Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πεδουλάκης: «Μόνο το πρώτο βήμα»

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Πεδουλάκης: «Μόνο το πρώτο βήμα»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης παρουσιάστηκε προσγειωμένος μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

«Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι, όπως επιδιώκαμε. Παίζαμε με μία ομάδα σφυρηλατημένη. Εμείς είμαστε σε μια χρονιά αναδόμησης. Καταλυτικό σημείο ήταν τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα. Είχαμε καλύτερα ποσοστά χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα εύστοχοι κι εμείς. Στο δεύτερο μέρος πήραμε την ψυχολογία, ο Ολυμπιακός ένιωσε μεγαλύτερη πίεση. Στο τέλος κάναμε παιδαριώδη λάθη και πρέπει να τα κοιτάξουμε. Είναι μόνο το πρώτο βήμα. Έχουμε πολύ σεβασμό στην ομάδα του Ολυμπιακού. Το επίπεδο του αντιπάλου δίνει αξία στη νίκη», τόνισε.

«Αυτό που γίνεται είναι λίγο παράλογο με τον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο, την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Η επίθεση θέλει περισσότερο ταλέντο και χρήματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε του χρόνου. Πάμε το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ, όπως και στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα», πρόσθεσε για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας του.

Όσο για την αυτοπεποίθηση που έδειξε η ομάδα του, είπε: «Και οι δύο ομάδες πια δεν ψωνίζουν. Τα παιδιά τα δικά μας μέσα στη χρονιά πήραν πολλές εμπειρίες. Στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ πολλά παιδιά ήταν διστακτικά. Χτίζουμε μια ομάδα που μαθαίνει να κερδίζει. Αυτό γίνεται σταδιακά και σφυρηλατείται. Τίποτα δεν έρχεται από παρθενογένεση».

Για τις προσθήκες των Κάρι και Γκουίν είπε: «Το ότι έλειψε σήμερα ο Λο δείχνει τι τραβήξαμε όλη τη χρονιά εμείς. Σήμερα κάποια παιδιά δεν τράβηξαν, αλλά ο Ρόκο και ο Κάρι βοήθησαν. Η προσθήκη του Κάρι δεν ήταν μόνο ποιοτική, αλλά και ποσοτική. Είναι λογικό, όταν είσαι στην πρώτη χρονιά δεν μπορείς αμέσως να βρεις τα κατάλληλα παιδιά και ψωνίζεις από πίσω».

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ είπε: «Έχουμε κάνει βήματα μπροστά, πρέπει να κάνουμε κι άλλα βήματα μπροστά. Θα είναι καλύτερο για όλους να βελτιωθούμε στο πώς προσεγγίζουμε τον αθλητισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: