Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Από τη (Ριζου)Πολη έρχεται!!

Στη γειτονιά της κλείδωσε το πρώτο βήμα της αντεπίθεσης η ΑΕΚ! Μπροστά σε περισσότερους από 8.000 φίλους της, η «Ένωση» καθάρισε την Κηφισιά στη Ριζούπολη (2-0) και σφράγισε και μαθηματικά την άνοδο.

Από τη (Ριζου)Πολη έρχεται!
Το πρώτο βήμα για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, έκανε κι επίσημα η ΑΕΚ! Και πού θα ήταν ιδανικότερο να το κάνει πέρα από τη… γειτονιά της;

Στην κατακίτρινη Ριζούπολη, η «Ένωση» καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την Κηφισιά (2-0) και τελείωσε πρόωρα την υπόθεση-άνοδος στη Football League.

Τα γκολ των Τζανετόπουλου (17’) και Ντακόλ (36’) υπέγραψαν την άνετη επικράτηση της ομάδας του Δέλλα κι έκαναν μοναδικό μελανό σημείο τη συνέχεια της κατάρας των πέναλτι (ο Βραζιλιάνος έχασε το 9ο φετινό).

Όμορφη ατμόσφαιρα απ’ τους 8.000 φίλους των «κιτρινόμαυρων», που έστησαν ένα ακόμα πάρτι κι έκαναν ζέσταμα γι’ αυτά που ονειρεύονται προσεχώς… λίγα μέτρα πιο δίπλα.


Πώς έπαιξε

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις -δεδομένων και των γνωστών απουσιών που αντιμετώπιζε- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» διατήρησε βασικούς τους Τζανετόπουλο και Τσουμάγκα, ενώ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Ρόβα. Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Σταθάκης και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ρόβας, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός) και Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος θα είναι ο Ντακόλ.

Το ματς

Στη γειτονιά της έπαιζε. Δυο βήματα απ’ τη Φιλαδέλφεια. Κι η αλήθεια είναι ότι ΚΑΙ στον αγωνιστικό χώρο (πέρα απ’ την εξέδρα) η ΑΕΚ ένιωσε… σαν στο σπίτι της. Δεν χρειάστηκε λοιπόν παρά λίγα μόλις λεπτά για να πάρει τον απόλυτο έλεγχο. Και λιγότερο από ένα εικοσάλεπτο, ώστε να εξαργυρώσει την υπεροχή της (με σεντερ-φορίσιο γκολ του στόπερ Τζανετόπουλου, έπειτα από κόρνερ του Ρόβα).

Η σημερινή ΑΕΚ όμως δεν ήταν διατεθειμένη να… κάτσει στο υπέρ της σκορ. Να θεωρήσει ότι έβγαλε την υποχρέωση. Γι’ αυτό έψαξε επίμονα και το δεύτερο γκολ. Δεν της έκατσε λοιπόν στο ωραίο σουτ του δραστήριου Πλατέλλα και στον όμορφο συνδυασμό που «ξόδεψε» ο (γνώριμα άστοχος) Γροντής. Το βρήκε ωστόσο από μια ακόμα καλή εκτέλεση φάουλ του Ρόβα, που εξαργύρωσε ιδανικά ο Ντακόλ.

Αν όμως η ομάδα του Δέλλα βρήκε -έστω κι αργά- τη συνταγή των στημένων φάσεων, επιβεβαίωσε ότι αγνοεί μια πολύ απλούστερη: Του πώς να βάλει… πέναλτι! Όταν λοιπόν κέρδισε το 14ο για φέτος (σε χέρι του Στασινού), ο κόσμος ζήτησε επιτακτικά τον Γεωργέα! Κι αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Γιατί πόσο πιο άσχημα να το εκτελούσε ο «Φούλης» απ’ τον Ντακόλ, που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι;

Έστω και μ’ αυτό το «γαμώτο» όμως, η ΑΕΚ δεν παραιτήθηκε απ’ την προσπάθεια να προσφέρει καλύτερο θέαμα. Συνέχισε να κυνηγάει τα γκολ. Έφτιαξε -κι έχασε- ευκαιρίες. Ειδικά μετά την είσοδο των -ορεξάτων- Μούργκα και Ράμα. Κι αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κι οι αμυντικοί του δεν απέκρουαν δις… για πάρτη του στη γραμμή (σε σουτ του Αλβανού και κεφαλιά του Σταθάκη) η ΑΕΚ θα σφράγιζε με ακόμα περισσότερο στιλ το πρώτο βήμα της επιστροφής της.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Ιωσήπου, Στασινός, Καραμπάς, Τεγούσης, Κολοτούρος, Ανδρίκος, Γιόνδης, Αλιμπάς, Βέρμπης, Γκουτσούλας, Θανόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Μεγαρίτης, Έσλερ, Γεωργόπουλος, Κόλλιας, Δρακόπουλος, Χίσο, Παπαζούδης

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Τσουμάγκας (64’ Μούργκα), Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Γεωργέας, Ρόβας (82’ Αργυρίου), Κορδέρο, Γροντής, Ανάκογλου (76’ Ράμα), Πλατέλλας, Ντακόλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσούπρος, Τσουκαλάς, Παληαρούτας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουκαλάς (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Ριζούπολη Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: