Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ρύθμιση χρεών για όλους, εκτός του ΠΑΟΚ…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θέτει κάποια ερωτήματα με αφορμή την ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ και αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος με συνέπεια σε αυτή την χώρα. 
Κάνουμε μερικές ερωτήσεις κι’ αν βγάλει κανείς άκρη με το τι γίνεται ας το πει και σε εμάς…

Η Ελληνική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα περασμένα χρόνια ήταν αντίθετη σε ρυθμίσεις που «χάριζαν» τόκους-πρόστιμα-προσαυξήσεις σε επιχειρήσεις, αναγκάζεται να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κατηγορούσε, γιατί τώρα που κυβερνά καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να συγκεντρώσει χρήματα. Και στο τέλος υπογράφει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για μερικές διορθώσεις, μέθοδο για την οποία κατηγορούσε τους προηγούμενους…

Ο βουλευτής του Ποταμιού Θεοχάρης που ως γενικός γραμματέας εσόδων (σε άλλη… ομάδα τότε, αφού ακολούθησε μεταγραφή) στηρίζονταν πριν λίγα χρόνια ΚΑΙ (ή αποκλειστικά) σε τέτοιες ρυθμίσεις, τώρα τολμάει και γράφει για πρόστιμα που χαρίστηκαν μόνο(!!) στον ΠΑΟΚ.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κωνσταντινούπουλος που εκλέγεται από το 2009 και ψήφισε δεκάδες ρυθμίσεις χρεών «μεταξύ των οποίων και απόλυτα φωτογραφικές για μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές» δήλωνε προχθές ότι ο Τσίπρας υπέγραψε ΠΝΠ που αφορούσε τη ρύθμιση των 100 δόσεων και χάρισε σε ομάδα της Βορείου Ελλάδας πάνω από 25 εκατομμύρια, περνώντας μήνυμα στον κόσμο ότι κανείς άλλος δεν ωφελείται από αυτή την κατάσταση.

Στο μεταξύ κάτι ψέλλισε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για όσους ωφελούνται…. Μάλλον θα μπερδεύτηκε… Δεν μπορεί…

(Από τη ΝΔ κανείς δεν μιλάει, γιατί αυτοί όταν καίγονταν να μαζέψουν χρήμα, πέρασαν ρύθμιση χρεών αποκλείοντας το 80-85% των οφειλετών -άνω του ενός εκατομμυρίου-  με αποτέλεσμα αυτή να βουλιάξει σαν τον τιτανικό, έτσι ώστε στην συνέχεια να ψάχνονται πάλι για μειώσεις και απολύσεις).

Και κάπου εκεί έχουμε και το άλλο, ακόμη πιο εξωφρενικό.  Πολλοί ΠΑΟΚτσήδες, αλλά κυρίως ο Ιβάν Σαββίδης που προφανώς δεν δέχονται σχόλια του τύπου «σας ευνόησε η Κυβέρνηση και έκανε μία ρύθμιση για εσάς…», παρά το ότι υποστηρίζουν αυτή την θέση όταν η ομάδα τους κατηγορείται αδίκως από τους… Θεοχάρηδες, σπεύδουν παρολ’ αυτά να ευχαριστήσουν το ΣΥΡΙΖΑ! Το έκανε –προσωπικά- και ο μεγαλομέτοχος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;

Μπορεί κάποιος σε αυτή την χώρα να έχει μία συνέπεια στην στάση του,  χωρίς να αλλάζει θέση και απόψεις ανάλογα με το που βρίσκεται και τι εκπροσωπεί;

Για εμάς, υπάρχει μία πολύ πιο τίμια στάση για όλους όσους ξεφτιλίζονται και σε αυτή την συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, η οποία μαζεύει ευρώ-ευρώ για να πληρώσει υποχρεώσεις, αναφέρονται σε φωτογραφικές ρυθμίσεις, ενώ ξέρουν ότι εμπλέκονται χιλιάδες επιχειρήσεις. Μπορούν πολύ εύκολα όλοι αυτοί  να βγάλουν το κόμπλεξ τους και αντρίκεια να δηλώσουν: «Ναι στις ρυθμίσεις για όλους στην Ελλάδα, εκτός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…».
Αυτό θα είναι τίμιο και σωστό. Γιατί δεν τολμάει να το πει κανείς; Αυτό δεν θέλετε; Γιατί δεν τολμάτε να το εκφράσετε;

Εξάλλου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι και η πρώτη που επωφελείται από τέτοιου είδους οικονομικές ελαφρύνσεις… Έτσι δεν είναι;

* Σήμερα πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στον ΑΣ ΠΑΟΚ και αύριο γίνονται εκλογές. Ο Θανάσης Κατσαρής είναι ο μόνος υποψήφιος και θα παραμείνει στην διοίκηση του ΑΣ, μια και ξεπέρασε δεκάδες και δεκάδες εμπόδια και «περίεργους» εντός και εκτός ΠΑΟΚ, κρατώντας όρθιο και αξιοπρεπή τον σύλλογο, παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο. Ένας κύριος σε σχόλιό στο περασμένο blog κατηγόρησε και δημοσιογράφους για ότι έχουν αναφέρει κατά του συγκεκριμένου προέδρου. Δίκιο έχει, αλλά εδώ –σε εμάς- γιατί το έγραψε;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: