Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

«Γελοίοι μέχρι τέλους!»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_xOYwPXHb4n.jpgΠΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥ «ΤΡΙΚΟΛΟΡ». «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ». «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΜΠΛΕ».Καυστική ήταν η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Εκίπ» στο σχόλιο τηςΤαξίδι στην κόλαση», ήταν ο τίτλος της ιστοσελίδας, σημειώνοντας στον υπότιτλο: «Η Ν.Αφρική νίκησε 2-1 τη Γαλλία. Οι μπλε έφυγαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο από τον πρώτο γύρο. Προκρίθηκαν Ουρουγουάη και Μεξικό».

Στην αρχική της ανάλυση της έγραφε: «Ταπεινωμένη κι αξιολύπητη. Η Γαλλία τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της και ολοκλήρωσε το τουρνουά με άλλη μια ήττα. Μένοντας με 10 παίκτες οι μπλε δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τους μπαφάνα-μπαφάνα, που επίσης αποκλείστηκαν παρά τη νίκη».

Αργότερα, στην ανάλυση του αγώνα, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα σημείωνε στον τίτλο της «Χωρίς θαύμα», αναφέροντας παρακάτω πως «η γαλλική ομάδα αποκλείστηκε και τυπικά την Τρίτη το απόγευμα. Όλα αυτά βέβαια ήταν αναμενόμενα μετά τα πρόσφατα επεισόδια και οι μπλε στάθηκαν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τη Ν.Αφρική».

Ακόμα πιο καυστικό ήταν το «France Football», καθώς στην ηλεκτρονική του σελίδα έγραψε «Γελοίοι μέχρι τέλους», για να σημειώσει πιο κάτω: «Η Γαλλία ηττήθηκε εύκολα 2-1 από τους ταπεινούς Νοτιοαφρικανούς. Ετσι η Γαλλία αποχαιρέτησε το Μουντιάλ, όπως μπήκε: από την πίσω πόρτα…»

Κάποια χαρακτηριστικά σχόλια του γαλλικού Τύπου:

Le Figaro: Οι μπλε έφυγαν από το Μουντιάλ από την πίσω πόρτα

Liberation: Το τελευταίο φιάσκο των μπλε

France-Soir: Αντίο!

Le Monde: Τα δεινά των μπλε τέλειωσαν με ήττα

Le Parisien: Η Γαλλία, ηττημένη, επιστρέφει σπίτι

Le Nouvel Observateur: Η Γαλλία έφυγε από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: