Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τάκλιν στην μπάλα και στον αστράγαλο του Μπεργκ!!

Φανταστική ανάλυση Αλέφαντου στον sportdog για τον τελικό! Πώς οι "Τιτίκες" του ΠΑΟΚ μπορούσανε να σταματήσουνε τον "παιδαρά" του Παναθηναϊκού; Απολαύστε υπεύθυνα...Για τον τελικό στη στήλη είχα πει από πριν τα εξής: "Έχει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός για δύο λόγους. Πρώτον είναι σε μεγάλη φόρμα, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικές απώλειες. Κατσουράνης, Νάτχο, Αθανασιάδης. Και ειδικά ο Αθανασιάδης ο οποίος έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό. Με τη βοήθεια βέβαια των εγκληματικών λαθών του προπονητή του Ολυμπιακού και των στόπερ του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα διότι είναι πιο γρήγορη ομάδα, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο με αλληλοκαλύψεις και αλλαγές, έχει και έναν παικταρά μπροστά που αυτός κάνει τη διαφορά, ο Μπεργκ"!

Αυτά είχα πει στην παραπροηγούμενη στήλη. Τον ΠΑΟΚ πάντως δεν τον περίμενα τόσο χάλια. Αν και τα χάλια του ΠΑΟΚ τα λέω από τις πρώτες αγωνιστικές όταν τον εμφανίζανε ως διεκδικητή του πρωταθλήματος. Μόνο εγώ τον έλεγα πολύ αργή ομάδα, με τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές. Και με έβριζαν οι ΠΑΟΚτσήδες. Δεν μπορούσανε να δουν την αλήθεια.

Κρίμα για αυτόν τον τρομερό λαό που κατέβηκε κατά χιλιάδες κάνοντας ταξίδι 2 νύχτες από τη Μακεδονία, να γυρνά ταπεινωμένος και καταστεναχωρημένος με 4 γκολ στην πλάτη.

Η παρέα-κλίκα δίπλα στον Σαββίδη απέτυχε οικτρά στο σχεδιασμό. Λεφτά δόθηκαν αρκετά για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Οι μεταγραφές απέτυχαν. Ο Παναθηναϊκός που τον είχαν για υποβιβασμό το καλοκαίρι, σε καβάλησε στο Κύπελλο, πάει να σε καβαλήσει και στο πρωτάθλημα και να σε αφήσει έξω από τη 2η θέση. Και ο Ατρόμητος θα σε καβαλούσε αν δεν έβαζαν τον πρόεδρό του φυλακή και δεν παθαίνανε όλοι σοκ εκεί.

Κατέβηκες κύριε ΠΑΟΚ στην Αθήνα για να παίξεις τα μεγάλα ματς και όλο 4άρες έφαγες! Στο πρωτάθλημα έφαγες 4 γκολ στο Καραϊσκάκη που κανονικά έπρεπε να φας 6! Στη Λεωφόρο έφαγες 2 γκολ από τον Παναθηναϊκό που κανονικά έπρεπε να φας 6! Στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό έπρεπε να τρως 4 γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Τη σέντρα δεν μπορούσες να περάσεις. Και τώρα στον τελικό έφαγες 4 γκολ από τον Παναθηναϊκό.

Είναι ένας θρίαμβος του Αναστασίου και του Νταμπίζα. Το έχω ξαναπεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στο 2014, η πιο φορμαρισμένη από τη στιγμή που μπήκε ο καινούργιος χρόνος, έκανε σπουδαίο β΄ γύρο στο πρωτάθλημα, έριξε 0-3 στο Καραϊσκάκη, πήρε και το Κύπελλο. Δουλεύτηκε καλά η ομάδα τους.

Είναι σωστή η παρατήρηση που μου κάνει ο Σινάνογλου ότι ατομικά αλλάξανε απίστευτα οι αποδόσεις των παικτών του ΠΑΟ σε σχέση με τις αρχικές τους εμφανίσεις. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Θυμηθείτε πώς ήταν στις πρώτες αγωνιστικές ο Μπεργκ. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Πράνιτς. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Αμπέντ ρε. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Κουτρουμπής. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Νάνο. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Μέντες. Καμία σχέση με τώρα.

Ο Παναθηναϊκός έχουμε πει πολλές φορές ότι έχει γίνει γρήγορη ομάδα, με αντοχή, με δύναμη, οι παίκτες του πάνε πρώτοι στην μπάλα, και έχει δύο μεταγραφές ειδικά που τους βγήκαν σούπερ. Και για τους δύο αυτούς παίκτες έχω ξαναμιλήσει από καιρό. Επανειλημμένως έλεγα ότι τον Μπεργκ τον θέλω στον Ολυμπιακό. Εκπληκτικός σέντερ φορ. Αλλά και ο Νάνο είναι μπακάρα. Πολύ γρήγορος, πολύ αντοχή, συνεχείς επαναφορές, σωματικά προσόντα, ξέρει και μπάλα. Πώς φεύγει μπροστά, το ζητάει, το ευχαριστιέται, το μπορεί.

Όχι σαν τον Τζαβέλα που και κοντός είναι και αργός είναι και φυσική κατάσταση δεν έχει. Πώς να κάνει επαναφορές; Δεν ξεμυτάει λοιπόν από τη σέντρα!

Γεμίσατε τον ΠΑΟΚ με αργούς παίκτες, στον τελικό ήσασταν και πινέζες! Πολλοί κοντοί! Πώς να μην φάτε πάλι τα γκολ από τις στημένες φάσεις.

Οι Βρύζες και Γεωργιάδηδες που έκαναν το σχεδιασμό και τις μεταγραφές, έχουν κάνει ποδοσφαιρικά εγκλήματα. Πήραν τα απολειφάδια του Παναθηναϊκού, τα ακριβά απολειφάδια που δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός να τα πληρώνει, και τους ξεφτίλισε ο Παναθηναϊκός με τα φθηνά νέα του εργαλεία. Πήραν και κάτι ξένους από μέτριους έως της πλάκας, θυμάστε πόσα έχω πει για τον Μαντούρο από το πρώτο ματς που τον είδα και για τον Μάρτενς και τους άλλους. Μόνο ο Νάτχο κάνει διαφορά.

Είχες κυρ ΠΑΟΚ στον τελικό 2 μπακ που δεν ξεμυτάνε από τη σέντρα. Ανύπαρκτοι επιθετικά. Είχες στο κέντρο Λαζάρ που τον έχετε κάνει πτώμα, πώς τον κάνατε έτσι τον Λαζάρ; Είχες Κάτσε που δεν είναι για να παίζει στον ΠΑΟΚ. Μετριότητες. Είχες και δύο σέντερ μπακ πολύ μέτριους, ο Βίτορ έγινε αγνώριστος, ήταν και ο Γλύκος σε κακή μέρα, πώς δεν φάγατε 6 γκολ στον τελικό, ευχαριστημένοι να είστε.

Κοντοί και λιγουλάκοι οι αμυντικοί σου και τα αμυντικά σου χαφ. Όμως και οι μπροστινοί ανύπαρκτοι! Μα καλά, γίνεται σύγκριση μεταξύ του παιδαρά του Μπεργκ και του Σαλπιγγίδη; Μια ζωή ο Σαλπιγγίδης χάνει τα γκολ μπροστά στην εστία. Μοιραίος παίκτης ήταν αυτός για τον ΠΑΟΚ, όταν έκανε μία καλή κίνηση ο Γεωργιάδης στο ΄30 και έφερε τον Λούκας πίσω από τον φορ. Εκεί πήρε τα πάνω του ο ΠΑΟΚ και απείλησε για μερικά λεπτά, αλλά τα έχασε ο Σαλπιγγίδης. Θα πας να παρουσιάσεις Σαλπιγγίδη στο Μουντιάλ ως Εθνική Ελλάδας; Τότε ο Μπεργκ πρέπει να παίξει στην Εθνική …Βραζιλίας.

Μεγάλη εντύπωση όμως μου κάνει η γκάφα του Γεωργιάδη. Βίντεο δεν βλέπετε; Τον Παναθηναϊκό δεν τον βλέπετε; Το ότι ο μισός Παναθηναϊκός είναι ο Μπεργκ δεν το βλέπετε; Το ότι αν δεν έπαιζε ο Μπεργκ, γκολ δύσκολα θα έκανε ο Παναθηναϊκός δεν το βλέπετε; Και τι κάνετε γι΄ αυτό.

Παίξε τον Μπεργκ με λίγο βάθος και με ειδικές εντολές στους σέντερ μπακ και στους αμυντικούς χαφ και στους ακραίους μπακ να κλίνουν προς τα μέσα και προς τα πίσω -αναλόγως που κινείται- να δίνουν βοήθειες. Βγάλε τον από το ματς. Αυτός είναι ο μισός Παναθηναϊκός, δεν το βλέπετε. 3 γκολ προσωπικά σας έκανε στον τελικό. Έβγαζε και πάσες, κάνει και το δεκάρι. Παίξε τον και δυνατά, όχι σαν Τιτίκες!

Για άλλη μια φορά έδειξε ο ΠΑΟΚ ότι όταν βγαίνει έξω από τη Θεσσαλονίκη, παίζουνε σαν Τιτίκες! Για το θέμα του Μπεργκ δεν μπορώ να μιλήσω ελεύθερα, δεν επιτρέπεται, μόνο αυτό θα πω: Στα πρώτα λεπτά μπορούσες να ορμήσεις με ένα ωραίο τάκλιν δυνατό στην μπάλα και στον αστράγαλο. Δεν λέμε να του κόψεις την μπάλα. Όχι. Δεν λέμε να τον τραυματίσεις. Την μπάλα θα κυνηγήσεις. Αλλά δυνατά, ξέρουν οι ποδοσφαιριστές τι εννοώ… Τίποτα δεν έκαναν για τον Μπεργκ. Ούτε τακτική ποδοσφαιρική έδειξαν, ούτε τακτική πονηρή-πεζοδρομιακή. Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια ήταν η πιο δυνατή ομάδα, η πιο γρήγορη ομάδα, η πιο καλά δουλεμένη ομάδα.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: