Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο Μικρός Βούδας!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον τελευταίο αγώνα με τη φανέλα της εθνικής ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών.
 


Ήταν 28 Απριλίου 2004 όταν ο 37χρονος Ρομπέρτο Μπάτζιο αγωνιζόταν για τελευταία φορά με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, στο ισόπαλο φιλικό 1-1 με την Ισπανία στο Καμπ Νου.
Το αποκορύφωμα για την καριέρα του Μικρού Βούδα, όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, όταν οδήγησε την Ιταλία στον τελικό με τη Βραζιλία. Εκεί, όμως, έγινε ο μοιραίος παίκτης αστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι, όπως μπορείτε να θυμηθείτε στο βίντεο.
Ο Μπάτζιο γεννήθηκε το 1967 και είναι ο μοναδικός Ιταλός που έχει σκοράρει σε τρία Μουντιάλ (1990, 1994, 1998).
Με την εθνική έπαιξε σε 56 ματς και σκόραρε 27 γκολ.
Αν κι επικεντρωνόμαστε σήμερα λόγω της σχετικής επετείου στην παρουσία του Μπάτζιο στην εθνική Ιταλίας, να αναφέρουμε ότι αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Γιουβέντους, τη Μίλαν, τη Ίντερ, τη Φιορεντίνα κ.ά.
Το 2010 τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο "Ανθρωπος της ειρήνης" σε ειδική τελετή στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για την ανθρωπιστική δράση του, τόσο την εποχή που ήταν εν ενεργεία αθλητής όσο και αφότου κρέμασε τα παπούτσια του.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: