Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Σαλπιγγίδης: «πρωταθλητισμό, χωρίς μεγάλα λόγια»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι «θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό» και μίλησε για το ματς με τη Μακάμπι αλλά και το πρωτάθλημα.

Σαλπιγγίδης: «πρωταθλητισμό, χωρίς μεγάλα λόγια»
Ο διεθνής επιθετικός τόνισε ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά αυτό να μη γίνει στα λόγια, ενώ στάθηκε και στην βοήθεια του κόσμου την Πέμπτη, ειδικά μετά το 0-2 της Μακάμπι.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Derby του Μακεδονία TV:

Για το πως προηγήθηκε η Μακάμπι: «Δεν συμβαίνει συχνά τέτοια εξέλιξη αλλά όταν γίνει πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθειά σου, να παλέψεις μέχρι το τέλος και να προσπαθείς να γυρίσεις το παιχνίδι. Ανεβήκαμε πολύ μετά το 0-2, κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και τελικά πετύχαμε και ένα τρίτο γκολ που ήταν αυτό που μας έδωσε τη νίκη.»

Για την βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος μας έδειξε μεγάλη υπομονή, μας στήριξε. Είναι βέβαια λογικό κάποιες στιγμές να υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις δυσφορίας όταν μία φάση δεν έβγαινε, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι η στήριξη ήταν σημαντική.»

Για την διαχείριση του 3-2: «Ήταν σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτό το σκορ. Σίγουρα δεν εφησυχάσαμε αφού υπήρχε αρκετός χρόνος ακόμη και προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας.»

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα με αυτή τη νίκη του ΠΑΟΚ ανέκτησε και πάλι την 12η θέση της βαθμολογίας: «Ηταν πολύ σημαντικό που πήραμε αυτούς τους βαθμούς για να επανέλθει η Ελλάδα στην 12η θέση. Το βασικό όμως είναι να διατηρηθεί η χώρα μας σε αυτή τη θέση.»

Για το αν θα παίξει στο ματς με τον Πανθρακικό μετά τα ράμματα που του έγιναν στο κεφάλι: «Είχα μία κουβέντα με τον γιατρό της ομάδας, μου είπε ότι θα είμαι διαθέσιμος, οπότε είναι θέμα του προπονητή αν θέλει να με χρησιμοποιήσει ή όχι.»

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό για την πρώτη θέση: «Έχουμε πει ότι θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και το τι θα καταφέρουμε θα το δούμε στο τέλος. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες ή να δίνουμε υποσχέσεις, στο φινάλε θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει.»

Για την γενική εικόνα του πρωταθλήματος: «Είναι ακόμη νωρίς στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που αποτελούν έκπληξη γιατί δεν περιμέναμε να πάνε τόσο καλά. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι θέσεις μέχρι το τέλος, να μην ξεκαθαρίσουν από νωρίς για να διατηρηθεί αμείωτη η αγωνία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: