Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Παραμένει στο θρόνο του!!

Το 33ο πρωτάθλημα Ολλανδίας της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Άγιαξ που ήθελε ένα βαθμό και τον πήρε στην έδρα της Χέρακλες (1-1).

Παραμένει στο θρόνο του!
Μια ακόμη «χρυσή» σελίδα πρόσθεσε στην ιστορία του ο Άγιαξ που έφτασε σε ακόμη μία (τέταρτη στα τελευταία τέσσερα χρόνια και 33η συνολικά) κατάκτηση πρωταθλήματος στην Ολλανδία.

Υπό τις οδηγίες του Φρανκ Ντε Μπουρ (ανέλαβε το 2010) ο «Αίας» δείχνει να μην έχει αντίπαλο εντός των τειχών και πλέον αρχίζει να σκέφτεται την Ευρώπη, όπου έχει χρόνια να πετύχει κάτι σημαντικό.

Στο ματς με τη Χέρακλες ο Λάσε Σένε ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές στο 13’, οι οποίοι δέχτηκαν την ισοφάριση εννέα λεπτά αργότερα από τον Τσιόμερ. Ακόμη και αυτό το 1-1 όμως, ήταν αρκετό για να δώσει στον Άγιαξ τον τίτλο αφού η δεύτερη Φέγενορντ παρά το 5-1 επί της Καμπούρ, βρίσκεται στο -4 με μία –μόλις- αγωνιστική να απομένει για το τέλος.


Με αυτό το αποτέλεσμα πάντως, η ομάδα του Ρότερνταμ εξασφάλισε μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου, ενώ η Τβέντε που νίκησε 5-2 στην έδρα της Ναϊμέγκεν θα... βολευτεί στο Europa League.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Κυριακή 27/4 – 15.30

Μπρέντα – Βάαλβαϊκ 1-1
Ντεν Χάαγκ – Άλκμααρ 2-1
Φέγενορντ – Καμπούρ 5-1
Χέρενφεν – Ουτρέχτη 4-1
Χέρακλες – Άγιαξ 1-1
Ναϊμέγκεν – Τβέντε 2-5
Ρόντα – Γκρόνιγκεν 1-2
Φίτεσε – Γκόου Αχέντ Ιγκλς 2-2
Τσβόλε – Αϊντχόφεν 1-2
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: