Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Του χρόνου καλύτερος ο Ολυμπιακός!!

Οι πολύ μεγάλες ομάδες, είναι αυτές που έχουν τον τρόπο να σηκωθούν. Να κοιτάξουν μπροστά και να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Του χρόνου καλύτερος ο Ολυμπιακός!
Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος
 Και αυτό θα κάνει ο Ολυμπιακός, χωρίς ωστόσο να είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του κόσμου.

Απλά, μια ομάδα με τόσο σοβαρούς ανθρώπους να την διοικούν, έναν κόσμο παθιασμένο, μια φανέλα Θεόβαρη και έναν σούπερ σκελετό στο ρόστερ, δε γίνεται να κάνει πίσω βήματα.

Στην τελική, όσοι απογοητεύεστε εύκολα, δεν έχετε παρά να δείτε και τους ξένους. Η ΤΣΣΚΑ, κακό μπελά βρήκε τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό. Όμως είναι και πάλι στο ραντεβού των τεσσάρων. Επιμένει και προκρίνεται. Η Μπάρτσα το ίδιο. Πιστή. Μαζί με τον Ολυμπιακό, εννιά φορές στους «8». Συνεχόμενες. Η Ρεάλ. Έφαγε 100αρα από τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο. Και πάλι όμως, πείσμωσε βρήκε τους πρωταθλητές Ευρώπης και τους πέρασε με 3- 2.
Θέλετε να γράψω και για την Μακάμπι; Αυτή κι αν επιμένει. Δεν κωλώνει, δεν διστάζει, δε βάζει το κεφάλι κάτω. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Οι δυνάμεις της Ευρωλίγκας. Μια τέτοια είναι και ο Ολυμπιακός. Για αυτό, είχαν δίκιο οι πρόεδροί του, όταν είπαν ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν προς αυτό τον σκοπό με το δικό τους πλάνο, το μοντέλο τους και το σχέδιο που έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν!
Στην Μαδρίτη ξέρετε τι έγινε; Μια διακοπή. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν το μειονέκτημα έδρας, προϊόν του κακού (τραυματισμοί και ρυθμός) τοπ 16, αλλά θα ορθώσουν ανάστημα, θα φτιάξουν  και κάτι καλύτερο του χρόνου και θα συνεχίσουν.
Ποιος μπορεί να εμποδίσει τον Ολυμπιακό από το να ταξιδεύει και να ονειρεύεται; Κανείς… Όταν το θέλουν οι Αγγελόπουλοι και υπάρχουν τα ιδανικά «εργαλεία»,  αυτό θα γίνεται. Η τελευταία 5ετια, έχει στιγματιστεί από τον Ολυμπιακό στα φάιναλ- φορ. Άλλα τα πήρε, άλλα όχι. Όμως ήταν εκεί, δημιουργώντας τον δικό του μύθο.
Κι αν πρέπει να συζητήσουμε περιληπτικά για το τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον, χώρια από τις μεταγραφικές ιστορίες; Η ΚΑΕ θα συνεχίσει να εργάζεται στο ίδιο μοτίβο. Το ΣΕΦ θα αποκτήσει μια άλλη μορφή, με την τοποθέτηση έξτρα κερκίδων. Η ατμόσφαιρα με την Ρεάλ, «έφτιαξε» όλη την ομάδα. Ο κόσμος αγκαλιάζει τον Ολυμπιακό, αγαπάει την ομάδα και θέλει να την στηρίξει.
Σιγά- σιγά όλοι μαθαίνουν, εξάλλου ποτέ δεν είπαν οι Ολυμπιακοί ότι είναι εξπέρ του αθλήματος. Όμως έχουν όλο το πείσμα και την όρεξη να φτάσουν και πάλι σε ένα φάιναλ- φορ. Η όρεξη αυτή, σε συνδυασμό και με τις καλοκαιρινές κινήσεις, θα φέρουν μια νέα επιτυχία.
Η ομάδα είναι νεανικότατη. Δείτε το ρόστερ , δεν χρειάζεται εγώ να καθίσω να σας ζαλίσω. Θα μπουν και οι ξένοι που θα κρίνει ο προπονητής και όλα έτοιμα. Αυτά βέβαια, κατόπιν της μάχης και της προσπάθειας για τον βασικό-έτσι κι αλλιώς- στόχο της περιόδου, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα…

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: