Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Σα να μην έκανε τίποτα ο Παναθηναϊκός!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα που είναι σημαντική μεν, αλλά δεν προσφέρει… τίποτα στον Παναθηναϊκό.

Σα να μην έκανε τίποτα ο Παναθηναϊκός
Είναι από τα παιχνίδια που δεν σου προσφέρουν τίποτα, αλλά μπορεί να σου στοιχίσουν πολλά. Κι έτσι πρέπει ο Παναθηναϊκός να «διαβάσει» τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα. Πέρα από το προφανές βαθμολογικό κέρδος, την ψυχολογική τόνωση και την αναμενόμενη απόδειξη της αγάπης του μπασκετικού κοινού της Κύπρου για την ομάδα, η επικράτηση επί της Λαμποράλ Κούτσα δεν έχει να του αφήσει κάτι άλλο.

Όχι επειδή η εν λόγω αντίπαλος είναι αμελητέα ποσότητα. Κάθε άλλο! Στην έδρα της, αλλά και εκτός, θα κάνει αρκετές ζημιές. Όμως όχι αυτή η Λαμποράλ Κούτσα που εμφανίστηκε στη Λευκωσία. Μία ομάδα με περισσότερους τραυματίες στη Βιτόρια παρά παρόντες στο γήπεδο και με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να παίζει ζώνη μέχρι… θανάτου.

Τα δύο αυτά στοιχεία έκαναν το παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τον Παναθηναϊκό. Δύσκολα θα ξαναβρεί στο δρόμο του ομάδα με τέτοια λειψανδρία και τέτοια εμμονή στην άμυνά της. Ίσως και ο ίδιος Αργύρης Πεδουλάκης να προτιμούσε σε αυτό το στάδιο ένα ματς σε πιο φυσιολογικές συνθήκες από αυτό της Παρασκευής, κι ας ζοριζόταν η ομάδα του λίγο περισσότερο να κερδίσει.

Υπήρχαν και καλά νέα για τον Παναθηναϊκό. Πέρσι απέναντι σε άμυνες ζώνης αντιμετώπισε αρκετές φορές πρόβλημα, αλλά φέτος μοιάζει πιο έτοιμος να τις αντιμετωπίσει, τόσο λόγω… εξάσκησης σε τέτοια δεδομένα, όσο και λόγο των περισσότερων επιλογών σε μακρινό σουτ που του προσφέρουν οι προσθήκες στο δυναμικό του.

Η συνέχεια θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Εκεί θα αντιμετωπίσει αντιπάλους που θα παίξουν πολύ πιο ορθολογικά και θα του βάλουν αληθινά προβλήματα, σαν αυτά που ανέδειξαν και κάποιες αδυναμίες του στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τη Λιέτουβος Ρίτας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: