Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Αμάν, να τελειώσει να ξελαμπικάρουμε…!!

Η Εθνική του «μισό-μηδέν» φαίνεται να καβατζώνει τα μπαράζ για το Μουντιάλ, αλλά όσοι βλέπουν τα παιχνίδια της παρακαλάνε να τελειώσουν. «Ντου στα Αποδυτήρια» για το διπλό στη Λιθουανία. Το παιχνίδι δεν βλεπότανε. Κούραζε. Παρά ταύτα, όταν το σκορ το έχεις στο γκολ, τότε ανά πάσα στιγμή από μια στραβοκλωτσιά, μπορεί να γίνει η ζημιά. Κι έτσι είσαι στην πρίζα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, δηλαδή.
Η εθνική, λοιπόν, έκανε ό,τι συχνά εκτός έδρας με τέτοιου βεληνεκούς αντιπάλους. Κέρδισε στο γκολ, έβαλε στο τσεπάκι το τρίποντο και πάει τώρα για τα τελευταία ματς του ομίλου τον Σεπτέμβριο.
Παίζει με τη φωτιά
Τρία διπλά έχει στον όμιλο η εθνική. Το πρώτο το έκανε στην Λετονία με 2-1. Το άλλο στην Σλοβακία με 1-0. Και το τρίτο απόψε, πάλι στο γκολ και ξανά με 1-0. Στο ίδιο μοτίβο. Παίζει με την φωτιά η εθνική, αλλά δεν την φοβάται κιόλας. Κι έτσι μπορεί να αγχώνεται, αλλά συνήθως δεν καίγεται.
Να βγούμε καμιά βόλτα
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι όπως είπαμε δεν ήταν καλό. Έλεγες «αμάν να τελειώσει» να βγεις καμία βόλτα να ξελαμπικάρεις. Η εθνική δεν άρεσε. Έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να κερδίσει, όμως το βασικότερο είναι ότι δεν κινδύνεψε στα μετόπισθεν πάνω από μια, δυο φορές.
Σίγουρη για μπαράζ
Κι έτσι η εθνική εξασφάλισε την 2η θέση ουσιαστικά. Θετικό αυτό. Άλλο να χάνεις την 1η θέση, άλλο να σου βγαίνει η ψυχή μέχρι το τέλος να πάρεις ακόμα και την 2η για να πας στα μπαράζ.
Μετά τα αποτελέσματα που ήρθαν, λοιπόν, η Ελλάδα πάει για τα μπαράζ σχετικά άνετη. Και περιμένει μήπως γίνει κανένα θαύμα και τσακίσουν ένα δυο, παιχνίδια της Βοσνίας, οπότε να διεκδικήσει ακόμα και την πρωτιά. Μακάρι, αλλά δύσκολο, αφού η Βοσνία είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: