Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Φερέρ για το… θαύμα με Ναδάλ!!

Έκλεισε το «ζευγάρι» του τελικού στο Roland Garros! Ο Νταβίντ Φερέρ επικράτησε 3-0 σετ του Τσονγκά και θα παλέψει για το τρόπαιο κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ!

Φερέρ για το… θαύμα με Ναδάλ!
Έστω κι αργά (ήδη 31 ετών) ο Νταβίντ Φερέρ κατάφερε να προκριθεί σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του! Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε πολύ εύκολα του Τσονγκά με 3-0 σετ (6-2, 7-6, 6-2) στα ημιτελικά του Roland Garros κι έκλεισε ραντεβού για την Κυριακή με τον συμπατριώτη του, Ραφαέλ Ναδάλ. Κι αν μη τι άλλο του αξίζει η παρουσία του εκεί.

Το νούμερο πέντε στον κόσμο ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι, με τον Γάλλο να ‘χει μείνει στην εμφάνιση κόντρα στον Φέντερερ. Μόνο στο δεύτερο σετ κατάφερε να προβάλει αντίσταση, όπου προηγήθηκε 3-0 στα γκέιμ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον Φερέρ να το παίρνει στο tie break.

Σίγουρα και οι Γάλλοι στο «Philippe Chatrier» απογοητεύτηκαν, που θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο για να δουν κάποια στιγμή έναν συμπατριώτη τους να σηκώνει τρόπαιο σε Grand Slam.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού έχουν βρεθεί αντίπαλοι στα κορτ 23 φορές, με τον Ράφα φυσικά να είναι το μεγάλο αφεντικό, έχοντας κερδίσει 19 εξ’ αυτών. Μέσα στο 2013 έχουν κοντραριστεί 3 φορές, με τον Ναδάλ να έχει αποχωρήσει νικητής σε όλες από το κορτ.
  πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: