Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πολύ μεγάλο το ρίσκο με Ζέεντορφ!!

Και δεν είναι μόνο ο Ολλανδός. Είναι και άλλα τα ονόματα πρώην ποδοσφαιριστών των ροσονέρι που ενδέχεται να περάσουν ξανά την πύλη του Σαν Σίρο με την στολή του προπονητή αυτή την φορά. Ας δούμε λίγο τα δεδομένα. Ο Γιάπ Σταμ, πρώην διεθνής Ολλανδός αμυντικός της Μίλαν μεταξύ άλλων, είναι πολύ κοντά στο να αφήσει την θέση του προπονητή σε μία εκ των ομάδων του Άγιαξ για τα μάτια των 7 φορές Πρωταθλητών Ευρώπης αλλά και του Κλάρενς Ζέεντορφ. Συνεχίζοντας την «παράνοια» με την επιστροφή παλιών ποδοσφαιριστών σε διαφορετικά πόστα τώρα, συνεχίζουμε με την περίπτωση του Ερνάν Κρέσπο που αγωνίστηκε με επιτυχία στην Μίλαν δέκα χρόνια πριν. «Όλα είναι πιθανά. Εγώ στην Μίλαν; Ούτε ναι μπορώ να πω ούτε όχι» ήταν τα λόγια του Αργεντινού. Ήδη ο Πίπο Ιντζάγκι προπονεί την δεύτερη ομάδα της Μίλαν που αγωνίζεται στην Ιταλική Πριμαβέρα και επίσης υπάρχει και ο Κριστιάν Μπρόκι που δουλεύει στις Ακαδημίες του συλλόγου. Ακόμα, ακούστηκε και συνεχίζει να ακούγεται το όνομα του Αλεσάντρο Νέστα που μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του.
Αυτό που πάει να κάνει η Μίλαν είναι ένα ριγιούνιον. Θυμίζει συνάντηση μαθητών από το σχολείο όταν πια έχουν πατήσει τα 50. Ωραίο σαν σκέψη, ρομαντική ατμόσφαιρα αλλά χωρίς εμπειρία σε πάγκους και χωρίς καμία απολύτως επαφή με το αντικείμενο της προπονητικής μέχρι τώρα θα γίνουν εύκολη λεία απέναντι στα λαγωνικά των Ιταλικών πάγκων.
Ο ίδιος ο Ζέεντορφ που ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο μόλις την Τρίτη, δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την προπονητική. Ούτε καν σε μικρό σύλλογο, ούτε καν σε Ακαδημίες. Πόσο μάλλον σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Μίλαν.
Η ομάδα δεν αποδίδει καθόλου καλά, δεν παίρνει αποτελέσματα και διανύει κακή περίοδο. Οι ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν όσο μπορούν και στο διοικητικό κομμάτι επικρατεί μία αναταραχή με την έκρηξη του Γκαλιάνι και την παραίτηση του μετά τις τελευταίες υποδείξεις της κόρης του Μπερλουσκόνι. Το μέλλον του Αλέγκρι το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως ο Μπερλουσκόνι (ή καλύτερα οι Μπερλουσκόνι) δεν θα στηρίζονταν σε κάποιον καταξιωμένο τεχνικό.
Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο Φρανκ Ράικαρντ, ο Τσέζαρε Πραντέλι ακόμα και ο Φάμπιο Καπέλο που «έπαιξαν» για τον πάγκο της Μίλαν θα αποτελούσαν πιο σίγουρες επιλογές από ότι ο Ζέεντορφ. Ο Ολλανδός μπορεί όπως λένε πολλοί να το «έχει» όμως σίγουρα η περίοδος που θα μάθει τον ρόλο του προπονητή θα κοστίσει στην Μίλαν, τόσο σε χρόνο όσο και σε πρεστίζ.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια θετικά από αυτήν την εξέλιξη. Αν λείπει κάτι από την Μίλαν αυτή την στιγμή είναι η αύρα της ομάδας που κατέκτησε τα 7 Πρωταθλήματα Ευρώπης. Και ο Ζέεντορφ την κουβαλάει στην πλάτη του αυτή την αύρα. Επίσης, η Μίλαν χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ για να αλλάξει ρότα. Ίσως η επαναφορά κάποιων πρώην αστεριών να αποφέρει καρπούς ειδικά να παραμείνει σε ρόλο βοηθού προπονητή ο τακτικά εξειδικευμένος Τασσότι. Η υποδοχή που θα έχει άλλωστε ο Ολλανδός στο Μιλανέλο θα είναι γεμάτη ενθουσιασμό και γκλάμουρ. Ίσως αυτό να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί ο σύλλογος και οι ποδοσφαιριστές να ξαναβρούν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.
Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι θα αποφέρει αυτή η πολύ αμφιλεγόμενη απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το μόνο σίγουρο είναι πως για ακόμα μία φορά όλα γίνονται για τις κάμερες και την προβολή. Στο χορτάρι όμως παίζεται το παιχνίδι.
Πηγή: οverlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: