Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ναβάρο: «Τρελαίνομαι για ΣΕΦ και ΟΑΚΑ!»

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και κορυφαίος (21π.) στη νίκη της (81-72) επί του Ολυμπιακού, δηλώνει στο gazzetta.gr αναγεννημένος, σχολιάζει το καλοκαιρινό σίριαλ με Σπανούλη και εγκωμιάζει τον Παπανικολάου.
Στο πρώτο μέρος (34-32 υπέρ του Ολυμπιακού), θα 'λεγε κανείς ότι το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Μάντζαρη και του Κατσίβελη, απέδωσε πλήρως, αφού ο "La Bomba", πήγε στα αποδυτήρια με 2 πόντους και 0/3 σουτ! Στο 3ο δεκάλεπτο, όμως, ο 33χρονος εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα "πήρε φωτιά" και παρ΄ ότι πριν από το ματς, θεωρούνταν αμφίβολος (δεν είχε παίξει στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του σε Ισπανία και Ευρώπη), "φόρτωσε" το "ερυθρόλευκο" καλάθι με 14 πόντους και ολοκλήρωσε τη... δουλειά του με ένα τρίποντο-μαχαιριά, που έστειλε τη διαφορά στο -5 (64-69, 2,5 λεπτά πριν από το τέλος) και 2/2 βολές, με τις οποίες "σφράγισε" (66-76) τη 3η σερί νίκη της ομάδας του στο Top-16!
 
O λόγος για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (21π., 2ασ., 1κλ. με 7/11 σουτ σε 21'), που βγήκε τελευταίος από τα αποδυτήρια των "μπλαουγκράνα" και αφού χαιρέτησε εγκάρδια και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον πρώην συμπαίκτη του (1997-2002) και νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Ευθύμη Ρεντζιά, τέθηκε στην διάθεση του gazzetta.gr για μία μίνι-ανάκριση...
- Η αγωνιστική εικόνα με την οποία ξεκινήσατε τη σεζόν σε Ευρώπη και Ισπανία, δεν έθελγε ούτε τους ίδιους σας οπαδούς. Με την επιστροφή του Όλεσον και του Λόρμπεκ, όμως, η βελτίωση είναι εμφανής και μετά από δύο εκτός έδρας νίκες στα 3 πρώτα ματς του Top-16, η Μπαρτσελόνα προβάλει ως το φαβορί για την πρωτιά του πιο δύσκολου ομίλου... 
 
«Αρχίσαμε τη σεζόν, έχοντας πολλές απουσίες από τραυματισμούς και αρκετά νέα πρόσωπα, οπότε μας χρειαστήκαμε χρόνο για να μπορέσουμε να βρούμε ρυθμό, τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα... Μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα, να μην παίζαμε καλό μπάσκετ και να κάναμε κάποιες ήττες που ούτε κι εμείς περιμέναμε, αλλά τώρα που η ομάδα είναι πλήρης και υγιής, σιγά-σιγά βρίσκουμε ρυθμό και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που παίζουμε αλλά και από τα αποτελέσματα που έχουμε τελευταία.»
 
- Τι έχει αλλάξει στην προσέγγισή σας;
 
«Έχουμε περισσότερο βάθος στο ρόστερ, πολλές εναλλακτικές λύσεις, αλλά παράλληλα, παίζουμε με τρομερή συγκέντρωση, δίνουμε μεγάλη βάση στην άμυνα, με στόχο να αποκτήσουμε ξανά την αγωνιστική ταυτότητα που είχαμε όλα τα χρόνια! Συν τοις άλλοις, όλοι μας διψάμε για τίτλους! Ο σύλλογος έχει τέσσερα χρόνια να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και γι' αυτό προσπαθούμε να βάλουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να φτάσουμε ξανά στο φάϊναλ-φορ! Από 'κει πέρα, όλα είναι πιθανά...»
 
- Το καλοκαίρι έγινε μεγάλος ντόρος στην Βαρκελώνη, σχετικά με την φημολογούμενη απόκτηση του Σπανούλη, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ισπανία... Πέρυσι και φέτος, όμως, η ομάδα σας ήταν αυτή που κέρδισε τον Ολυμπιακό (σ.σ.: μετράει τρεις σερί ήττες από την Μπαρτσελόνα) με τον ανέτοιμο - υποτίθεται - Ναβάρο, να κάνει και πάλι τη διαφορά...
 
«Δεν μπορώ να πω ότι οι εκτός έδρας νίκες στο Top-16 και ειδικότερα σε μία τέτοια έδρα, δεν έχουν μεγάλη σημασία, γιατί θα ήταν ψέμα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, ένα αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα στο φάϊναλ-φορ... Οπότε δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζουμε επειδή έχουμε νικήσει τον Ολυμπιακό, τρεις συνεχόμενες φορές, γιατί εμείς έχουμε να πάρουμε ευρωπαϊκό τίτλο από το 2010, ενώ ο αντίπαλος μας είναι ο κυρίαρχος της Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια! Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες, πετύχαμε μία σημαντική νίκη και συνεχίζουμε...»
 
- Ούτε για τον Σπανούλη, μας είπες, όμως, ούτε για σένα... Θα ήταν καλύτερα να τον είχες συμπαίκτη;
 
«Τι να σας πω; Κατ' αρχήν, είμαστε ικανοποιημένοι με το υλικό που έχουμε και πιστεύουμε ότι έχουμε την ποιότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το καλοκαίρι γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για ένα πραγματικά μεγάλο παίκτη που εδώ και πολλά χρόνια, με την απόδοσή του και τους τίτλους που έχει κατακτήσει, έχει αφήσει την σφραγίδα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έκανε την επιλογή του και ανανέωσε με τον Ολυμπιακό και του εύχομαι καλή τύχη...»
 
- Η συμμετοχή σου ήταν πράγματι αμφίβολη πριν από το ματς; Γιατί οι 19 πόντοι που πέτυχες στο 2ο μέρος, μαρτυρούν ότι είσαι σε εξαιρετική κατάσταση...
 
«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι φανταστικά! Η ξεκούραση που είχα το καλοκαίρι και η αποχή από τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, με βοήθησαν να φρεσκάρω το σώμα μου και να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου στο πέλμα, οπότε σιγά-σιγά αρχίζω να βρίσκω το ρυθμό μου... Οφείλω να παραδεχθώ, όμως, ότι μου έδωσε μεγάλο κίνητρο η φοβερή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο... Τρελαίνομαι να παίζω σε γεμάτα και θορυβώδη γήπεδα και οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο 2ο ημίχρονο, μ' έφτιαξαν πολύ... Το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ είναι από τα αγαπημένα μου γήπεδα...»
 
- Κλείνοντας, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε για τη συνεργασία με τον Κώστα Παπανικολάου...
 
«Ο Κώστας είναι καταπληκτικό παιδί και τα πάει με όλους περίφημα! Έχει φοβερά προσόντα, είναι παίκτης-νικητής και χαιρόμαστε πολύ που τον έχουμε στην ομάδα μας... Το αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι, όμως, ήταν δύσκολο γι' αυτόν, γιατί είναι συναισθηματικό παιδί και αγαπάει τον Ολυμπιακό, γι' αυτό και δεν του βγήκε καλή απόδοση... Είναι όμως, ένα από τα πιο δυνατά όπλα μας...»
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: