Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ο «πονοκέφαλος» του Σίλβα!!


Ο «πονοκέφαλος» του Σίλβα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Μάρκο Σίλβα είναι αναγκασμένος να πάει ξανά στην επιλογή του (πολύ) ντεφορμέ Ιντέγε, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φροντ λάιν των Πειραιωτών.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου
Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει και φυσικά στόχος των Πειραιωτών είναι να επιστρέψουν από τις Βρυξέλλες μ' ένα αποτέλεσμα που θα καθιστά την ομάδα του λιμανιού μεγάλο φαβορί για πρόκριση.

Ο Μάρκο Σίλβα καταστρώνει τα πλάνα του για την εντεκάδα και όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα έχει τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Πάρντο (τραυματίας) και ο Ελαμπντελαουί (τιμωρημένος) είναι νοκ άουτ ενώ ο Ζντίελαρ θα πάρει τη θέση του Κασάμι στο βασικό σχήμα. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί έχει να κάνει μ΄ ένα αγωνιστικό θέμα που δεν απασχολούσε τον Πορτογάλο τεχνικό μέχρι τα Χριστούγεννα και αυτό δεν είναι άλλο από την αγωνιστική εικόνα του Μπράουν Ιντέγε.

Ο Νιγηριανός φορ είναι σε πολύ “κακό φεγγάρι” και η πτώση στην απόδοση του έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τους Πειραιώτες. Δεν είναι μόνο ότι ο Ιντέγε δε βρίσκει δίχτυα (με εξαίρεση το ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα) αλλά η γενικότερη εικόνα του Νιγηριανού.

Τελευταίο και ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόδοση του 26χρονου στράικερ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο Σίλβα ρωτήθηκε μετά το ματς με την ΑΕΚ αν σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Πουλίδο στην αναμέτρηση με την Άντερλεχτ.

Δε θέλησε ν' απαντήσει αλλά οι πληροφορίες απ΄ του Ρέντη αναφέρουν ότι δύσκολα θα κάνει την έκπληξη με τον Μεξικανό, γιατί πολύ απλά δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Η άλλη επιλογή είναι η χρησιμοποίηση του Σεμπά σε ρόλο σέντερ φορ αλλά και τούτο το “σενάριο” δε δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες, ειδικά απ' τη στιγμή που ο Πάρντο είναι τραυματίας και ο Σεμπά προορίζεται για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ο 39χρονος τεχνικός είναι αναγκασμένος να πάει ξανά στην επιλογή του (πολύ) ντεφορμέ Ιντέγε, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φροντ λάιν των Πειραιωτών.

Το ενδεχόμενο “αφύπνισης” του Νιγηριανού το βράδυ της Πέμπτης στο “Βάντεν Στοκ” θα είναι το καλύτερο δυνατό “σενάριο” για τον Ολυμπιακό αλλά μέχρι τα “μηνύματα” δεν είναι ενθαρρυντικά. Με βάση λοιπόν τα όσα βλέπουμε από τον Ιντέγε αλλά και τον Πουλίδο, ενδεχομένως ο Σίλβα να έπρεπε να έχει χειριστεί διαφορετικά το θέμα σέντερ φορ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Φινμπόγκασον (που ήθελε και ο ίδιος να φύγει) αποτέλεσε παρελθόν αλλά δεν υπήρξε επιθυμία από πλευράς Σίλβα για την απόκτηση ενός επιθετικού έτσι ώστε και ο Ιντέγε να μην αισθάνεται τόσο “σίγουρος για τη θέση του στη βασική εντεκάδα.

Απομένει να δούμε αν τελικά ο Νιγηριανός φορ θα κάνει τη διαφορά στον αγώνα των Βρυξελλών γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον βασικό του σέντερ φορ.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να βρήκαν στη διάρκεια της σεζόν έναν γκολτζή στο πρόσωπο του επιτελικού τους μέσου (του Φορτούνη) αλλά δε γίνεται σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός να περιμένει απ' τον Φορτούνη κια δημιουργία στο παιχνίδι και γκολ.

Ο Σίλβα αναμένεται να μιλήσει στον Ιντέγε αλλά το θέμα είναι αν θα μπορέσει ο διεθνής επιθετικός ν' αλλάξει “πρόσωπο” μέσα σε πέντε μέρες. Αν το καταφέρει θα πρόκειται για πολύ μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: