Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τα ΜΑΤ έβαλαν φωτιά στο Κατσάνειο


επεισόδια και πάλι Σε μια επίδειξη ισχύος, σε μια προσπάθεια καταστολής μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας, πορείας που πήρε διαστάσεις συλλαλητηρίου, τα ΜΑΤ έσπευσαν να αποδείξουν ότι διαθέτουν τα εφόδια για να επιβληθούν. Δυστυχώς προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στο Κατσάνειο που ήταν ο τελικός τους προορισμός...

Χωρίς να έχει δοθεί η παραμικρή αφορμή, με πρόφαση επεισόδια αναρχικών που προέρχονται από τον χώρο τον πανεπιστημίων, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν γύρω στις 23.30 στους οπαδούς του Ηρακλή που είχαν συγκεντρωθεί στο Κατσάνειο και απλά συζητούσαν για την μετάβασή τους στην Αθήνα.
Οι δυνάμεις καταστολής επιχειρούσαν με χημικά, πέτρες και ξύλα, να εισβάλουν στο Κατσάνειο, όπου υπήρχαν οπαδοί για να παρακολουθήσουν την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, η οποία θα επριλάμβανε ενότητα για την υπόθεση του Ηρακλή.
Προηγουμένως εκτυλίχθηκαν σκηνές τρόμου και πάλι με τα ΜΑΤ πρωταγωνιστές, στη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χημικά και αναστάτωσαν ανυποψίαστους πολίτες της Θεσσαλονίκης, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους...
Η πόλη βρωμά από τα ληγμένα χημικά. Η αστυνομία τα κατάφερε. Θα τη θυμούνται για πάντα, μικροί, μεγάλοι. άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας που ως εφόδιά τους έχουν την ψυχραιμία και όχι το δολοφονικό ένστικτο που αναπτύσουν περιθωριακά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: