Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Λο και… μυαλό έκαναν τη διαφορά!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έκανε το break στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Λο και… μυαλό έκαναν τη διαφορά
Δύο πράγματα που ΔΕΝ είχε ο Ολυμπιακός και δύο που διέθετε σε περίσσευμα ο Παναθηναϊκός έκαναν τη διαφορά στον πρώτο τελικό της Α1. Ενώ λοιπόν οι «πράσινοι» έπαιξαν με ωριμότητα και αποφασιστικότητα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μυαλό και… Έισι Λο.

Το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη άντλησε αυτοπεποίθηση από τις πρώτες της νίκες σε άμυνα και επίθεση, καθώς και την ευστοχία της από τα 6,75μ., σημείο-κλειδί για την αποτελεσματικότητα του «τριφυλλιού» στο μισό γήπεδο φέτος. Είχαν καθαρό μυαλό και ορθολογικές, αν και όχι πάντα πετυχημένες επιλογές, δύο ψηλούς που έκαναν θραύση στις δύο πλευρές του παρκέ στα πρόσωπα των Λάσμε και Γκιστ, τους Ούκιτς και Μπράμος να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθια, αλλά και τον Κάρι να προσθέτει έναν τρίτο πυλώνα στην περιφέρεια, κάτι που αποδείχτηκε πολύτιμο σε μία μέρα με κακό Διαμαντίδη.

Ο Ολυμπιακός τα έκανε σχεδόν όλα λάθος. Πανικοβλήθηκε βλέποντας την ευστοχία του αντιπάλου, επέτρεψε τα νεύρα να κυριαρχήσουν της ψυχραιμίας και της λογικής μετά από διαιτητικές αποφάσεις και το μυαλό του «χάλασε». Οι αντίπαλοι ήταν άριστα διαβασμένοι στην αντιμετώπιση του Σπανούλη, ο Έισι Λο έμεινε στον πάγκο ανήμπορος να βοηθήσει και να αποτελέσει στήριγμα του αρχηγού και «έσπασε» τα στεφάνια από τα τρίποντα. Δεν είναι μόνο το αποκαρδιωτικό 4/29 που στοίχισε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και τα γεγονός ότι επιχείρησε μόλις δύο περισσότερες προσπάθειες δύο πόντων επιδεικνύοντας αυτοκαταστροφική εμμονή.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στην κούρσα για το πρωτάθλημα, που έχει-ωστόσο-πολύ ψωμί ακόμη. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και οι διαφορές των ομάδων τόσο μικρές, που ο παράγοντας έδρα πιθανώς να μην παίξει τόσο σημαντικό ρόλο όσο στο παρελθόν τους. Οι νικητές έκαναν απλώς ένα βήμα και το δεδομένα κατάμεστο ΟΑΚΑ δεν θα αρκέσει για να φέρει το 2-0, όπως δεν ήταν αρκετό για να γίνει το 3-1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα play offs της Ευρωλίγκας. Τώρα η πίεση της κερκίδας και η υποχρέωση της νίκης θα βαραίνει τα δικά τους πόδια. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, δεν είναι δυνατό να παρουσιαστεί ξανά τόσο άστοχος και νευρικός, ωστόσο αυτή τη φορά πέρα από έναν αντίπαλο με τονωμένη ψυχολογία θα έχει να αντιμετωπίσει και μία «καυτή» ατμόσφαιρα. Η ικανότητά του στις… ανατροπές και η στήριξη του κόσμου, απόρροια όσων έχει πετύχει την τελευταία διετία, είναι στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν τη δική του αφετηρία αντεπίθεσης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: