Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αυτό που χρειαζόταν…!!

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να… ξυπνήσει από το «μεθύσι» της κατάκτησης της Ευρωλίγκας για να καταβάλει την αντίσταση του Απόλλωνα. Με το 83-73 που επικράτησε πήρε την πρόκριση για την 4άδα.

Αυτό που χρειαζόταν…
Τέτοια ακριβώς παιχνίδια χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, ώστε να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά το… μεθύσι της κατάκτησης του δεύτερου συνεχόμενου ευρωπαϊκού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 στη σειρά απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα, επικρατώντας 83-73 στην Πάτρα, πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάστηκε να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε μα πάρουν τη νίκη- πρόκριση απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Νίκου Βετούλα, που του είχε βάλει αρκετά δύσκολα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Σπανούλης με 22 πόντους, ενώ για τους Πατρινούς ο Πέτροβιτς με 18.

Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «4» των play offs της Α1 μπάσκετ ο ΑΓΟΡ.

Το ματς


Ρεσιτάλ… αστοχίας και από τις δύο ομάδες στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης με το σκορ να είναι αρκετά χαμηλά (3-4). Ο Ολυμπιακός με πολύ καλή άμυνα δεν άφησε τον Απόλλωνα να βγάλει καλές επιθέσεις και τον ανάγκασε σε κακές επιλογές. Ωστόσο, η αστοχία δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν μεγάλη διαφορά, με το σκορ πέντε λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου να είναι 10-3 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις στο σκοράρισμα από την γραμμή των 6,75, με αποτέλεσμα να μένουν κοντά στο σκορ, 8-10. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός πάτησε… γκάζι και με ένα 8-0 ανέβασε τη διαφορά στο +11, 21-10. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 21-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πατρινοί προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και αρχικά τα κατάφεραν φτάνοντας στο 18-23. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως και πάλι είχαν τις απαντήσεις και άνοιξαν και πάλι την… ψαλίδα στο σκοράρισμα (27-18). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά από 14 λεπτά στην αναμέτρηση και οι δύο ομάδες παρέμεναν αρκετά άστοχες, καθώς οι παίκτες τους τις περισσότερες φορές αναλώνονταν σε λανθασμένες και εξεζητημένες επιλογές. Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ εξαιτίας της καλής του άμυνας, αλλά και των πολλών αρκετά… τραβηγμένων τριπόντων που επιχειρούσαν οι γηπεδούχοι. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει σε 29-29, εκμεταλλευόμενος τις κακές επιλογές των «ερυθρόλευκων». Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν ολοκληρωτικά στο παιχνίδι και πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι 37-36.

Ντέρμπι με τα… όλα ήταν το παιχνίδι στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι- χέρι στο σκοράρισμα και τον Απόλλωνα να δείχνει ότι σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει τη «μάχη». Μοναδική πηγή σκοραρίσματος για τον Ολυμπιακό, ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν διαφορά, 51-46 μετά από πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ευρώπης με ένα γρήγορο 8-0 πήραν διαφορά τριών πόντων, 54-51. Όσο άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, τόσο εύστοχες ήταν στο δεύτερο, με το παιχνίδι σε πολλά σημεία του να γίνεται άκρως εντυπωσιακό. Ο Γκράντ για τον Απόλλωνα ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη διαφορά, ενώ ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις από τον Σπανούλη και τον Σλούκα. Η εντυπωσιακή ομολογουμένως τρίτη περίοδο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 63-60.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο σοβαρά στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο +7, 70-63, μετά από τρία λεπτά. Μάλιστα ο Απόλλων έφτασε γρήγορα στα πέντε ομαδικά και έδωσε από πολύ νωρίς το δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» για βολές. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα δεν παρέδιδαν με τίποτα τα… όπλα και με τα τρίποντα του Μακόλουμ και του Πέτροβιτς έμεναν κοντά στο σκορ, 66-70. Ο Κάιλ Χάινς ήταν αν μη τι άλλο ο παίκτης που πρόσφερε θέαμα στον αγώνα, με δύο εντυπωσιακά καρφώματα που έκανε στην τελευταία περίοδο. Με ένα τρίποντο του Σπανούλη τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός έφτασε στο +8, 76-68 και κάπου εκεί έδειχνε ότι η… μπίλια πήγαινε στο κόκκινο. Το τελευταίο ένα λεπτό του αγώνα ήταν διαδικαστικό, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη- πρόκριση 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-36, 60-63, 73-83

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 19, Αργυρόπουλος 7, Καπερώνης, Γκραντ 16, Θανόπουλος, Λιανός 6, Πέτροβιτς-Στεργίου 18, Πελεκούδας, Κλάιμπερ 11, Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Σπανούλης 22, Λο 9, Πρίντεζης 12, Περπέρογλου 3, Χάινς 9, Πάουελ 7, Παπανικολάου 7, Άντιτς 5, Σλούκας 9, Κατσίβελης, Γκετσεβίτσιους, Γεωργάκης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: