Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι 10 πιο «τρελές» εκτελέσεις πέναλτι στην ιστορία!! (video)


Οι 10 πιο «τρελές» εκτελέσεις πέναλτι στην ιστορία (video)

Ο Μέσι εκτέλεσε πέναλτι με... πάσα, α λά Κρόιφ και μας έκανε να ανατρέξουμε στο παρελθόν για να θυμηθούμε τις φορές που ένα πέναλτι, ξέφυγε από τα συνηθισμένα. Δείτε αυτά που ξεχωρίσαμε.

Ο Λιονέλ Μέσι έσπασε τα ταμπού και εκτέλεσε πέναλτι με πάσα (!) για να χρήσει σκόρερ τον Λουίς Σουάρες απέναντι στην Θέλτα, θυμίζοντας τον Γιόχαν Κρόιφ.

Και η αλήθεια είναι πως θέλει «balls», - που θα έλεγαν και οι Άγγλοι – για να αποφασίσεις εκείνη την ώρα που όλα κρίνονται από σένα, να σπάσεις τα καθιερωμένα και να κάνεις κάτι που μπορεί να... κοστίσει.

Το sport-fm.gr ανατρέχει στο παρελθόν και θυμίζει εκείνους που έσπασαν τα ταμπού από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στην ιστορία του αθλήματος.

Γιόχαν Κρόιφ – Πέναλτι με πάσα

Σίγουρα το πέναλτι του Μέσι, θύμισε σε όλους εκείνο που είχε εκτελέσει ο Γιόχαν Κρόιφ απέναντι στη Χέλμοντ το 1982. Ο παίκτης του Άγιαξ κάνει πάσα από την άσπρη βούλα στον Γέσπερ Όλσεν, εκείνος με Ολύμπια ψυχραιμία ξαναπασάρει στον «Ιπτάμενο Ολλανδό» και αυτός γράφει ιστορία.



Εζεκιέλ Καλβέντε – Το άλλο πόδι

Στο Euro U19 το 2010 ο Ισπανός Εζεκιέλ Καλβέντε θα πάρει φόρα για να εκτελέσει το πέναλτι κόντρα στην Ιταλία, αλλά την τελευταία στιγμή θα αλλάξει πόδι. Ρίσκο μεν, πετυχημένο δε.



Γιόνας Γιόνικεν – Ο Ζογκλέρ

Πέναλτι και κατευθείαν πανηγυρισμός με τούμπα. Αυτό είναι το πέναλτι του Γιόνικεν, που θα μείνει στην ιστορία μόνο για αυτό.



Νεϊμάρ – Του έσπασε τη μέση

Ένα εντελώς ξεχωριστό πέναλτι – ίσως και όχι τόσο νόμιμο – έχει πετύχει ο Νεϊμάρ στη Βραζιλία με διπλή (!) προσποίηση. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας πάντως θα έφαγε μια περιουσία σε φυσιοθεραπείες μέχρι να έρθει στα ίσα της η μέση του.



Τότι – Με τακουνάκι

Τότι είσαι, ότι θέλεις κάνεις. Ακόμα και να χτυπήσεις πέναλτι με τακουνάκι. Παρόλο που είναι στην προπόνηση, αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά.



Καλίντ Ασκρί – Τέρμα μην βιάζεσαι

Αυτό το πέναλτι δεν ήταν ξεχωριστό για την εκτέλεση του που ήταν συνηθισμένη. Όμως ο τερματοφύλακας θεώρησε ότι έκανε τη δουλειά του σωστά, αλλά μάλλον βιάστηκε. Διότι η μπάλα πήρε φάλτσα μετά την απόκρουση και κατέληξε στα δίχτυα.



Είναι τρελός ο... οπαδός

Το 2009 στη Ρωσία, στο παιχνίδι της Σπάρτακ Μόσχας με τη Σατούρν, ένας τρελός οπαδός μπήκε στο γήπεδο αφού ήταν σίγουρος για τον εαυτό του. Ο Οπαδός ανέλαβε την εκτέλεση και φυσικά πανηγύρισε το γκολ του.



Πιρές – Ανρί – Το πέναλτι φιάσκο

Αν νομίζεται ότι αυτό που έκανε ο Μέσι με τον Σουάρες είναι εύκολη υπόθεση, δείτε την απόπειρα των Πιρές και Ανρί με την Άρσεναλ. Όταν παίρνεις ρίσκο, μπορεί να υπάρξει και παταγώδης αποτυχία.



Το ουρανοκατέβατο γκολ

Δεν υπάρχουν λόγια για το πέναλτι που θα δείτε παρακάτω. Ο δύσμοιρος ο τερματοφύλακας είναι τόσο άτυχος που δεν πιάνει ούτε το λήγοντα...



Αντονίν Πανένκα – Το πέναλτι θρύλος

Είναι το μοναδικό πέναλτι που έχει πάρει το όνομα του δημιουργού του. Είναι το πέναλτι που θα δοκιμάσει ο «μερακλής» στην αλάνα και το 5Χ5, είναι το πέναλτι που θέλει πραγματικά «balls» για το χτυπήσεις.

Το 1976, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, ανάμεσα στην Δυτική Γερμανία και την Τσεχοσλοβακία, ο Αντονίν Πανένκα θα πετύχει το πιο ιστορικό και αναγνωρίσιμο πέναλτι όλων των εποχών.

Ο Τσέχος θα δημιουργήσει άθελα του μια «σχολή» στις εκτελέσεις πέναλτι.



Bonus: Μερικά από τα ωραιότερα πέναλτι α λά Πανένκα



*Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα που αξίζουν προσοχής, όμως παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: