Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πρόκριση με ρεκόρ η Σερένα!

Ένα ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία του Αυστραλιανού Όπεν σημείωσε η Σερένα Γουίλιαμς μετά την επικράτηση της κόντρα στη Ντανιέλα Χαντούκοβα

Πρόκριση με ρεκόρ η Σερένα
Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ στη διοργάνωση, μετά τη νίκη επί της Σλοβάκας αντιπάλου της με 2-0 σετ, αφού έφτασε τις 61 νίκες στο Αυστραλιανό Όπεν, σπάζοντας το ρεκόρ της θρυλικής Μάργκαρετ Κόρτ που είχε 60 και μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960 και στις αρχές του 1970.

Η Σερένα που έχει κατακτήσει πέντε φορές το Αυστραλιανό Όπεν, παρά το γεγονός πως ειδικά στο πρώτο σετ, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο σερβίς της, πήρε την πρόκριση με 6-3, 6-3. Η Χαντούκοβα κατάφερε τουλάχιστον να κάνει το πρώτο μπρέικ στο σερβίς της σε αυτή τη διοργάνωση.

Η Σερένα στην επόμενη φάση θ’ αντιμετωπίσει την Άνα Ιβάνοβιτς που επικράτησε 2-1 της Σαμάνθα Στόσουρ. Η Σέρβα έχασε το πρώτο σετ με 7-6, αλλά κέρδισε τα δύο επόμενα με 6-4 και 6-2.

Σκληρή μάχη έγινε και στην αναμέτρηση της Να Λι με την Λούσι Σαφάροβα. Η Τσέχα πήρε το πρώτο σετ με 6-1, είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 6-5 του δεύτερου σετ, αλλά δεν το έκανε. Έτσι η Κινέζα, δύο φορές φιναλίστ επικράτησε στο τάι-μπρέικ στο δεύτερο σετ και πήρε το 3ο με 6-3. Στην επόμενη φάση θα συναντήσει την Εκατερίνα Μακάροβα που πέρασε το εμπόδιο της Μόνικα Νικολέσκου με 6-4, 6-4. Η Ιταλίδα Φλάβια Πενέττα κέρδισε την Γερμανίδα, Μπάρτελ με 6-1, 7-5 και θα συναντήσει την Αντζελίκ Γκέρμπερ που απέκλεισε την Άλισον Ρίσκε με 6-3, 6-4.

Η Κέισι Ντελάκουα πέρασε το εμπόδιο της Ζενγκ Ζίε με 6-2, 6-4 και θα συναντήσει την Ετζενί Μπουσάρ από τον Καναδά που νίκησε 6-2, 6-2 την Λόρεν Ντέιβις. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: