Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Άρης»!

Την εκτίμηση ότι ο Άρης δεν μπορεί ν’ αποτρέψει τον υποβιβασμό του εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μπάμπης Τεννές. «Είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν βλέπω πώς θα μαζέψει τους απαραίτητους πόντους», είπε

«Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Άρης»!
Σχεδόν αναπόφευκτο χαρακτήρισε τον υποβιβασμό του Άρη στη Football League ο Μπάμπης Τεννές.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η εικόνα των «κίτρινων» είναι τέτοια που να μην επιτρέπει αισιοδοξία ότι θα μαζέψουν τους βαθμούς που χρειάζονται για την παραμονή.

Αφού στάθηκε, δε, στην πίεση του αποτελέσματος στην Ελλάδα (την οποία χαρακτήρισε ως το λόγο που έφυγε απ’ τον Απόλλωνα), αναφέρθηκε στις ομάδες που τον έχουν εκπλήξει ευχάριστα και δυσάρεστα ως τώρα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τεννές στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Δεν θα έλεγα ότι είναι από τις χειρότερες χρονιές. Δεν υπάρχει όμως ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή και όσον αφορά στις θέσεις των πλέι-οφ. Το μόνο που μοιάζει συναρπαστικό είναι το ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν στη δεύτερη κατηγορία τον Άρη, που δε νομίζω ότι θα προλάβει.

Όλες οι ομάδες, ακόμα και ο Πανθρακικός που είναι σχετικά ψηλά, μπορούν να εμπλακούν στη διαδικασία της παραμονής. Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα θα μπορέσει να απειλήσει τη θέση του Αστέρα στην πεντάδα»
.

Για την πρόβλεψη ότι ο Άρης δεν προλαβαίνει: «Δεν μιλάω για το οικονομικό κομμάτι του Άρη. Το λέω αγωνιστικά, βάσει των βαθμών που έχει και όσων βλέπω στο γήπεδο. Πρέπει να μαζέψει 24-25 ακόμα για να μείνει. Και αυτός ο Άρης είναι πολύ δύσκολο να κάνει οκτώ νίκες. Μακάρι να το καταφέρει γιατί είναι ιστορική ομάδα, με μεγάλο όνομα και πολύ κόσμο, αλλά δεν το βλέπω».

Για την πίεση του αποτελέσματος στην Ελλάδα: «Μιλάτε με έναν προπονητή που πλήρωσε πρόσφατα τα άσχημα αποτελέσματα τεσσάρων αγωνιστικών. Αυτή ήταν η αιτία που έφυγα απ’ τον Απόλλωνα. Κάθε παίκτης και προπονητής μπορεί να παίζει την Κυριακή το κεφάλι του. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα ήρεμος, αλλά πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτό το άγχος.

Στη χώρα μας τα συμβόλαια και οι υπογραφές δεν τηρούνται και πάρα πολύ. Αρκούν, για παράδειγμα, 1-2 άσχημες εμφανίσεις για να φέρουν ένα παίκτη στη διοίκηση που θα του ζητήσει ν’ αποχωρήσει»
.

Για τις ομάδες που τον εξέπληξαν θετικά και αρνητικά: «Μ’ αρέσει πολύ ο Παναιτωλικός εντός έδρας. Ο Πανθρακικός, επίσης, πηγαίνει καλύτερα απ’ όσο τον υπολογίζαμε όλοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Απ’ την άλλη, πίστευα ότι τα Γιάννινα -μετά την περσινή χρονιά- θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη πορεία και να διεκδικήσουν με καλύτερες πιθανότητες την πεντάδα. Όσο για τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη ομάδα, αλλά τα προβλήματα του καλοκαιριού δεν του επιτρέπουν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο απ’ την Ευρώπη».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Περίμενα μεγαλύτερη εξέλιξη των Ελλήνων παικτών και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Λέγαμε όταν προέκυψε η κρίση ότι θα ασχοληθούν περισσότερο οι ομάδες με τους νέους παίκτες. Δυστυχώς δεν το βλέπω στο βαθμό που περίμενα και οι σύλλογοι εξακολουθούν να ψάχνουν άγνωστους ξένους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να πούμε όμως ότι δεν υπάρχουν και Έλληνες που να μοιάζουν έτοιμοι να διαδεχθούν αυτούς που παίζουν στην Εθνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: