Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πιο πρόχειρα δε γίνεται!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τις... συσκέψεις επί συσκέψεων που όμως δεν φέρνουν στον ΠΑΟΚ τον νέο προπονητή και φανερώνουν προχειρότητα!  Η επομένη της εξασφάλισης θέσης στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ βρήκε τον ΠΑΟΚ εντελώς απροετοίμαστο. Μια πολύ δυσάρεστη αλλά 100 % αληθινή διαπίστωση. Η ομάδα -μετά κόπων και βασάνων- πέτυχε το στόχο της αλλά είναι φανερό (και μετά λύπης μου το επισημαίνω) έχει πλέον αντίπαλο το χρόνο στην προσπάθεια να οργανωθεί για την επόμενη σεζόν.
Δεν έχω τη διάθεση να απογοητεύσω κανένα αλλά θεωρώ ότι με τους ρυθμούς που κινούνται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τους βρει το. σκοτάδι. Μπορεί Ζαγοράκης, Βρύζας, Τσιστιάκοφ, Γεωργιάδης να συσκέπτονται καθημερινώς αλλά αποτέλεσμα δεν προκύπτει. Ας ξεκινήσουμε από την επιλογή προπονητή.
Ένα μήνα τώρα οι επιτελείς του Δικεφάλου προσπαθούν να εντοπίσουν τον εκλεκτό στον οποίο θα αναθέσουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δυο (τουλάχιστον) χρόνια. Μετά από αρκετό ψάξιμο, πολλές επαφές και αρκετές μεταξύ τους διαφωνίες καταλήγουν στον Ντομίνγκος Πασιένσια τον οποίο και προτείνουν στον Ιβάν.
Ο Πορτογάλος έρχεται στην Θεσσαλονίκη με την προοπτική να ολοκληρώσει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ την προφορική συμφωνία που είχε επιτευχθεί πριν από μια εβδομάδα στην Γερμανία με τους Βρύζα και Τσιστιάκοφ αλλά φεύγει άπραγος καθώς διαπιστώνει ότι ο Σαββίδης δεν έχει πάρει την απόφαση να του παραδώσει τα. κλειδιά της ομάδας.
Συνεχίζουμε. Εκκρεμεί ακόμα και σήμερα, 18-19 μέρες πριν την 1η συγκέντρωση των παικτών για τη νέα περίοδο, η απόφαση για το αθλητικό κέντρο που θα επιλέξει ο ΠΑΟΚ στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσει η ομάδα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Εκκρεμεί φυσικά και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας που θα δώσει ο Δικέφαλος στο εξωτερικό.
Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των παικτών που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαια τους καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των παικτών που αγωνίστηκαν με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ ζητούν ενημέρωση για το αν υπάρχει διάθεση ανανέωσης της συνεργασίας ή όχι.
Συνεχίζουμε. Δεν είναι μυστικό ότι οι επιτελείς του Δικεφάλου έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με αρκετούς από τους παίκτες που έχουν επιλέξει για την ενίσχυση της ομάδας. Δεν μπορούν όμως να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα καθώς δεν υπάρχει προπονητής για να καταθέσει την άποψη του και κανείς από τους «4» δεν θέλει να πάρει την ευθύνη χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη από το νέο τεχνικό.
Τα χρονικά περιθώρια, για να μην γίνουν υπό πίεση αυτές οι πολύ σοβαρές κινήσεις, στενεύουν. Δεν είναι κακό οι συνεργάτες του Σαββίδη να του παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα, κάτι που μάλλον αποφεύγουν να κάνουν για να μη γίνουν δυσάρεστοι στον μεγαλομέτοχο. Είναι προτιμότερο να γίνουν δυσάρεστοι και πιεστικοί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γιατί αν στην πορεία διαπιστωθούν λάθη στις επιλογές τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Και θέλω να πιστεύω ότι καταλάβατε τι εννοώ.
Σαφώς και είναι αναστρέψιμη κατάσταση υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν χαθεί ούτε πέρα από το Σαββατοκύριακο!
Υ. Γ. 1 Μοναδική υπόθεση που παρουσίασε εξέλιξη ήταν αυτή του Πάμπλο Γκαρσία. Την επιστροφή του Ουρουγουανού πιστώνεται αποκλειστικά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας απέδειξε ότι δεν διοικεί τον ΠΑΟΚ με εγωισμό αλλά με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.
Μια μικρής διάρκειας συζήτηση με τον Γκαρσία ήταν αρκετή για να πείσει τον Σαββίδη πως τον Μάρτιο έγινε τεράστιο λάθος με την αποδέσμευση του Γκαρσία. Η αδικία εις βάρος του παίκτη αποκαταστάθηκε και το γεγονός προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στον κόσμο. Αυτό τον ενθουσιασμό όφειλαν να εκμεταλλευτούν στην ΠΑΕ προχωρώντας με σταθερά βήματα στην επιλογή προπονητή, στην επιλογή αθλητικού κέντρου και φυσικά στην επιλογή των παικτών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ της νέας περιόδου.
Υ. Γ. 2 Θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμο το Σαββατοκύρικο για το θέμα των χρεών. Θα δρομολογηθούν εξελίξεις καθοριστικές στο θέμα καθώς ο Σαββίδης είναι πολύ πιθανό να λάβει μια οριστική απάντηση από επίσημα χείλη για το αν η κυβέρνηση -η τρόικα δηλαδή- θα δεχθεί την πρόταση για την καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου (11.000.000 ευρώ) ή θα επιμείνει στην πρόταση να ζητά και το 20% των προστίμων και των προσαυξήσεων.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: