Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Στημένο ματς στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας!!


Στημένο ματς στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας

Στην αποκάλυψη ότι το παιχνίδι ανάμεσα στη Βίλεμ και την Ουτρέχτη το 2009 ήταν στημένο, προέβη η ολλανδική ομοσπονδία. Τρεις παίκτες της Βίλεμ πήραν από 25.000 ευρώ.

Ένα από τα τελευταία ποδοσφαιρικά «κάστρα» όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια έπεσε, αφού η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως υπήρξε χειραγώγηση σε παιχνίδι της Eredivisie.

«Το ολλανδικό ποδόσφαιρο έχει... ως ένα από τα τελευταία στην Ευρώπη, έχασε επίσημα την αθωότητα του» δήλωσε ο Ντε Γιονγκ, ο επιχειρησιακός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Επί της ουσίας πρόκειται για το ματς ανάμεσα στη Βίλεμ και την Ουτρέχτη, τον Αύγουστο του 2009, στο οποίο τρεις παίκτες της Βίλεμ με πρώτο τον παίκτη από τη Σιέρα Λεόνε, Ιμπραήμ Καργκμπό να λαμβάνουν 25.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να χάσει η ομάδα του με ένα γκολ διαφορά (είχε λήξει 1-0 για την Ουτρέχτη).

Η ολλανδική ομοσπονδία τόνισε ότι είχε στοιχεία για τη χειραγώγηση του ματς, αλλά δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ο Καργκμπό και οι συμπαίκτες του πήραν χρήματα, ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν ποιος ήταν ο τρίτος παίκτης που μετείχε στο στήσιμο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο παίκτης από τη Σιέρα Λεόνε εμπλέκεται σε υπόθεση στημένων, αφού θεωρείται ότι προσπάθησε να στήσει και ματς της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, κόντρα στη Νότιο Αφρική.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Βίλεμ για την υπόθεση αναφέρεται: «Είναι μια τρομερή είδηση για την ομάδα, τους παίκτες και τους προπονητές εκείνης της περιόδου».

Πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της ολλανδική δικαιοσύνης, ενώ θα σταλεί έκθεση σε FIFA και UEFA.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: