Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το κόστος του repeat και το κέρδος του... "καναπέ"!!

Δεν είναι θέμα προγνωστικών. Κάποιοι έβλεπαν νίκη Ολυμπιακού και κάποιοι άλλοι διπλό του Παναθηναϊκού στον 1ο τελικό. Αυτό που συνέβη στο παρκέ του ΣΕΦ ήταν πέρα για πέρα απροσδόκητο. Δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του τριφυλλιού, ούτε ο πιο… συγκρατημένος ερυθρόλευκος οπαδός. Μιλάμε για μια επιβλητική από κάθε άποψη εμφάνιση 40 λεπτών του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα για μια σοκαριστικά κακή εικόνα από πλευράς Ολυμπιακού. Οι πράσινοι υπερείχαν καθαρά σε όλους τους τομείς της στατιστικής, ήταν πνευματικά 10 φορές πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους, ενώ κέρδισαν κατά κράτος και τη μάχη του πάγκου. Και μπορεί ένα break ήταν έτσι κι αλλιώς κάτι όχι ανέφικτο για τους φιλοξενούμενους. Το ρεσιτάλ όμως που έδωσαν στο πρώτο «αιώνιο» ραντεβού ήταν κάτι που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων.
Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που βοηθούν στην κατανόηση των όσων είδαμε στο Φάληρο. Όπως το αυξημένο κίνητρο που πάντα έχει ο φιλοξενούμενος στο πρώτο ματς μιας σειράς, όπως η μέρα που θα βρεθούν παίκτες κλειδιά ή οι πιθανές απουσίες (π.χ. Λο). Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και κάτι ακόμη. Ο Ολυμπιακός «πληρώνει» το μεγαλειώδες repeat που έκανε στον Λονδίνο και ο Παναθηναϊκός «αποζημιώνεται» για το γεγονός ότι παρακολούθησε το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας από τον καναπέ.
Ήταν φανερό, τουλάχιστον μέχρι χθες βράδυ, ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν «επιστρέψει» από την αγγλική πρωτεύουσα. Σε κανένα από τα παιχνίδια που έδωσαν κόντρα σε Πάτρα και Ρέθυμνο δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό. Μικρά καλά διαστήματα, χαμηλός βαθμός συγκέντρωσης και νίκες μόνο λόγω διαφορά κλάσης και φανέλας. Έφτασαν έως τους τελικούς με μια υπερβολική σιγουριά του στυλ «ξέρουμε να κερδίζουμε όταν θέλουμε και μπορούμε να το καταφέρουμε ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες». Δεν διάβασαν όσο θα έπρεπε τον αντίπαλό τους και πίστεψαν ότι η υπόθεση τίτλος εξαρτάται μόνο από τους ίδιους.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη εκμεταλλεύτηκε τον… άπλετο χρόνο που του έδωσε ο πικρός κατά τα άλλα αποκλεισμός από την Μπαρτσελόνα. Από την επομένη κιόλας του 5ου ματς στην Βαρκελώνη, οι πράσινοι άρχισαν να ασχολούνται με τον τελευταίο στόχο της χρονιάς. Είδαν  τι τους έλειπε, έψαξαν με προσοχή, βρήκαν αυτό που ήθελαν και έκλεισαν τα κενά τους. Δούλεψαν πολύ στις αδυναμίες τους, έβαλαν καινούργια πράγματα στο παιχνίδι τους και το κυριότερο διατηρήθηκαν σε υψηλό ρυθμό. Δεν υποτίμησαν κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα, δεν άφησαν κανένα αγωνιστικό λεπτό να πάει χαμένο. Και την κατάλληλη στιγμή «εισέβαλαν» στο ΣΕΦ σαν καμικάζι, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους αντιπάλους τους. Και πλέον έγιναν αφεντικά των τελικών…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: