Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αθλητική αστυνομία θέλει ο Πλατινί!

Τη δημιουργία ενός σώματος που θα επιλαμβάνεται ζητημάτων ασφαλείας και διαφάνειας στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εισηγήθηκε ο Μισέλ Πλατινί.

Αθλητική αστυνομία θέλει ο Πλατινί
Πρωτοποριακή πρόταση για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η βία, το παράνομο στοίχημα, η διαφθορά, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια κατέθεσε ο Μισέλ Πλατινί στην ομιλία του κατά το συνέδριο της UEFA στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός σώματος ασφαλείας, κάτι σαν αθλητική αστυνομία, που θα εγγυάται για την εύρυθμη λειτουργία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπως δήλωσε, είχε κάνει τη σχετική πρόταση πριν έξι χρόνια, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης. «Δεδομένου ότι δεν είχαμε αντίδραση, αλλά και λόγω της έλλειψης γνώσης των πολιτικών, απευθύνω νέο κάλεσμα», τόνισε ο Πλατινί.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα ζητήσει από τις 53 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA να δημιουργήσουν κανονισμούς για τους στημένους αγώνες, προκειμένου να υπάρχουν τα νομικά εργαλεία ώστε να τιμωρούνται όσοι «κλέβουν». Σημείωσε, τέλος, πως μόλις δέκα χώρες έχουν τέτοιους κανονισμούς. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: