Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό!!

Να τηρήσει τα συμφωνηθέντα σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της Λεωφόρου, κάλεσε τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό η "πράσινη" ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάλεσμα της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό
Κάλεσμα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό απηύθυνε η «πράσινη» ΠΑΕ ελπίζοντας σε αίσιο τέλος αναφορικά με το θέμα τη σύμβαση της Λεωφόρου.

«Σε περίπτωση όμως νέων υπαναχωρήσεων ή περαιτέρω καθυστερήσεων, η παραπάνω ευνοϊκή για τον Ερασιτέχνη συμφωνία θα πάψει να ισχύει και η ΠΑΕ θα αποδίδει μόνο τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία για τη χρήση της “Λεωφόρου”», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην σχετικά ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Με αφορμή την παραίτηση του κ. Α. Μακρόπουλου από τη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Σ. εκφράζουμε τη λύπη μας που ένας άνθρωπος με αναμφισβήτητη προσφορά στο Σύλλογο, ποιότητα και ήθος, και με τον οποίο είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία, αδυνατεί να συνεχίσει το έργο του στον Παναθηναϊκό. Οφείλουμε ωστόσο, για την ορθή ενημέρωση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ορισμένα γεγονότα προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές:

Στις 5 Ιουνίου, υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για την υπογραφή της συμφωνίας των οικονομικών όρων χρήσης του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης». Η πλευρά του Ερασιτέχνη δυστυχώς δεν προσήλθε, υπαναχωρώντας για πολλοστή φορά και θέτοντας νέους όρους.

Η ΠΑΕ, παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει εδώ και μήνες καταλήξει σε μια συγκεκριμένη πρόταση, ενώ ο Ερασιτέχνης προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις. Υπήρχε μάλιστα συμφωνία κυρίων μεταξύ των δύο προέδρων για ενίσχυση εκ μέρους της ΠΑΕ μεγαλύτερη από τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία.

Στο πλαίσιο των ίδιων συζητήσεων και με πνεύμα Παναθηναϊκής αλληλεγγύης, η ΠΑΕ εξόφλησε το σύνολο σχεδόν οφειλών προηγούμενων ετών στον Ερασιτέχνη που εκκρεμούσαν από προηγούμενες διοικήσεις.

Παράλληλα, αποκλειστικά με ενέργειες της ΠΑΕ αποδόθηκε ξανά στον Παναθηναϊκό η χρήση της «Λεωφόρου». Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του Ερασιτέχνη δεν είχε γίνει τίποτα ώστε να αποτραπεί η κατεδάφιση του γηπέδου.

Σήμερα το γήπεδο αποκαθίσταται αποκλειστικά με έξοδα της ΠΑΕ. Ήδη αποκαταστάθηκε ο χλοοτάπητας, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες στατικής αποκατάστασης.

Ελπίζουμε ειλικρινά το ζήτημα της σύμβασης να διευθετηθεί με τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη και θα επιδείξουμε την ίδια διάθεση συνεργασίας, υπενθυμίζοντας πως η νυν διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει συμβάλει έμπρακτα στην βιωσιμότητα του Ερασιτέχνη περισσότερο από κάθε προηγούμενη λαμβάνοντας υπόψη τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και την επίσης δεδομένη επιθυμία μας να λυθούν τα προβλήματα των ερασιτεχνικών τμημάτων.

Καταλήγοντας η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επισημαίνει ότι θα αναμείνει τον Ερασιτέχνη να προσέλθει άμεσα στην υπογραφή μετά και την πρόσφατη επικοινωνία μας και σύμφωνα με αυτήν. Σε περίπτωση όμως νέων υπαναχωρήσεων ή περαιτέρω καθυστερήσεων, η παραπάνω ευνοϊκή για τον Ερασιτέχνη συμφωνία θα πάψει να ισχύει και η ΠΑΕ θα αποδίδει μόνο τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία για τη χρήση της «Λεωφόρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: