Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Να τα βλέπει ο Μπερτομέου...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού και το... χάλι της Λαμποράλ η οποία αγωνίστηκε με οχτώ παίκτες, γεγονός που δεν τιμά την Ευρωλίγκα.

Δίχως να υπάρχει η παραμικρή διάθεση υποτίμησης της νίκης του Παναθηναϊκού, η εικόνα που παρουσίασε η Λαμποράλ Κούτσα στην Κύπρο δεν την τιμά καθόλου και πρέπει για πολλούς λόγους να προβληματίσει την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός καλά έκανε και σεβάστηκε τους χιλιάδες οπαδούς του που κατέκλυσαν τις εξέδρες. Η ιδέα της μετακόμισης και όχι της διεξαγωγής της αναμέτρησης σε άδειο γήπεδο ήταν πέρα για πέρα σωστή και μάλλον ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν και στις εγχώριες διοργανώσεις ότι το κεκλεισμένων των θυρών είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ. Εκτός βέβαια και αν πρόκειται για αναμέτρηση αιωνίων, διότι εκεί είναι μάλλον η μόνη λύση.

Κλείνει η παρένθεση. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, ομαδικός και εύστοχος και πέτυχε την πρώτη του νίκη. Θα μπορούσε να χαλαρώσει βλέποντας τα χάλια των Βάσκων. Έστω κι αν ήταν τα περισσότερα σουτ με τέλειες προϋποθέσεις, προϊόν της καλής κυκλοφορίας της μπάλας και της άθλιας ζώνης του Σκαριόλο. Τέτοια άμυνα δεν έχει παρουσιάσει ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο, όταν βρήκε ρυθμό.
Το θέμα όμως δεν είναι το παιχνίδι, όσο η εικόνα και η λογική της Λαμποράλ. Ναι, έχει πολλά προβλήματα και απουσίες. Αλλά 8 παίκτες στο παρκέ δεν παρουσιάζουν ομάδες ΕΣΚΑ στην Ελλάδα. Κι όμως οι Βάσκοι αγωνίστηκαν με... 8αδα, έπαιξαν στο περισσότερο ματς παθητική ζώνη και έφεραν το μπάσκετ πολλά χρόνια πίσω. Και δεν συνέβη κάτι τέτοιο στο τέλος της διοργάνωσης σε ένα αδιάφορο ματς, αλλά μόλις στη 2η αγωνιστική...
Όσα προβλήματα και ατυχίες κι αν υπάρχουν, ομάδα Ευρωλίγκα δεν γίνεται να κατεβάζει 8 και 9 παίκτες. Δεν γίνεται να μην έχει έστω 10αδα, είναι ντροπή. Και μιλάμε για Ισπανούς, όχι για φτωχούς συγγενείς. Αυτά βέβαια να τα βλέπει ο Μπερτομέου... Πάντως ελληνική ομάδα αποκλείεται να παρουσίαζε τέτοια εικόνα, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οποιοσδήποτε κι αν συμμετείχε στην Ευρωλίγκα. Και έχουν οι Ισπανοί τέσσερις ομάδες και η Ελλάδα δύο.
ΥΓ.: Να μην πιάσουμε το θέμα των τηλεοπτικών... Πόσα χρήματα δίνει η ισπανική τηλεόραση για την Ευρωλίγκα και πόσα η ελληνική... Γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: