Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Επιτρέπεται λάθος έμβλημα στη φανέλα της εθνικής ομάδας;

Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν το είχα προσέξει. Γράφει ο Περικλής Στέλλας Το e-mail ενός αναγνώστη μου κίνησε την περιέργεια και διάβασα μία επιστολή ενός απλού φιλάθλου, του Γιώργου Ιωάννου, προς την ιστοσελίδα egklimatikotita.gr που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το εθνόσημο που φέρουν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας είναι μαϊμού. Και απαιτείται ν' αλλάξει αμέσως και να μπει η ελληνική σημαία, όπως είναι στην πραγματικότητα.
Με εκπτώσεις τέτοιου είδους μόνον κακό κάνουμε στη χώρα μας. Ισως στην ΕΠΟ δεν θέλουν να ακούν και ίσως δεν το έχει παρατηρήσει ο κόσμος. Η ΕΠΟ εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει φροντίσει να βρει έναν σχεδιαστή της προκοπής που να σχεδιάσει ένα αξιόλογο σήμα στις φανέλες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που να έχει την ελληνική σημαία και να είναι εθνόσημο για να αντικαταστήσει το παρόν σήμα, αυτό που είναι κάτι σαν ελληνική σημαία και δεν είναι το κατάλληλο σήμα για την ιερή φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Κάντε τις συγκρίσεις και δείτε τις διαφορές αυτού του σήματος που είναι κάτι σαν ελληνική σημαία που υπάρχει στις φανέλες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και της ελληνικής σημαίας. Θέλω να πιστεύω στην ΕΠΟ ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το τωρινό σήμα που δεν είναι η ελληνική σημαία.
Το σωστό είναι ότι έπρεπε να είναι ακριβώς η ελληνική σημαία που έχει τις 9 γραμμές που σημαίνουν Ελευθερία ή Θάνατος, που συμβολίζει τη θρησκεία με τον λευκό σταυρό, τη στεριά και τη θάλασσα, κάτι που αγνοεί η ΕΠΟ και δεν θέλει να ακούσει. Αν είχε ακούσει η ΕΠΟ κάποιους πριν από μερικά χρόνια, οι φανέλες της εθνικής ποδοσφαίρου θα είχαν σημειώσει τρελές πωλήσεις ακόμα και στην κρίση που υπάρχει!».
Και η εκτίμησή μου είναι ότι ο άνθρωπος σαν να έχει δίκιο. Δεν πρέπει να το δει η ΕΠΟ; 
Το άρθρο 99 και...
Μα σαφώς και θα έχει πρόβλημα ο Αρης εάν δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενο του πορίσματος των ορκωτών λογιστών. Διότι είναι εν αναμονή της υπαγωγής του στο άρθρο 99. Το ανησυχητικό είναι ότι οι παράγοντες Λέσχης και ΠΑΕ δεν το αναφέρουν. Δεν λένε δηλαδή ότι θα το δημοσιοποιήσουν κάποια στιγμή.
Ανεξήγητη στάση
Οπως αποκάλυψε χθες το gazzetta.gr, ο ένας εκ των διαιτητών Σπύρος Γκόντας τιμωρήθηκε, αλλά γιατί; H έκθεση της Αστυνομίας έφτασε στον ΕΣΑΚΕ κι όπως αναφέρει ένας αναπτήρας βρήκε στο κεφάλι έναν παίκτη του ΠΑΟΚ και τον τραυμάτισε.
Μάλιστα, το περιστατικό το είδε ο διαιτητής Σπύρος Γκόντας, σύμφωνα με την έκθεση, ωστόσο δεν το έγραψε ποτέ στο φύλλο αγώνα. Ο διαιτητής είπε πως πράγματι έπεσε ο αναπτήρας, αλλά δεν είδε να χτύπησε κανέναν. Ετσι, παρά την εξαιρετική διαιτησία του διεθνούς διαιτητή στην αναμέτρηση, ήρθε η τιμωρία μιας αγωνιστικής για ελλιπή καταγραφή γεγονότων.
Πως είπατε;
Είπε ο Χούουμπ Στέφενς χθες, ερωτηθείς για τον Κάτσε: «Είναι πρόβλημα και του παιδιού τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει στο μυαλό του μετά από αυτό που πέρασε. Πρέπει να βρούμε τη στιγμή και νομίζω ότι ακόμη δεν είναι η κατάλληλη ώρα». Αυτή η ώρα δεν θα έρθει μάλλον. Και ειδικά εάν μάθει η διοίκηση τι είπε ο μικρός πριν από δυο μέρες σε δυο ανθρώπους στην πατρίδα του.

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: