Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

1000% άκυρο, «ίδιοι και χειρότεροι» ήταν οι άλλοι δύο!!


1000% άκυρο, «ίδιοι και χειρότεροι» ήταν οι άλλοι δύο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιμένει να δίνει στοιχεία μέσα από το sport-fm.gr για τη διαιτησία του ντέρμπι.

• Εξίσου μεγάλη ευθύνη με τον Καλογερόπουλο στο διαιτητικό «σφαγείο» που έζησε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου έχουν κι οι δύο Μακεδόνες επόπτες, ο Δημητριάδης κι ο Γρεβένης.

• Για τον απλούστατο λόγο ότι οι περισσότερες φάσεις έγιναν μπροστά στα μάτια τους κι άρα «συνυπέγραψαν» τις αποφάσεις του διαιτητή, με αποκορύφωμα τη μαϊμού αποβολή του Μποτία, για την οποία υπερθεμάτισε ο Γρεβένης, που…διέκρινε ότι ο Ισπανός πήγε στα πόδια του Αραβίδη κι όχι ο Αραβίδης (αθέλητα) στα πόδια του Μποτία, όπως δείχνει ξεκάθαρα το βίντεο.

Μπροστά στα μάτια του Γρεβένη ο Σιμόες έριξε χάμω τον Πάρντο και τον έκοψε από αντεπίθεση. Εκεί «συμβούλευσε» τον διαιτητή να βγάλει κίτρινη στο 8’; Μάλλον όχι.
Στο εκ των όπισθεν τάκλιν του Ζουκουλίνι στο 21’ έδωσε καμία βοήθεια στον Καλογερόπουλο; Ήταν κόκκινη κάρτα, αλλά δεν βγήκε ούτε κίτρινη.

• Ο άλλος…ηλεκτρονικός ρέφερι, ο Δημητριάδης, άφησε στο 43’ να εξελιχθεί η καλύτερη φάση της ΑΕΚ από θέση οφσάϊντ του Ζουκουλίνι.
Ο ίδιος «βοηθός» ανακάλυψε στο 33’ φάουλ του Μαζουάκου στο Ζουκουλίνι σε θέση έξω δεξιά. Ήταν μία υπόδειξη, που πραγματικά μόνο γέλιο θα μπορούσε να προκαλέσει.
Ο ίδιος επόπτης δεν είδε στο 70’ το χέρι του Μπαρμπόσα, που βγήκε στην αντεπίθεση…
Ο ίδιος επόπτης δεν είδε ότι στο 14’ ο Αραβίδης τραβούσε παρατεταμένα τη φανέλα του Σιόβα, ώστε να βοηθήσει το διαιτητή, που μετά χαράς άλλωστε σφύριζε εις βάρος του Ολυμπιακού με κάθε ευκαιρία.

• Κάτι τελευταίο: πρώτη φορά είδα τον Μάρκο Σίλβα να διαμαρτύρεται τόσο έντονα από τον πάγκο για διάφορες φάσεις του αγώνα. Και μιλάω για το α΄ ημίχρονο, πριν δηλαδή καν την πρώτη αποβολή. Ο προπονητής του Ολυμπιακού φώναζε γιατί έβλεπε φάουλ υπέρ του Κασάμι και του Σεμπά κλπ, κλπ.

• Αλλά ποιος είναι ο Μάρκο Σίλβα που θα διαμαρτύρεται; Τρεις αποβολές κι ένα πέναλτι είχε σε δύο κολλητά ντέρμπι η ομάδα του. Και, κανονικά, έπρεπε να είχε πέντε αποβολές, αφού ο Μποτία με τον Μιλιβόγεβιτς έπρεπε να είχαν αποβληθεί και με τον ΠΑΟΚ. Όπως μας είπαν οι ειδήμονες.

• Πλάκα πλάκα, έτσι θα αποκτήσει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα. Με δύο έως τρεις αποβολές του Ολυμπιακού. Αλλά όχι με μία. Όπως αποδείχθηκε και με την ΑΕΚ, μία δεν είναι αρκετή για να χάσει ο Ολυμπιακός. Από δύο και πάνω.

• Κι επειδή κάποιοι επιμένουν να μη δέχονται ότι το γκολ της ΑΕΚ είναι άκυρο, παραθέτω ακριβώς τον κανονισμό, αφού δείτε και φωτογραφία, όχι που τράβηξα εγώ από την τηλεόραση, αλλά από σημερινό άρθρο του sport-fm.gr.
«Αν ο διαιτητής δώσει το σήμα, κατά κανόνα με τη σφυρίχτρα, για να εκτελεστεί ένα πέναλτι, και πριν να παίζει η μπάλα, συμβεί μία από τις πιο κάτω περιπτώσεις…
Συμπαίκτης εκείνου που εκτελεί το πέναλτι εισέρχεται στην περιοχή η, κινείται κατά τρόπο που πλησιάζει σε απόσταση που πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα το σημείο του πέναλτι…
Εάν η μπάλα προσκρούσει στον τερματοφύλακα, στη δοκό και επιστρέψει στο γήπεδο και αγγιχτεί από αυτό τον παίκτη, ο διαιτητής διακόπτει το παιχνίδι και το ξαναρχίζει με φάουλ υπέρ της αμυνόμενης ομάδας από το σημείο όπου ο παίκτης άγγιξε την μπάλα».

• Λοιπόν ο Βάργκας που διακρίνεται ξεκάθαρα στη φωτό να τρέχει ανάμεσα σε παίκτες του Ολυμπιακού, «κινείται κατά τρόπο που πλησιάζει σε απόσταση που πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα το σημείο του πέναλτι;» η, δεν κινείται;

• Άρα, 1000% άκυρo το γκολ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: