Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Οι μάγκες του ΣΕΦ...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την εκπληκτική παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και το ξεκάθαρο προβάδισμα που απέκτησε ο Παναθηναϊκός.   Ο Παναθηναϊκός υπνώτισε τον Ολυμπιακό και πήρε μια από τις πιο καθαρές νίκες του στο ΣΕΦ, όμως μάγκες στο Φάληρο δεν ήταν μόνο ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του. Ηταν και οι 7.000 οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης, που δεν έφυγαν, ήπιαν όλο το πικρό ποτήρι και αποθέωσαν την ομάδα τους.
Αποδέχθηκαν την ήττα, δημιούργησαν ατμόσφαιρα ιδανική για μπάσκετ και απέδειξαν ότι και στην Ελλάδα μπορεί να επικρατήσει η λογική και ο πολιτισμός. Αν όλη η σειρά διεξαχθεί σε τέτοιες συνθήκες, το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός αθλητισμός θα έχει κάνει μια μεγάλη πρόοδο.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκανε το μπρέικ και πλέον είναι το φαβορί για τον τίτλο. Μπορεί να τελειώσει τη δουλειά με νίκες μόνο στο ΟΑΚΑ, πήρε ήδη από τον Ολυμπιακό το αβαντάζ της έδρας. Η ιστορία στις αναμετρήσεις των αιωνίων δεν μας έχει δώσει ποτέ μπρέικ στο μπρέικ, άρα οι πράσινοι έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε καθαρά χάρη στην στρατηγική του και τον τρόπο που διάβασε τον Ολυμπιακό. Με συνταγή αλά... Μπαρτσελόνα, άφησε έναν παίκτη του Ολυμπιακού να σουτάρει και έβαλε τις βάσεις. Ο Κατσίβελης έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση ήταν... Σάδα. Οχι μόνο δεν ήταν εύστοχος, αλλά ήταν άτολμος.
Αλλά να μην σουτάρει ο Κατσίβελης είναι στο πρόγραμμα. Το ότι όλος ο Ολυμπιακός είχε 4 στα 29 τρίποντα δεν οφείλεται σε έναν παίκτη, αλλά σε μια ολόκληρη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με το μυαλό, την πίεση και το άγχος των ερυθρολεύκων και δικαιώθηκε. Αφησε τα τρίποντα και ο Ολυμπιακός μπροστά στο... εύκολο σουτ, μπερδεύτηκε. Στην αρχή ήταν άτολμος, μετά ήταν άστοχος ακόμα και στα ελεύθερα τρίποντα. Σλούκας, Περπέρογλου,Παπανικολάου, Αντιτς, Σπανούλης, Πρίντεζης, δεν μπορούσαν να βάλουν σουτ, που σε άλλα ματς ήταν απλά ένα μέρος της δουλειάς.
Δημιουργία λόγω της κλειστής άμυνας δεν υπήρχε από τον Ολυμπιακό, παιχνίδι μέσα στη ρακέτα το ίδιο, ακόμα και η αστοχία στις βολές ήταν εκνευριστική. Με 9 στις 19, η πίεση μεγάλωνε. Ο δε Εϊσι Λο ήταν παρκαρισμένος στον πάγκο, αδύναμος να βοηθήσει. Η γαστρεντερίτιδα τον έθεσε νοκ άουτ.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν έκανε σπουδαία εμφάνιση στην επίθεση, αλλά έκανε σωστά όλες τις δουλειές μέσα στη ρακέτα. Λάσμε και Γκιστ ήταν σπουδαίοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αλλά κυρίως σκέπεσαν τα καλάθια, ο Μπράμος έβαλε πολύ μεγάλα σουτ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε κυρίως συντήρηση της διαφοράς εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Ολυμπιακού, είχε κι αυτός επιθετικό πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν κινδύνεψε. Ο Ολυμπιακός πίεζε με κάθε τρόπο, αλλά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα, με συνέπεια να αρχίσει να αδειάζει το ΣΕΦ από το 35'.

Οι 7.000 που έμειναν όμως έκαναν τη διαφορά. Συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις, οι αποδοκιμασίες και οι ασχήμιες παίρνουν τη σκυτάλη. Κι όμως, οι περισσότεροι δεν έφυγαν, άρχισαν να τραγουδούν και να συμπαραστέκονται στην ομάδα που τους έκανε υπερήφανους. Δίδαξαν πώς ακριβώς πρέπει να συμπεριφέρονται όσοι πραγματικά αγαπούν την ομάδα τους και έστειλαν μήνυμα στους παίκτες τους ότι μια ήττα δεν αλλάζει τίποτα. Ακόμα κι αν χαθεί το πρωτάθλημα, που πλέον είναι κοντά στο να επιστρέψει σε πράσινα χέρια. Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμα, ο Εϊσι Λο θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ, αλλά το φαβορί είναι πια ο Παναθηναϊκός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: