Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Όταν ο Φέργκιουσον «σημάδευε» τον Μπέκαμ!! (pics)


Όταν ο Φέργκιουσον «σημάδευε» τον Μπέκαμ! (pics)

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον… σουτάρει ένα παπούτσι και αυτό καρφώνεται στο αριστερό φρύδι του Ντέβιντ Μπέκαμ. Το sportfm.gr θυμάται το περιστατικό της 15ης Φεβρουαρίου 2003 στα αποδυτήρια της Μάντσεστερ Γ.

Η 15η Φεβρουαρίου 2003 δεν είναι μια ημερομηνία σαν τις άλλες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί οι «κόκκινοι διάβολοι» να μην πήραν κάποια πρόκριση, ούτε να πανηγύρισαν κάποιον από τους πολλούς τίτλους που έχουν στην τροπαιοθήκη τους, αλλά έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων για έναν έξω-αγωνιστικό λόγο. Ποιος είναι αυτός; Το περιβόητο περιστατικό ανάμεσα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στα αποδυτήρια του «Ολντ Τράφορντ».

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε γνωρίσει την εντός έδρας ήττα 2-0 από την Άρσεναλ και είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου και το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ. Μετά την είσοδο των παικτών στα αποδυτήρια, μπήκε έξαλλος και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είχε πολλά παράπονα όχι μόνο λόγω του αποτελέσματος, αλλά και της εμφάνισης της ομάδας του. Μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του σε έντονο ύφος και πάνω στα νεύρα του, κλώτσησε ένα παπούτσι που βρέθηκε στο… διάβα του και αυτό χτύπησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Μάλιστα, ήταν τέτοια η δύναμη με την οποία «προσγειώθηκε» στο αριστερό φρύδι του τότε αρχηγού της εθνικής Αγγλίας, που χρειάστηκε η παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου, το οποίο του έκανε δύο ράμματα, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία.

inner

Μπορεί άπαντες να προσπάθησαν να το κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά ως γνωστόν, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» ή και από τον Τύπο, αν θέλετε… Δεν ήταν και δύσκολο, άλλωστε, αφού κατά κάποιο τρόπο το προκάλεσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που βρέθηκε το επόμενο πρωί για ψώνια στο κέντρο του Μάντσεστερ. «Άλλες εκατό ή και εκατομμύρια φορές να προσπαθούσα να το κάνω, δεν συνέβαινε ξανά», δήλωσε για το περιβόητο περιστατικό ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», που μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα, στην συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με τη Γιουβέντους για το Champions League, τρεις μέρες αργότερα.

Το τέλος της σεζόν 2002-03 βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτά τον τίτλο στην Αγγλία, ενώ λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, κατέκτησε το Τσάριντι Σιλντ, νικώντας στον τελικό την Άρσεναλ. Η δεύτερη κούπα ήρθε χωρίς τον Ντέβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είχε μετακομίσει στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ. Και το περιστατικό της 15ης Φεβρουαρίου, όπως έδειξε η ιστορία, έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην αποχώρηση του Άγγλου ποδοσφαιριστή μετά από 10 πετυχημένα χρόνια.

inner

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, βέβαια, το πώς περιγράφουν το περιστατικό οι δύο άνδρες. «Υπήρχε ένα παπούτσι στα αποδυτήρια. Λύγισε το πόδι του και το κλώτσησε. Είχε στόχο εμένα; Τον τοίχο; Θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε, ήταν τόσο οργισμένος εκείνες τις στιγμές. Ένιωσα ένα τσίμπημα πάνω από το αριστερό μου μάτι, ήταν το σημείο που με βρήκε το παπούτσι. Έβαλα το χέρι μου πάνω και βρέθηκα να καθαρίζω το φρύδι μου από τα αίματα. Κινήθηκα τότε προς το αφεντικό. Δεν ξέρω εάν έχω χάσει ποτέ ξανά τον έλεγχο στο παρελθόν. Μερικοί συμπαίκτες μου με συγκράτησαν, πρώτα ο Γκίγκσι (σ.σ. Γκιγκς) και έπειτα ο Γκάρι (Νέβιλ) και ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Ξαφνικά, ήταν σαν να βρισκόμουν σε κάποια τρελή σκηνή μέσα από γκανγκστερική ταινία. Τον έβρισα. Κάτι που κανένας παίκτης, πόσο μάλλον ένας παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν θα έπρεπε να κάνει προς τον προπονητή» γράφει ο Ντέβιντ Μπέκαμ στην αυτοβιογραφία του, κομμάτια της οποίας προδημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Sun», αφότου, όμως, είχε μετακομίσει ο ποδοσφαιριστής στην Ρεάλ.

inner

Από την πλευρά του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην δική του αυτοβιογραφία, που κυκλοφόρησε το 2013, αναφέρει τα εξής: «Ήμασταν στα αποδυτήρια. Ανάμεσα σε μένα και τον Ντέιβιντ υπήρχε σειρά από παπούτσια. Πάνω στην ένταση, ο Ντέιβιντ έβρισε κι εγώ κινήθηκα προς το μέρος του. Πάνω στον βηματισμό μου, χτύπησα ένα παπούτσι και αυτό πήγε στο πρόσωπό του και τον χτύπησε λίγο πάνω απ' το μάτι. Κατευθείαν σηκώθηκε με άγριες διαθέσεις και με πλησίασε, αλλά τον σταμάτησαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Του φώναξα ‘κάθισε κάτω. Απογοήτευσες την ομάδα και τους συμπαίκτες σου’. Την επόμενη μέρα, η ιστορία κυκλοφόρησε στον Τύπο και ήταν η μέρα που εισηγήθηκα την πώλησή του. Είπα πως ‘από τη στιγμή που έβαλε τον εαυτό του πάνω από τον προπονητή, πρέπει να φύγει’».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: