Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Καλνιέτις και… ξερή!

Χάρη σε ένα τρίποντο του Ριμάντας Καλνιέτις, η Λοκομοτίβ Κουμπάν νίκησε τη Γαλατάσαραϊ με 63-62 στην Κωνσταντινούπολη για την τρίτη αγωνιστική των «16» της Ευρωλίγκας.

Καλνιέτις και… ξερή
Οι Ρώσοι νίκησαν τους Τούρκους στο «Αμπτί Ιπεκτσί», στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου της δεύτερης φάσης της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήραν την πρώτη τους νίκη, αφήνοντας στο 0-3 τους γηπεδούχους.

Το ματς πέρασε από «σαράντα κύματα», με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο μεγαλύτερο διάστημα στο προβόδισμα, όμως την «τσιμ μπομ» να προηγείται σταθερά στην τέταρτη, αλλά στο 62-60 στα 5’’, ο Λιθουανός γκαρντ έδωσε το ροζ φύλο στη Λοκομοτίβ.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπράουν με 16 και Καλνιέτις με 13 πόντους, ενώ από τους Τούρκους ξεχώρισε ο Αρόγιο με 19 πόντους.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 0-3, όμως δέχτηκαν, στη συνέχεια, ένα σερί 4-0 και το ματς έγινε από νωρίς ντέρμπι. Μέχρι το 6’40’, η Λοκομοτίβ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, όμως στο 6-8 ένα σερί 4-0 της Γαλατά της έδωσε ένα +2, χάρη στην υπεροχή στα δίποντα. Στο 12-12 στο 2’42’’, ένα σερί 8-0 των Τούρκων, που εκμεταλλεύτηκαν τα περισσότερα ριμπάουντ και τις δεύτερες επιθέσεις τους, τους βοήθησε να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο στο +8.

Ένα σερί 10-0 της Λοκομοτίβ στην αρχή της δεύτερης περιόδου, βοήθησε την Κούμπαν να προηγηθεί, χάρη στην επιθετική πολυφωνία της και στην υπεροχή των Ρώσων στα τρίποντα. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και το προβάδισμα εναλλασσόταν σε αυτό το διάστημα, αφού η «τσιμ μπομ» έβρισκε τις λύσεις με τα δίποντα και τα ριμπάουντ. Τελικά, ο Μάτσβαν έδωσε το +3 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Οι Τούρκοι έφτασαν στο +5 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως δέχτηκαν ένα σερί 6-0 και βρέθηκαν στο -1. Στη συνέχεια, η υπεροχή των γηπεδούχων στα δίποντα και αυτή των φιλοξενούμενων στα τρίποντα, ενάλλασσε το προβάδισμα για αμφότερες τις ομάδες. Στο 47-44, ένα σερί 4-0-των Τούρκων τους έφερε στο +7, όμως ένα σερί 7-0 των Ρώσων μέχρι τη λήξη του τριαντάλεπτου ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο ισόπαλο.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Τούρκοι έφτασαν στο +6, χάρη στη σαφή υπεροχή τους στα ριμπάουντ και στα τρίποντα. Με σερί 5-0, οι Ρώσοι μείωσαν το -1, χάρη στην υπεροχή τους στα δίποντα και στις βολές, όμως, στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα +1 με +3 σταθερά. Ο Αρόγιο έκανε το 62-58 και ο Χέντριξ μείωσε σε 62-60 στο ενάμιση λεπτό. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Σιμόν αστόχησε σε τρίποντο, όμως ο Καλνιέτις πήρε την κατάσταση στα χέρια του και ευστόχησε στο τελευταίο σουτ των Ρώσων, ενώ αντίθετα ο Αρόγιο αστόχησε στο δικό του δίποντο στο 1’’.


Τα δεκάλεπτα: 20-12, 35-32, 51-51, 62-63

ΓΑΛΑΤΑ: Ερτσεγκ 8, Χέρστον 9, Ακιόλ 2, Αρντεμίρ 4, Μενσά-Μπονσού 10, Μάτσβαν 7, Αρόγιο 19, Ντόμερκαντ 3

ΚΟΥΜΠΑΝ: Μπράουν 16, Ουίλιαμς 8, Χέντριξ 5, Καλνιέτις 13, Μπίκοφ 8, Λιχοντέεφ 3, Σιμόν 2, Μάριτς 8
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: