Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Επιστροφή και συμπεράσματα!!

Ο Σταύρος Κόλκας μαζεύει τις... βαλίτσες της επιστροφής από την Ολλανδία και καταγράφει στο blog του όλα όσα έζησε αυτές τις ημέρες δίπλα στον ΠΑΟΚ! 
Αναχωρούμε την Κυριακή από το εξωτικό Άρνεμ, το οποίο το έχουμε φάει με το κουτάλι όλα αυτά τα χρόνια.
ADVERTISEMENT
Η Ολλανδία, είναι ιδανική χώρα για να μείνεις, αρκεί να μην είσαι ευαίσθητος, γιατί αυτή η βροχή μπορεί να σε τρελάνει. Βέβαια αυτή τη φορά πολύ βροχή δεν πετύχαμε είναι αλήθεια. Από τα πέντε φιλικά πάντως που έπαιξε ο ΠΑΟΚ, έβρεξε στα δύο που δεν είχε σκέπαστρο, ενδεικτικό της κατάρας που έχει πέσει πάνω από τα κεφάλια μας.
Δεν μπορώ να πω πως το συγκεκριμένο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν ιδιαιτέρως… βασικό. Ο κορμός δεν δουλεύτηκε και είναι λογικό αφού υπάρχουν άλλες τρεις εβδομάδες και, για να παίξουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Όχι πως δεν θα μπορούσε να δουλευτεί κορμός, αν όμως είχαν γίνει όλες οι μεταγραφές, αν ήταν από νωρίς οι διεθνείς και αν δεν έπρεπε να περάσεις 14 παίκτες των ακαδημιών από το μικροσκόπιο έτσι ώστε να τους επιλέξεις για το ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ή να τους στείλεις δανεικούς.
Κρίσιμη απόφαση για τον Αναστασιάδη, αφού καλείται ως έναν μεγάλο βαθμό να αποφασίσει για παιδιά που έχουν την εντύπωση πως είναι έτοιμα να παίξουν στη πρώτη ομάδα. Το ίδιο πιθανότατα να νομίζουν και οι πατεράδες τους, το ίδιο και οι μάνατζέρ τους. Και κάπου εκεί θα αρχίσουν και οι μυστήριες διαρροές, όπως πολλές φορές βγήκαν για μεγάλα ταλέντα που τα έχασε ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και τελικά δεν έπαιξαν πουθενά.
Εγώ ξέρω πως όταν ο παίκτης δεν ακούει την ομάδα και ακούει το περιβάλλον του, είναι θέμα χρόνου να καταστραφεί. Έτσι μου έμαθε το ποδόσφαιρο, έτσι μεταφέρω και εγώ εδώ.
Για τα νέα πρόσωπα, πρώτα απ΄όλα είναι λίγα. Ο Ρατ δεν χρειάζεται ανάλυση, είναι μεγάλος παίκτης, ισχυρή προσωπικότητα, τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά που ελάχιστοι έχουν στο πρωτάθλημά μας.
Οι άλλοι τρεις, ο Μακ, ο Γκολάσα και ο Φακούντο, είναι παίκτες με χαρακτηριστικά που χρειαζόμασταν. Το τι χρειάζεσαι, το πώς αποκτάς έναν παίκτη και πως προσφέρει αυτός στο τέλος, είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων.
Ο Γκολάσα για εμένα είναι 8άρι, αλλά μπορεί να παίξει και δεξί ή αριστερό χαφ στη τετράδα, την οποία και θα αναλύσω παρακάτω γιατί θα παίξει ο ΠΑΟΚ σίγουρα.
Ο Μακ είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, κλασικός εξτρέμ και υπό προϋποθέσεις χαφ. Ερωτηματικό για αυτόν είναι η ουσία.
Ο Φακούντο είναι ένας παίκτης περιοχής, αλλά σήμερα παρότι ανέτοιμος μία δύο κάθετες τις πέρασε με το αριστερό του. Καλός παίκτης είναι πρέπει να δούμε όμως πως θα προσαρμοστεί.
Τα ξεκάθαρα κενά που υπάρχουν, είναι ένας στόπερ, ένα 8άρι και ένας ακραίος. Πάμε παρακάτω.
Σημαντικοί παίκτες αν συνέλθουν και βελτιώσουν την εικόνα τους από πέρυσι, μπορεί να αποδειχτούν Μάρτενς και Μαντούρο. Ο πρώτος παρότι αντιμετώπιζε ένα θέμα ιατρικό έβγαλε όλη την προετοιμασία του και τις τελευταίες ημέρες άρχισε να ξεχωρίζει. Ο Μαντούρο αδυνάτισε, έχει διάθεση, είναι καλό παιδί και παίκτης ομάδας. Έχω καλό συναίσθημα, αρκεί να μη πέσουμε να τους φάμε στη πρώτη στραβή.
Στα συν το ότι ο Ιτάνζ πήρε χρόνο συμμετοχής και μάλλον επιστρέφει στο ρόστερ. Που να ψάχνεις τώρα τερματοφύλακα, δύσκολη επιλογή. Ο ΠΑΟΚ έχει τον Καμερουνέζο, έχει τον Γλύκο και νομίζω πως φέτος θα πάρει περισσότερα παιχνίδια ο Γιακουμής. Έχει ωριμάσει αρκετά.
Από εδώ και στο εξής η ομάδα μπαίνει σε φάση κορμού. Ο ΠΑΟΚ καλείται να χρησιμοποιήσει τα τέσσερα δυνατά φιλικά με Νάπολι, Ξάνθη, ΚΠΡ και Ίντερ για να χτίσει τον κορμό του.
Και τέλος, ας εξηγήσω το γιατί ο ΠΑΟΚ θα παίξει με δύο μπροστά. Το 4-4-2 είναι μονόδρομος για τον Αναστασιάδη και το είδαμε να το πιστεύει και ο ίδιος στα τελευταία φιλικά.
Πρώτον ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις σέντερ φορ καθαρούς. Ούτε εξτρέμ, ούτε χαφ, σέντερ φορ.
Ο ένας, ο Κλάους, με 60 γκολ στο κοντέρ του τρία χρόνια, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα. Ο άλλος που αποκτήθηκε, ο Φακούντο, είναι κλασικός φορ με άλλη σωματοδομή που μπορεί να φτιάξει φάση μόνος του. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Σαλπιγγίδης που όσο κι αν θέλεις να τον βαφτίσεις εξτρέμ, τα στοιχεία του δεν θα είναι ποτέ αρκετά για αυτόν τον ρόλο. Και τέταρτος, το μέλλον της ομάδας, ο Κουλούρης ο οποίος είναι σαφές πως υπάρχει απόφαση του ΠΑΟΚ να τον υποστηρίξει φέτος και να του δώσει συμμετοχές. Και συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα.
Και οι τέσσερις έχουν το γκολ και οι τέσσερις σου δίνουν το δικαίωμα να ανεβάσεις τα στατιστικά της ομάδας στον εκτελεστικό τομέα. Δεν είναι δυνατόν να πας με έναν από αυτούς στην επίθεση, παρά μόνο αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και εντός των συνόρων, το επίπεδο που υπάρχει δεν σου φέρνει πολλούς ιδιαίτερους λόγους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: