Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Βιεϊρίνια: «Θα το πάρει η Μπάγερν»

Έχοντας αντιμετωπίσει και τις δύο φιναλίστ του τελικού, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θεωρεί ότι η Μπάγερν θα επικρατήσει της Ντόρτμουντ και θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Βιεϊρίνια: «Θα το πάρει η Μπάγερν»
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Βόλφσμπουργκ και ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Όχι για διακοπές. Αλλά για να συνεχίσει τις προπονήσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Άλλωστε έφυγε, όμως σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται στην Τούμπα. Μιλώντας στη NOVA ο Πορτογάλος άσος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία του «Δικέφαλου του Βορρά» στα πλέι οφ και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ χρίζοντας φαβορί τους Βαυαρούς.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για το πώς ζει τα ματς του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Απ’ έξω είναι δύσκολο να πω κάτι. Καταλαβαίνω πως τα παιδιά θέλουν το καλύτερο και θέλουν να κερδίσουν όλα τα ματς μέχρι το τέλος των πλέι οφ που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα αλλά και για τους παίκτες».

Για τη νίκη στην Τρίπολη: «Μια νίκη εκτός έδρας είναι πάντα πολύ σημαντική για τους παίκτες. Κάνανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Τρίπολη και πλέον έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την κατάσταση και την ροή των πραγμάτων στα πλέι οφ».

Για το αν περιμένει αλλαγές στο ματς της Κυριακής: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν αλλαγές σε ό,τι αφορά το παιχνίδι των δυο ομάδων στο ματς της Κυριακή. Η μια ομάδα ξέρει πολύ καλά την άλλη και το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να κερδίσει αυτό το παιχνίδι και να πάρει και πάλι το προβάδισμα για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν του έκανε έκπληξη η πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα: «Εγώ ξέρω τους παίκτες του ΠΑΣ και δεν μου κάνει εντύπωση η πορεία τους. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ντε Βινσέντι και παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Το περίμενα ότι μπορούσε να βγει στα πλέι οφ ο ΠΑΣ και όχι ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός έχει ονόματα αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε καλύτερη μπάλα»

Για τα προβλήματα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ: «Δεν περίμενα ότι μπορούσαν να συμβούν αυτά τα προβλήματα σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από αυτές τις ομάδες και τις χρειάζεται δυνατές».
Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του η Γερμανία: «Αυτό που έχω αλλάξει σε μένα είναι η φυσική κατάσταση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχω από τότες που έπαιζα εδώ γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Για τον Παπασταθόπουλο και τη μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ: «Ο Παπασταθόπουλος είναι πολύ καλός παίχτης. Από τους καλύτερους στόπερ στην Μπουντεσλίγκα και είναι καλό που πήρε μεταγραφή στην Ντόρντμουντ και για αυτόν αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει στην αρχική ενδεκάδα γιατί σας είπα έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Για τον γερμανικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Η Μπάγερν είναι πιο δυνατή ομάδα και πιστεύω ότι θα το πάρει. Είναι πιο δυνατή ομάδα. Η Ντόρτμουντ έχει ένα μικρό πρόβλημα στην άμυνα με αργούς στόπερ, αλλά μιλάμε για δυο πολύ μεγάλες ομάδες και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Και στις δύο ομάδες τους αρέσει να έχουν την κατοχή της μπάλας και να κάνουν παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα δούμε έναν καταπληκτικό τελικό αν κρίνω από τα μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Είναι καλύτερη ομάδα η Μπάγερν και πιστεύω ότι θα το πάρει».

Για τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά: «Ο Ριμπερί πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κρίνει το ματς. Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης και για αυτό πιστεύω ότι η Μπάγερν έχει τις δυνατότητες να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σημαντική η απουσία του Γκέτσε από την Ντόρτμουντ γιατί κάνει όλο το παιχνίδι αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει και άλλους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ρόις και ο Λεβαντόφσκι».

Για το τι περιμένει να δει στον αυριανό τελικό: «Εγώ περιμένω έναν καταπληκτικό τελικό γιατί είναι ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Περιμένω γρήγορο παιχνίδι με πολλές φάσεις και σας ξανά λέω πως οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά».

Για το αν θα μπορούσε στην Ελλάδα να δοθεί χρόνος σε έναν προπονητή να κάνει έργο όπως δόθηκε στον Κλοπ: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα γιατί υπάρχει πίεση και δεν έχουν υπομονή ο κόσμος και οι παράγοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: