Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Παντελής: «Επιτυχία… ηρεμίας»

Η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα έφερε ηρεμία τον Πανιώνιο, όπως δηλώνει ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Παντελής. Οι Νεοσμυρνιώτες αντιμετωπίζουν τον Απόλλωνα και θέλουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Παντελής: «Επιτυχία… ηρεμίας»
Η ψυχολογία έχει φτιάξει, η ηρεμία έχει επανέλθει στο στρατόπεδο του Πανιωνίου και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη, ο Νίκος Παντελής περιμένει μια καλή εμφάνιση που θα φέρει και το τρίποντο.

Για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας μετά τη νίκη στα Γιάννινα: «Σίγουρα αυτή η επιτυχία μπορώ να πω ότι έφερε μια ηρεμία στην ομάδα. Οι επιτυχίες φέρνουν ηρεμία στην ομάδα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια προβλήματα, κακά τα ψέματα, αλλά αυτό που μετράει για εμάς είναι το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα και πως θα παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι όπως με τα Γιάννινα».

Για το πως περιμένει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Σίγουρα είναι διαφορετικό. Και από την επόμενη μέρα κιόλας μετά τα Γιάννινα, αυτό είπα στους ποδοσφαιριστές ότι το θεωρώ πολύ πιο δύσκολο από το παιχνίδι με τα Γιάννινα. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι δύο ομάδες με άλλα χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι εμείς θα πρέπει κάποια στιγμή, όπως είπα και στους ποδοσφαιριστές μου να σταματήσουμε να δίνουμε δώρα στο γήπεδό μας και μετά με "αίμα" και ιδρώτα να προσπαθούμε να καλύψουμε αυτά τα λάθη που κάνουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Νομίζω ότι οι παίκτες θα το δείξουν την Κυριακή και θα είναι συγκεντρωμένοι σ' αυτό το δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Απόλλωνα: «Είναι μια ομάδα και με την αλλαγή προπονητή που έχει φτιάξει την αμυντική της λειτουργία. Θεωρώ ότι εκτός έδρας θα παίξει με αντεπιθέσεις για να ψάξει ένα γκολ όταν εμείς θα είμαστε αποδιοργανωμένοι. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πως θα εμφανιστούμε εμείς. Και το κυριότερο είναι αυτό που σας είπα ότι και οι ποδοσφαιριστές πλέον έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε και στο γήπεδό μας γιατί μετράει πάρα πολύ έτσι ώστε να ανέβουμε ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα».

Για την συνεργασία που είχε με τον Μπάμπη Τεννέ, με τον οποίο έχει συνυπάρξει πολλά χρόνια και ως αντίπαλο στη Β' Εθνική: «Όταν ξεκινούσα εγώ ήμουν συνεργάτης του στον Αθηναϊκό. Είναι ένας καλός προπονητής, έμπειρος, ξέρει την κατηγορία. Θεωρώ όμως, όπως έχω πει και παλαιότερα, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουν οι ποδοσφαιριστές. Οι προπονητές νομίζω λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν σε σχέση μ' αυτά που μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι είναι θέμα ποδοσφαιριστών, το πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο, τις εντολές που θα ακολουθήσουν και από εκεί και πέρα ο κάθε παίκτης να βγάλει το ταλέντο που υπάρχει».

Για τα δώρα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν οι παίκτες του: «Κακά τα ψέματα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, πραγματικά χωρίς να παραγνωρίζω την προσπάθεια του Άρη, εμείς ήμασταν αυτοί χαρίσαμε τη νίκη και όχι ότι την πήρε ο Άρης. Όπως και στον αγώνα με τον Πανθρακικό, πέρασαν σχεδόν 60 λεπτά χωρίς να είμαστε καλοί. Στο τελευταίο μισάωρο ανεβήκαμε. Για εμάς θα πρέπει ειδικά στη Νέα Σμύρνη να γίνει μια νέα αρχή και να επιστρέψουμε στις νίκες στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

Για το αν έχουν περισσότερο άγχος οι παίκτες του όταν παίζουν στη Νέα Σμύρνη: «Κακά τα ψέματα, ότι υπάρχει άγχος, υπάρχει. Από τη στιγμή που ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο το άγχος θα πρέπει να γίνει δημιουργικό και νομίζω ότι τις δυνατότητες που βγάζουμε εκτός έδρας, ίσως γιατί υπάρχει λιγότερη πίεση, ίσως γιατί μας βολεύει ένα άλλο στιλ παιχνιδιού, θα πρέπει να τα βγάλουμε και στη Νέα Σμύρνη γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση της νίκης, αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε καλή ομάδα και ότι θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: