Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Στίλικε: «Φιλόδοξες οι γερμανικές ομάδες»!

Διψασμένες για διάκριση είναι η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ στον αυριανό τελικό του Champions League, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ούλι Στίλικε.

Στίλικε: «Φιλόδοξες οι γερμανικές ομάδες»
Για διάκριση διψούν η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ούλι Στίλικε.

«Η κίνηση, το βλέμμα κρύβουν τη φιλοδοξία τους! Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι με εναλλαγές στον ρυθμό και στις φάσεις που θα το κρίνουν, γιατί και οι δύο ομάδες μας έχουν τον τρόπο να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο σκέψης», ο 59χρονος παλαίμαχος άσος που αγωνίστηκε στην Γκλάντμπαχ και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ούλι Στίλικε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Για τον αυριανό τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ:

«Δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αλλά αυτή δεν είναι η γνωστή, τυπική κουβέντα για κάθε μεγάλο παιχνίδι. Αντίθετα, στηρίζεται στα δύο μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των δύο ομάδων. Η Μπάγερν Μονάχου έχει περισσότερους παίκτες για διπλή αποστολή στο γήπεδο. Εννοώ ποδοσφαιριστές ικανούς να ανταποκριθούν με επιτυχία και με διαφορά λίγων λεπτών σε επιθετικά και αμυντικά καθήκοντα. Άρα, το αποτέλεσμα αυτής της ικανότητας είναι ο έλεγχος του ρυθμού στο παιχνίδι.

Αυτό είναι το όπλο της ομάδας. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ έχει δικό της πλεονέκτημα, αυτό που οφείλει να διαθέτει κάθε ομάδα ώστε να αντιμετωπίσει αντιπάλους με το ατού εκείνων που θα βρει απέναντί της αύριο. Δηλαδή, αλληλοβοήθειες, πειθαρχία αλλά και ταχύτητα όταν φεύγει στην κόντρα επίθεση. Η Ντόρτμουντ μαρκάρει με δύο παίκτες της όποιον αντίπαλο έχει την μπάλα! Έτσι μπορεί να σπάσει ο έλεγχος της Μπάγερν Μονάχου».

Για τους στόχους των δύο γερμανικών ομάδων και τα στοιχεία της Μπάγερν:

«Σε κάτι σημαντικό μοιάζουν και οι δύο ομάδες. Το ισχυρό κίνητρο. Για διαφορετικούς λόγους διψούν για την επιτυχία. Δεν στηρίζω αυτό που λέω τόσο στα λόγια των τελευταίων ημερών από στελέχη και των δύο, αλλά στον τρόπο που κινούνται στο γήπεδο. Το εννοώ αυτό! Η κίνηση, το βλέμμα κρύβουν τη φιλοδοξία τους! Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι με εναλλαγές στον ρυθμό και στις φάσεις που θα το κρίνουν, γιατί και οι δύο ομάδες μας έχουν τον τρόπο να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο σκέψης.

Θα τον χαρακτηρίσω ισορροπημένο τελικό. Και όπως πάντα συμβαίνει, προπονητές και οπαδοί θα στηριχθούν σε “αναμενόμενους πρωταγωνιστές”. Εννοώ τους παίκτες που βρίσκονται αυτή την εποχή σε ετοιμότητα για τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ο Λαβ και ο Χάβι Μαρτίνεθ από την άμυνα της Μπάγερν Μονάχου δίνουν τον τόνο στην επίθεση που θα ξεκινήσει, ενώ θυμηθείτε, στην επίθεση, εκτός από Ρόμπεν και Ριμπερί, κλειδί υπολογίζω πως θα είναι ο Γκουστάβο».

Για τα δυνατά σημεία της Μπορούσια:

«Όσον αφορά την άμυνα της Ντόρτμουντ, πολλά θα εξαρτηθούν από την φόρμα του Χούμελς και του Σούμποτιτς, ώστε η μπάλα να φεύγει όπως πρέπει για τον Λεβαντόφσκι και τον Πέρισιτς. Πρόκειται για δύο παίκτες που μπορούν να γεννήσουν ευκαιρία σε ανύποπτη στιγμή, πόσω μάλλον όταν η μπάλα φτάσει όπως πρέπει σε αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: