Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Επιτέλους το μηδέν στην άμυνα...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το μηδέν.
Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει την αντίδραση των παικτών του μετά το ματς με τον Πανθρακικό και την ήττα-σοκ και από αυτά, που είπε φαίνεται ότι πιστεύει στην νίκη με τον Εργοτέλη. Οσον αφορά την αμυντική λειτουργία είπε κάτι σωστό για μένα. Μετράει η διάθεση να αμυνθείς και επισημαίνει εκεί κάπου το πρόβλημα και όχι τόσο στα πρόσωπα. Επίσης μιλάει για χημεία της ομάδας, που ακόμα δεν την έχει βρει, αφού οι τελευταίες μεταγραφές έγιναν στις 10 Σεπτεμβρίου.
Ολα καλά αυτά , αλλά αυτό που για μένα έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη είναι να πετύχει μία πειστική νίκη, και να συνδυαστεί επιτέλους με το μηδέν στην άμυνα. Στην επίθεση φαίνεται σε κάθε ματς ότι βρίσκεται ο τρόπος να πετυχαίνει η ομάδα γκολ και κάνει ευκαιρίες. Στην άμυνα, όμως, δεν υπάρχει καμία βελτίωση. Το αντίθετο θα έλεγα. Την δεύτερη αγωνιστική η ομάδα έφαγε τρία από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και μετά έφαγε ένα γκολ από την Βέροια, ένα από τον Πλατανιά, ένα από τον Αστέρα Τρίπολης ,δύο από τον ΠΑΟΚ, δύο από τον Πανθρακικό.
Σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα, μόνο σε αυτά με Παναιτωλικό και ΟΦΗ στην Λεωφόρο δεν δέχθηκε γκολ ο Παναθηναϊκός. Ετσι δεν πας πουθενά λέω εγώ. Και αυτό που θέλω κόντρα στον Εργοτέλη είναι επιτέλους η ομάδα να πάρει μία καθαρή νίκη. Μία νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ. Και πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε αμυντικό πρόβλημα και δεχόταν εύκολα το γκολ, για αυτό και έχασε πολλούς βαθμούς. Ηρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να κρατήσει και το μηδέν στην άμυνα, να πάρει μία καθαρή νίκη.
Φυσικά ο Εργοτέλης είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες και ειδικά στην έδρα του, αλλά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να δώσουν το κάτι παραπάνω, να παίξουν ο ένας για τον άλλον, για να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα. Δεν μπορεί όλες οι ομάδες να βάζουν γκολ στον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας αυτό. Είναι και θέμα συγκέντρωσης και θέμα δουλειάς στο αμυντικό κομμάτι. Οσο και αν φανεί παράξενο αυτό που θα πω φυσικά με ενδιαφέρει η ομάδα να κερδίσει στην Κρήτη τον Εργοτέλη, αλλά θα χαρώ πιο πολύ αν αυτό γίνει με μηδέν παθητικό. Θα είναι ένα βήμα...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: