Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Με μπροστάρη τον Μπεργκ ενόψει πλέι οφ!


Με μπροστάρη τον Μπεργκ ενόψει πλέι οφ

Ο, τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό το... ξεμπούκωμα του Μάρκους Μπεργκ, ενόψει της συνέχειας και της διεκδίκησης του μοναδικού στόχου που απέμεινε. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Για τη νέα αποτυχημένη σεζόν του Παναθηναϊκού, τα γράψαμε σε προηγούμενο κείμενο. Ας μη σταθούμε περισσότερο. Αλλωστε, το τι πήγε στραβά και το τι πρέπει να διορθωθεί στο τέλος της σεζόν, για να γυρίσει, επιτέλους, η ομάδα σελίδα, θα αναλυθεί ξανά στο φινάλε της περιόδου. Μέχρι τότε, έχει απομείνει ένας στόχος και είναι υποχρέωση όλων στο «τριφύλλι» να τον διεκδικήσουν μέχρι τέλους. Και αυτός, φυσικά, δεν είναι άλλος από τα πλέι οφ και την πρωτιά στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τρία είναι τα σημεία αναφοράς που... κυκλώνουμε από τη χθεσινή νίκη με 3-0 απί του ΠΑΣ Γιάννινα.

*Η αντίδραση της ομάδας μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Ατρόμητο. Δεν χρυσώνουμε, φυσικά, το χάπι. Η ήττα στο Περιστέρι δεν αναπληρώνεται. Το Κύπελλο χάθηκε και καμία εμφάνιση στα όποια Γιάνννενα, δεν μπορεί να κουκουλώσει την κατάσταση. Επειδή, όμως, μηχανή του χρόνου δεν υπάρχει και ό, τι γράφει δεν ξεγράφει, οι πράσινοι πρέπει να συνεχίζουν, κοιτάζοντας μπροστά. Η εμφάνιση και η νίκη χθες με 10 παίκτες για μεγάλο διάστημα, λόγω της χαζής αποβολής του Ζέκα, είναι πολλά περισσότερα από τρεις βαθμοί. Η ομάδα έδειξε σφυγμό, «ξεπερνώντας», κατά κάποιον τρόπο, το σοκ του Περιστερίου. Ζητούμενο από εδώ και στο εξής, τα τρίποντα και η καλύτερη συγκομιδή βαθμών μέχρι τον Μάιο. Και τότε θα γίνει η ανάλυση των όσων γράψαμε παραπάνω, με σκοπό τις καλύτερες μέρες.

*Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε. Τα δυο γκολ που σημείωσε ο Σουηδός είναι το πιο σημαντικό νέο για τη συνέχεια. Με αυτόν μπροστάρη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Μάρκους δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο που ξέρει κι ούτε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Χρειαζόταν, απλώς, ένα καλό restart, το οποίο ήρθε, κάπως αργά, βέβαια. Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του Παναθηναϊκού, αλλά και της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα που σημείωσε του τονώνουν το ηθικό και όχι μόνο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπουδαίο νέο για τον Αντρέα Στραματσόνι.

*Ο Ρόμπιν Λουντ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετικός στο τακτικό κομμάτι, με πολλά και σωστά τρεξίματα, με ορθή διαχείριση του παιχνιδιού, ειδικότερα από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες. Ο Φινλανδός δίνει, με τη χθεσινή του εμφάνιση, μια εξτρά λύση στα χαφ, ενόψει της συνέχειας. Ζητούμενο γι αυτόν (όπως και για τον Κλωναρίδη, που χθες είχε δυο ασίστ και συνέβαλλε, φυσικά, τα μέγιστα στη νίκη), η διάρκεια. Για το τελευταίο παίζει ρόλο ο προπονητής, οι συνεργάτες του, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης. Καλύτερα, η προσωπικότητά του.

Υ.Γ.: Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό, το γκολ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός. Η ποιότητα του ποδοσφαιριστή είναι αδιαμφισβήτη. Με σκληρή δουλειά, εξυπνάδα και ωριμότητα, ο νεαρός μπορεί να πετύχει πάρα πολλά. Το κεφάλι κάτω, δουλειά, δουλειά, δουλειά και όλα μπορούν να έρθουν για έναν από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες άσους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: