Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Είμαι ένας ευτυχισμένος προπονητής»

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες. Πέρασε με ανατροπή στο Κύπελλο. Είδε δυο πιτσιρικάδες του να ξεχωρίζουν. Για όλα αυτά ο Ρικάρντο Σα Πίντο δήλωσε ένας ευτυχισμένος προπονητής σήμερα.

«Είμαι ένας ευτυχισμένος προπονητής»
Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Ρικάρντο Σα Πίντο μετά την πρόκριση του ΟΦΗ επί της Καλλονής (2-0).

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Πορτογάλος τόνισε ότι η ομάδα του έκανε μια εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν -αλλά και για την εξαιρετική παρουσία των νεαρών Ροβύθη και Δαμιανάκη- δήλωσε πως σήμερα ήταν ένας ευτυχισμένος προπονητής.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σα Πίντο

Για το παιχνίδι: «Κατά την προσωπική μου άποψη αποκλείσαμε μια πολύ καλή ομάδα με πολλές επιλογές που προς το παρόν εμείς δεν έχουμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες της Καλλονής σε όλες τις γραμμές. Είδα το παιχνίδι με τον Άρη και για εμένα ήταν έκπληξη η σημερινή στρατηγική της Καλλονής. Στο ματς με τον Άρη που νικούσε 2-1 έβαζε αμυντικούς και κατανόησα ότι είναι ένας προπονητής που παίζει αμυντικά.

Η δική μας στρατηγική είχε πολύ καλό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε την πρωτοβουλία στον αντίπαλο και στον δεύτερο αλλάξαμε στρατηγική και πιέσαμε περισσότερο. Οι παίκτες μας έπαιξαν καταπληκτικά και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε ένα σουτ. Ελέγχαμε όλους τους τομείς σε άμυνα και επίθεση. Σταματήσαμε το εσωτερικό παιχνίδι του αντιπάλου. Γνωρίζαμε τι να κάνουμε και τέλεια ό,τι έπρεπε».

Για τους νέους πρωταγωνιστές: «Το καταπληκτικό στοιχείο είναι ότι εμείς βάλαμε δύο νεαρούς παίκτες στο παιχνίδι. Τον Δαμιανάκη, που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, αλλά και ο Ροβύθης, που έπαιξε σαν πραγματικός άντρας. Είχε καταπληκτική προσωπικότητα, γνώριζε πότε θα δίνει την μπάλα και πότε θα βγαίνει στον κενό χώρο. Σήμερα είμαι ένας πολύ ευχαριστημένος προπονητής. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μια πολύ καλή ημέρα για τον ΟΦΗ. Για τους παίκτες, τους οπαδούς μας αλλά και για την διοίκηση.

Είχαμε πολύ δυσκολίες και όλοι τις γνωρίζουν. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες κάναμε προετοιμασία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες όμως το ποδόσφαιρο είναι για παίκτες με καρδιά. Έχω παίκτες με καρδιά που θέλουν να κερδίζουν συνέχεια αλλά αυτό βέβαια δεν γίνεται. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και έπρεπε να αλλάξουμε πολλές στρατηγικές κατά την διάρκεια του αγώνα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και άλλες καταστάσεις όπως το ότι σήμερα είναι η 5η φορά που δεν μας δίνεται πέναλτι».

Για την αποβολή του: «Είμαι χαρακτήρας που έχει πάθος και οπωσδήποτε πρέπει να διατηρώ τις γραμμές ώστε να μην περνάω και θέλω να ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά μου. Όμως, δεν είπα τίποτα σε κανέναν αντίπαλο, πάντα από σεβασμό. Αποβλήθηκα από το παιχνίδι αλλά δεν ξέρω γιατί. Σήμερα κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, μια σπουδαία νίκη και όπως λέω στους παίκτες μου θα μετρούν πάντα οι λεπτομέρειες. Περιμένω ότι οι παίκτες μου έμαθαν από την ήττα από την Βέροια και θέλω να συνεχίσουν με την ίδια αντιμετώπιση σε κάθε παιχνίδι που έρχεται.

Όπως είπα, έκαναν φοβερή δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση τους. Όπως λέω στους παίκτες μου, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε εγωιστικά, αλλά σαν ομάδα. Ο κάθε παίκτης πρέπει να σκέφτεται τι μπορεί να δώσει μέσα στην ομάδα και αυτοί οι παίκτες έχουν πάντα χώρο στην ομάδα μου. Σήμερα έκαναν ένα βήμα στην καριέρα τους και θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτούς τους δύο».

Για το πώς διατηρεί σε εγρήγορση την ομάδα: «Έχω πολλούς στρατηγικές για να κρατάω συγκεντρωμένους τους παίκτες. Προσπαθώ να περάσω τις ιδέες μου για το πως πρέπει να αγωνίζονται. Είναι πολύ σημαντικό ότι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να δουλεύουν παρά τις δυσκολίες. Αλλά, πρέπει να λύσουμε πολλά προβλήματα καθώς θα έρθουν ημέρες που δεν θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο όπως με την Βέροια. Κάθε μέρα στην προπόνηση αναλύουμε στρατηγικές για το πως πρέπει να εμφανιζόμαστε στο γήπεδο. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέσα από αυτές τις δυσκολίες και να δουλεύουν όπως δουλεύουν. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες, να είμαστε εστιασμένοι στις συνθήκες που επικρατούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: