Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οι σιδερένιες γροθιές που έσπαγαν μούτρα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτα γρήγορος, γυμνασμένος εξαιρετικά, αλλά και φοβερά ευέλικτος διέλυε όλους τους αντιπάλους με φοβερά χτυπήματα. "Σκυλίσια Μέρα" με τον θρύλο της πυγμαχίας! Σαν σήμερα το 1942 ήρθε στη ζωή ο Κάσιους Κλέι, ή μετά την αλλαγή του ονόματός του, ο Μοχάμεντ Άλι. Ο θρύλος των ρινγκ και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών.
Και μπορεί να αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1981, όμως ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει ποτέ τις τεράστιες επιτυχίες του και το απίστευτο στυλ που είχε στο ρινγκ.
Έχοντας κάνει 56 νίκες (με 37 νοκ άουτ) και μόνο πέντε ήττες είχε κατακτήσει τρείς φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, κάτι που έγινε ο πρώτος που το πέτυχε, ενώ ήταν και χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960.
Ο Μοχάμεντ Άλι, μάλιστα, κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του 19 φορές!
Απίστευτα γρήγορος, γυμνασμένος εξαιρετικά, αλλά και φοβερά ευέλικτος διέλυε τους αντιπάλους.
Φυσικά, όπως είναι γνωστό, είχε προκαλέσει και πολλές συζητήσεις για όσα έλεγε ή έκανε σχετικά με την πολιτική ή τη θρησκεία.
Τοποθετήθηκε ανοιχτά για την ελευθερία των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αρνήθηκε να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Αυτό είχε σαν συνέπεια να του αφαιρεθεί ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Τα τελευταία 30 χρόνια η υγεία του δοκιμάζεται έντονα, αφού από το 1983 πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον.
Μια από τις πολλές τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει είναι κι αυτή του προεδρικού μεταλλίου της ελευθερίας.



Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: