Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γιάνκοβιτς: «Σαν να έχω μεγαλώσει… απότομα»

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε για τη φετινή του «απογείωση» και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Γιάνκοβιτς: «Σαν να έχω μεγαλώσει… απότομα»
Δύο… τελικούς περιλαμβάνει η τρέχουσα εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη, με το ματς-πρόκριση στα play offs απέναντι στην Άλμπα στο ΟΑΚΑ και την Κυριακή διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της σεζόν απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τον αγώνα με τους Αχαιούς, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει πλέον στο «τριφύλλι».

-Ένας ακόμη τελικός για σένα. Γίνεται λίγο πιο… ιδιαίτερος, καθώς το δικό σου σουτ έστειλε την ομάδα σου στο ραντεβού της 5ης Απριλίου; «Δεν θέλω να στέκομαι στο ένα σουτ. Νιώθω πάρα πολύ έτοιμος να βοηθάω την ομάδα μου σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να τη βοηθάω να παλεύει και να τη βλέπω να φτάνει στη νίκη. Αυτό είναι το ουσιαστικό και αυτό που μένει στο τέλος: Οι νίκες της ομάδας».

-Πόσο πιο έτοιμος νιώθεις φέτος να βοηθήσεις τον Παναθηναϊκό; «Έχω δουλέψει πολύ και στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια. Αναζητώ διάφορους τρόπους να βοηθώ όσο περισσότερο μπορώ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που θέτει».

-Πέρυσι ήσουν σίγουρα από τους «μικρούς» της ομάδας. Φέτος αισθάνεσαι το ίδιο, ή έχεις… αλλάξει κατηγορία; «Ειλικρινά, φέτος νιώθω σαν να έχω μεγαλώσει απότομα. Αισθάνομαι ότι έχω αρχίσει να αναλαμβάνω περισσότερες ευθύνες και πιο σημαντικούς ρόλους στην ομάδα. Με τον στόχο να παραμένει ο ίδιος: Να βοηθάω όσο μπορώ περισσότερο. Δεν νομίζω ότι αυτό αλλάζει ποτέ ή ότι θα αλλάξει ποτέ. Ισχύει για όλους τους παίκτες».

-Το δυνατό σημείο στο οποίο θα βασιστεί η ομάδα σου στον τελικό; «Το δυνατό σημείο της ομάδας μας είναι ότι αρκετοί από τους παίκτες είναι έμπειροι. Ξέρουν πώς πρέπει να παίξεις και πώς πρέπει να είσαι μπαίνοντας σε έναν τελικό. Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξει η όλη διαδρομή που κάναμε μέχρι να φτάσουμε ως τον τελικό, από τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό παρά τις πολλές απουσίες τόσο νωρίς στη σεζόν, ως τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην έδρα του, έστω και αν ήρθε με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

-Ο Απόλλωνας έχει δείξει θετικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Τι θα πρέπει να προσέξετε στον τελικό περισσότερο και ποια είναι η άποψή σου για την ομάδα; «Ο Απόλλωνας είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει παίκτες με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, αλλά και έναν πολύ ικανό και καλό προπονητή. Κάθε αγώνας χρειάζεται προσοχή, πολύ περισσότερο ένας τελικός. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, να μπούμε έτοιμοι για μάχες σώμα με σώμα για να μην αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

-Ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Παναθηναϊκού ενόψει του τελικού; «Μαζί με τους φίλους της ομάδας περιμένουμε πως και πως αυτόν τον αγώνα. Θέλουμε τη νίκη για να σηκώσουμε μαζί την πρώτη κούπα της χρονιάς. Τους περιμένουμε και ελπίζουμε να το χαρούμε όλοι μαζί στο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: