Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Φιλικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα η Κ11 του ΠΑΟΚ!

Στις αρχές Αυγούστου, όταν η έγνοια των περισσότερων παιδιών ήταν που θα πάνε για μπάνιο και πόσο αργά θα κοιμηθούν το βράδυ, μια παρέα ταλαντούχων πιτσιρικάδων βρισκόταν στη Μόσχα και ζούσε το δικό της όνειρο. Το πιο ευχάριστο της ζωής τους μέχρι στιγμής. Ένα όνειρο που τους άνοιξε την πόρτα για ακόμα μεγαλύτερες, πιο ευχάριστες εμπειρίες. Όπως το φιλικό που πρόκειται να παίξουν με τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, στις 12 Ιανουαρίου 2014.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον τελικό προορισμό, όμως, έχει – όπως λένε – το ταξίδι. Και ήταν μεγάλο. Η ομάδα Κ11 του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την περασμένη αγωνιστική σεζόν με ένα τεράστιο παράσημο. Την κατάκτηση του μεγάλου διεθνούς τουρνουά Lokoball 2013. Στον τελικό της διοργάνωσης αντίπαλος ήταν η Μπάλτικα Καλίνιγκραντ που – έπειτα από το τελικό 1-1 – υποκλίθηκε στα πέναλτι στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Για να φτάσει μέχρι εκεί ο Δικέφαλος, βέβαια, χρειάστηκε να ιδρώσει.

Να κερδίσει με εμφατικό τρόπο τον δύσκολο προκριματικό όμιλο κόντρα σε Γαλατάσαραϊ (7-1), Ραντνίσκι Νις (2-0), Στεάουα (4-0), Ντινάμο Κιέβου (2-0), Λέφσκι Σόφιας (8-0) προκειμένου να περάσει στα τελικά, να αφήσει πίσω του στον όμιλο τις Σπαρτάκ Ναλχίκ (4-1), Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ (2-1), Ντιναμό Μπριάνσκ (1-1) στον όμιλο, να αποκλείσει τη Σαμάρα στα προημιτελικά, και τη Ντιναμό Μόσχας στον ημιτελικό, να αποσπάσει και δύο σημαντικά ατομικά βραβεία.Ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος αναδείχτηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά, ενώ MVP της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Το όχι των Ρώσων και η παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη

Ο ΠΑΟΚ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα εκτός Ρωσίας που κατέκτησε το τουρνουά Lokoball, γεγονός που έπιασε τους διοργανωτές του τουρνουά απροετοίμαστους. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως μια ομάδα από την Ελλάδα θα κατάφερνε να κερδίσει την αφρόκρεμα του ρωσικού ποδοσφαίρου, δηλαδή τις ομάδες που πέρασαν τα προκριματικά τεστ τα οποία διεξήχθησαν σε 78 περιοχές και 11 πόλεις της χώρας.

Ετσι, ενώ αρχικά είχαν υποσχεθεί στη νικήτρια ομάδα ένα ταξίδι για φιλικό αγώνα με μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές σχολές της Ευρώπης, μετά το τέλος του τουρνουά διευκρίνισαν πως το έπαθλο αφορούσε μόνο τις ρώσικες ομάδες και το δώρο πήγε στην Μπάλτικα Καλίνιγκραντ.

Οι θριαμβευτές, όμως, δεν θα μπορούσαν να μείνουν με άδεια χέρια. Για το θέμα ενημερώθηκε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος θέλησε να επιβραβεύσει το μέλλον του συλλόγου και ανέλαβε εκείνος να υλοποιήσει την υπόσχεση που αθέτησαν οι διοργανωτές του Lokoball.

Το ξεκίνημα του 2014, λοιπόν, θα βρει την ομάδα Κ12 πλέον στη Βαρκελώνη για να ξεναγηθεί στη Λα Μασία και ν? αντιμετωπίσει την ομάδα σύμβολο του ρόλου των Ακαδημιών στο ποδόσφαιρο. Τη Μπαρτσελόνα. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: