Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Top… Παναθηναϊκός!!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Top 16 νικώντας την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ με 78-64 και φτάνοντας στο 3/3. Κορυφαίοι Λάσμε και Διαμαντίδης για τους «πράσινους».

Top… Παναθηναϊκός!
Παρότι αντιμετώπισε μεγάλη αντίσταση για περίπου τρία δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ με 78-64 και έκανε το τρία στα τρία στο Top 16 ενθουσιάζοντας τους περίπου 13.000 φιλάθλους του. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν άριστα στην επίθεση, αλλά μόνο όταν έγιναν αποτελεσματικοί στην άμυνα κατάφεραν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι απέναντι στους μαχητικούς Τούρκους.

Λάσμε (16π., 8 ριμπ.) και Διαμαντίδης (17π., 9 ασίστ) οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού», πολύτιμος ο Γκιστ (11π., 5 ριμπ.) και αθόρυβη πλην όμως σημαντική προσφορά από Φώτση και Μπράμο για τους νικητές, που πλέον στρέφονται στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό για την Α1. Χωρίς νίκη παραμένει η Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη.

Ορεξάτοι «Μήτσος» και Λάσμε

Με τη συνήθη πεντάδα αποτελούμενη από Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός. Ο πλέι μέικερ και ο σέντερ της ομάδας ήταν σε μεγάλα κέφια και οι «πράσινοι» είχαν εξ αρχής τον έλεγχο. Προηγήθηκαν νωρίς με 10-6, με τη ζώνη τους να προκαλεί προβλήματα στους Τούρκους, και παρότι η Εφές ισορρόπησε προσωρινά (10-10), ένα ξέσπασμα που ολοκληρώθηκε με το δεύτερο τρίποντο του Διαμαντίδη έφερε τους γηπεδούχους στο 19-12. Παρά την «καυτή» επίθεση του Παναθηναϊκού, κάποιες αμυντικές ολιγωρίες επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κλείσουν το δεκάλεπτο σε απόσταση σουτ (23-21) με τρίποντο του Μπιέλιτσα.

Χαλαρός στην αρχή, «έσφιξε» στο τέλος

Οι γηπεδούχοι παρέμεναν αποτελεσματικοί και εύστοχοι στο ένα κομμάτι του παρκέ, αλλά ευάλωτοι στα… μετόπισθεν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Όταν, δε, ο Διαμαντίδης έμεινε στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες και η επίθεση παρουσίασε δυσλειτουργία, η Εφές βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά ολοκληρώνοντας ένα σερί 8-0 (27-29). Η άμυνα των πρωταθλητών βοηθούμενη και από την καλή παρουσία του Φώτση βελτιώθηκε στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου και με αιχμή στην επίθεση τον ορεξάτο Μπατίστ που συνεργάστηκε καλά με τον Κάρι, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή, 37-36.

Είχε τον έλεγχο, αλλά δεν ξέφυγε

Οι καλές άμυνες του Γκιστ και οι ασίστ του Διαμαντίδη στον Λάσμε «ξεκόλλησαν» την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που ξέφυγε με πέντε νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο (46-41) αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ. Με την επιστροφή στο παρκέ το γκολ-φάουλ του Γκιστ ανέβασε τη διαφορά στο 49-41, αλλά οι πεισματάρηδες Τούρκοι πλησίασαν και πάλι (49-46). Ο Ούκιτς με δύο προσωπικά καλάθια πρόσφερε λύσεις (53-46) στον Παναθηναϊκό, που είχε μεν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ (56-51). Το τρίποντο του Κάρι έφερε την ομάδα του ξανά στο +8 (49-41) για να κλείσει τελικά την περίοδο με 60-54.

Το «καθάρισε» πριν αγχωθεί

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το ματς κι έδειξε τις διαθέσεις όταν-με αφετηρία πάντα την καλή άμυνα-ξέφυγε με 13 (67-54) με τρίποντο του Διαμαντίδη και αιφνιδιασμό του Κάρι. Το τάιμ άουτ από τον τουρκικό πάγκο δεν άλλαξε πολλά και χρειάστηκε να περάσουν τριάμισι λεπτά για να σκοράρει η Εφές. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους οκτώ, αλλά το τρίποντο του Διαμαντίδη επανέφερε την ηρεμία (71-60), ενώ το τρίποντο του Κάρι (76-64) τελείωσε το ματς δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε. Το τελικό +14 (78-64) ήταν η μέγιστη διαφορά στον αγώνα.

Δεκάλεπτα: 23-21, 37-36, 60-54, 78-64.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 12, Μπατίστ 6, Φώτσης 6, Ούκιτς 6, Λάσμε 16, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 11, Γιάνκοβιτς 1, Ματσιούλις 3 (δεν έπαιξαν Μαυροκεφαλίδης, Παππάς).

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Μπαλμπάι 11, Οσμάν, Βασιλειάδης 8, Μπατούκ 3, Ερντέν 4, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 11, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 13, Μπιέλιτσα 8.

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Πέρεθ (Ισπανία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: