Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι selfies στου Βέρτη και ο ΠΑΟΚ έγινε μπουλούκι!!


Οι selfies στου Βέρτη και ο ΠΑΟΚ έγινε μπουλούκι

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις selfies στα μπουζούκια με το αμόρε, τα ξενύχτια προπονητών και παικτών, τον Σαββίδη κι αν θέλει πραγματικά να φτιάξει ΠΑΟΚ κι όχι θίασο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Η πλάκα είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι προβλέψιμος ακόμη και στην διαδικασία απορρόφησης κάθε αναπάντεχης ήττας, ειδικά στην Τούμπα, όταν συμμετέχουν και οι οπαδοί.

Με τη γνωστή… ομηρία των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια, όταν δηλαδή εγκλωβίζονται και στέλνουν τον αγαπητό και καθόλα συμπαθή Μαλεζά για να τους ηρεμήσει, τον Σαββίδη να κάνει μέχρι και την αυτοκριτική του, τραβώντας μια γραμμή για να απολογηθεί έναντι των εκνευρισμένων οπαδών και τελικά, όλα σταματούν σε μια… κολοσσιαία σύσκεψη στο Μακεδονία Παλλάς.

Ο σχηματισμός είναι ο… καθιερωμένος: «ήττα ντροπής, ύβρεις, αποδοκιμασίες, λαϊκό δικαστήριο, διώξτε τον Τούντορ, ο Ιβάν τον στηρίζει και για όλα φταίνε οι… selfies του Τζαβέλλα στον Βέρτη».

Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή τη σειρά, σημαίνει ότι κάποιος από τους «μετανάστες» παράγοντες της ΠΑΕ, έχει αντιληφθεί ότι… «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ». Και τότε είναι που αναρωτιέσαι αν τελικά ο Σαββίδης θέλει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ και να γίνει αυτό που ονειρεύεται ή δεν είναι μέσα στις προθέσεις του.

Όταν έλεγε στους οπαδούς, έξω από την Τούμπα, μετά την ήττα από τον Ηρακλή, ότι θα πρέπει να φύγει αν νομίζουν ότι δεν αγαπά τον ΠΑΟΚ, προφανώς ήταν εκτός θέματος. Κάτι βέβαια που συμβαίνει πάντα και δεν θα αλλάξει, όσο δεν αλλάζει… μεταφραστές.

Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται μεταφραστές. Χρειάζεται ερμηνευτές για να κατανοήσει τι λένε για τον ΠΑΟΚ που φτιάχνει, για τον ΠΑΟΚ που λέει ότι θα μεγαλουργήσει κι αν όλοι οι πελάτες του συμφωνούν με το πλάνο του. Ε, καλά, δεν θα τους ρωτήσει όλους…

Αλλά, δεν μπορεί, κάποιος θα βρεθεί που θα μεταφέρει τον αέρα της πόλης. Και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι σου γίνεται και τι συμβαίνει γύρω σου.

Βέβαια όλο αυτό προϋποθέτει και συνεχή παρουσία, αλλά, αν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους, τότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ότι σου μεταφέρουν όσα ακριβώς συμβαίνουν και δεν ρωτούν (και αυτοί) να μάθουν τι συμβαίνει. Κοινώς είναι κι αυτοί άσχετοι και ξένοι με το περιβάλλον.

Και για τις selfies του Τζαβέλλα, στον Βέρτη, (ή μήπως ήταν στον Βέρντι..) αν τυχόν τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά και επιτυχή, κανείς δεν θα τον αποδοκίμαζε.

Ούτε οι selfies είναι η αιτία του κακού. Είναι απλά το αποτέλεσμα. Τα ξενύχτια και τα ποτά για ορισμένους άλλους –κι αυτό αφορά και το προπονητικό τιμ που ξημερώνεται συχνά- προφανώς δεν αρμόζουν σε αθλητές και είναι αφορμή για θλάσεις και τραυματισμούς. Αλλά, βρίσκουν και τα κάνουν, καθότι υπάρχει ασυδοσία και καμία παραβατική συμπεριφορά δεν αναδείχθηκε επισήμως, δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά.

Αλλά, τι να λέμε τώρα… Αυτά είναι σημάδια λειτουργίας πραγματικής ομάδας κι όχι μπουλουκιού που δίνει παραστάσεις όπου βρει… Σε καφενεία, αχυρώνες και πανηγύρια.

Θα σας πω ότι τελικά δεν έχει πείσει ο Σαββίδης, που δεν αλλάζει μοντέλο διοίκησης – ή δεν μπορεί να αλλάξει λόγω… dna- και, κατά συνέπεια, δεν διορθώνονται, αλλά, επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη.

Δεν έχει πείσει αν θέλει να φτιάξει κάτι πολύ μεγάλο.

Με την ενδεχόμενη απόλυση του Τούντορ, αν δηλαδή, προκύψει κάτι τέτοιο, προφανώς θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει θεραπεία.

Ας φροντίσει να είναι ειλικρινής απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό και να συμβιβαστεί με έναν ακόμη απαράδεκτο καλοκαιρινό σχεδιασμό, που θα οδηγήσει στην κατάκτηση μιας ευρωπαϊκής θέσης κι ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα κάνει την αρχή που δεν έκανε εδώ και τέσσερα χρόνια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: