Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πρόσωπο της ημέρας: Νταβίντ Βίγια

http://www.sport24.gr/ast/cov/vi/villa_2010_6_22_0_46_29_b.jpgΟ Νταβίντ Βίγια πέτυχε δυο γκολ, είχε ένα χαμένο πέναλτι, έριξε και λίγο... ξύλο, με αποτέλεσμα να χαρίσει την πρώτη νίκη της Ισπανίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Πρέπει να είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές στο κόσμο, που όπου και αν έπαιξε δέθηκε με τον κόσμο της ομάδας και στο τέλος "θυσιάστηκε" για να ορθοποδήσει ο σύλλογος που έβγαζε το ψωμί του.

Δυο χρόνια στην Σαραγόσα, έκανε το Λα Ρομαρέδα να χτυπιέται στον γρήγορο ρυθμό που έδινε σε κάθε εντός έδρας ματς των "Μπλανκουίλος". Δυο χρόνια μετά όμως, η Ζαραγόσα είχε ανάγκη από χρήματα και ο Βίγια έφυγε για την Βαλένθια έναντι 14 εκ. Ευρώ.

Στα πέντε χρόνια που έμεινε στο "Μεστάγια", ο Βίγια έγινε από τους πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού σε 166 συμμετοχές με την Βαλένθια είχε 107 γκολ, παίζοντας σε μια θέση όχι και τόσο καθαρόαιμου φορ.

Απλά της έλειπε ο Βίγια

Η Ισπανία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα είχε όλα. Ευκαιρίες, κάθετες πάσες, ταχύτητα, ατυχία κτλπ. Της έλειπε όμως ο άνθρωπος που μπορεί να ολοκληρώσει μια φάση, είτε από δική του έμπνευση, είτε από πάσα συμπαίκτη του.

Ο Νταβίντ Βίγια λοιπόν πήρε φανέλα βασικού και τα έκανε όλα. Πέτυχε δυο γκολάκια (το πρώτο σήμα κατατεθέν της αξίας του), έχασε ένα πέναλτι και στο τέλος (του πρώτου ημιχρόνου) έκανε και την... μανούρα του.

Στα 28 μισό πλέον, αν και δεν καιγόταν να φύγει από την Βαλένθια, "θυσιάστηκε" για άλλη μια φορά παίρνοντας μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα να μπουν 44 εκ. Ευρώ στα "μαύρα" ταμεία της ομάδας.

Όπως και στην μπάλα έτσι και στην ζωή του ο Νταβίντ Βίγια δεν κάνει μισές δουλειές. Βάζει πολλά γκολ, βγάζει πολλές ασίστ μα πάνω από όλα είναι ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: