Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/su/suarez_2010_6_22_18_3_24_b.jpgΗ Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 το Μεξικό χάρη σε γκολ του Λουΐς Σουάρες και πέρασε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο, ενώ προκρίθηκαν ως δεύτεροι οι Μεξικανοί.Η "σελέστε" με την κεφαλιά του επιθετικού του Άγιαξ στο 43' πήρε την νίκη και έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ δεν δέχτηκε γκολ στα τρία ματς του ομίλου.

Το Μεξικό με 4 βαθμούς προκρίθηκε στην ισοβαθμία με την Νότιο Αφρική, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και θα αντιμετωπίσει τον 1ο του 2ου ομίλου, δηλαδή πιθανότατα την Αργεντινή.

Από την άλλη η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 2ου ομίλου, έτσι δεν αποκλείεται αυτή να είναι η Ελλάδα.

Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1

Σκόρερ: 43' Λουΐς Σουάρες
Γήπεδο: "Royal Bafokeng", Ρούστενμπεργκ
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Τις δύο πρώτες καλές στιγμές τις είχε η Ουρουγουάη στο ματς, αλλά το Μεξικό την πρώτη κλασική ευκαιρία.

Ο Λουΐς Σουάρες στο 6' από λάθος του Μορένο πήρε την μπάλα, η οποία μετά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 21' είχε την ίδια κατάλληξη σουτ του Άλβαρο Περέιρα.

Ένα λεπτό μετά ο Αντρές Γκουαρδάδο έκανε εξαιρετικό μακρινό σουτ και η μπάλα "τράνταξε" το ορίζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα και εν συνεχεία χτύπησε στο έδαφος, περίπου ένα μέτρο έξω από την τελική γραμμή.

Η "σελέστε" άνοιξε το σκορ στο 43' με την κεφαλιά του Λουΐς Σουάρες στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από την σέντρα του Έντινσον Καβάνι από δεξιά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Μετά από προσπάθεια και σουτ του Έντινσον Καβάνι από δεξιά ο Όσκαρ Πέρες μπλόκαρε έυκολα χαμηλά, ενώ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντιέγκο Λουγκάνο στο 54'.

Οι Μεξικανοί έφτασαν πολύ κοντά στην ιοσοφάριση στο 64', όταν ο Μπαρέρα έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Φρανσίσκο Ροντρίγκες ήταν μόνος στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι.

ΜΕΞΙΚΟ: Όσκαρ Πέρες, Οσόριο, Ροντρίγκες, Μορένο (57' Κάστρο), Σαλσίδο, Μάρκες, Τοράδο, Γκουαρδάδο (46' Μπαρέρα), Ντος Σάντος, Γκιγέρμο Φράνκο, Μπλάνκο (63' Χαβιέρ Ερνάντες).
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Βικτορίνο, Λουγκάνο, Φουσίλε, Ντιέγκο Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Περέιρα (77' Σκότι), Καβάνι, Λουΐς Σουάρες, Φορλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: