Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο Ντάρντεν αναπροσαρμόζει τα πλάνα του Μπαρτζώκα!!

Δεν είναι σούπερ σταρ. Δεν κάνει τρελά crossovers ή coast-to-coast, όμως λέγεται Τρεμέλ Ντάρντεν και είναι ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες και τους ρόλους στον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου

Ο Ντάρντεν αναπροσαρμόζει τα πλάνα του Μπαρτζώκα
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
 Κάποιοι θα ρωτάτε, πώς γίνεται από τον Ντιλέινι, τον Μπράουν και τον Μπάικς να φτάσαμε σε έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη… Πολύ απλά δεν βρέθηκε ο «κόμπο» γκαρντ που θα έκανε τη διαφορά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σίγουρη και δοκιμασμένη λύση, προχωρώντας σε αναπροσαρμογή των πλάνων του.

Ο Ντάρντεν δεν φημίζεται για την φοβερή τεχνική του κατάρτιση. Δεν βάζει σχεδόν ποτέ… 20άρες, όμως φέρνει εις πέρας με συνέπεια τις αποστολές των εκάστοτε προπονητών του. Στην άμυνα «δαγκώνει» και πάντα στη Ρεάλ Μαδρίτης αναλάμβανε να μαρκάρει τον καλύτερο περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας.
Κόντρα στον Ολυμπιακό κατάφερε να κάνει σε πολλά σημεία δύσκολη τη ζωή του Σπανούλη, καθώς και πολλών άλλων σπουδαίων παικτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς. «Σκυλιάζει» και δεν διστάζει να τα βάλει στα ίσια με τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γι΄αυτό και βρήκε ξανά συμβόλαιο σε ομάδα top επιπέδου.
Σημαντικός παράγοντας που έκανε τον προπονητή του Ολυμπιακού να τον επιλέξει, είναι πως πρόκειται για πολυεργαλείο, που ειδικά στην άμυνα μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις της περιφέρειας, ενώ στην επίθεση, παίζει με την ίδια ευχέρεια τόσο στο «2″, όσο και στο «3″, χωρίς να δημιουργείται η παραμικρή ανισορροπία.
Δύσκολα θα δημιουργήσει φάσεις με πρόσωπο στο καλάθι, όμως έχει καλό στατικό σουτ και πάνω απ΄όλα μπορεί να καλύψει το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Στράτου Περπέρογλου στο post-up game, λόγω της ικανότητάς του να παίζει με πλάτη. Όχι, βέβαια, τόσο αποτελεσματικά όσο ο «Πέρπε», αλλά σίγουρα με ικανοποιητικές επιδόσεις.
Όπως προαναφέραμε, η έλευσή του αλλάζει σε μεγάλο βαθμό και τους ρόλους μέσα στην ομάδα. Αν ερχόταν ο Ντιλέινι ή ο… όποιος Ντιλέινι, σίγουρα οι Μάντζαρης και Σλούκας θα είχαν μικρότερο ρόλο (ειδικά ο δεύτερος που δεν μπορεί να ακολουθήσει πολύ ψηλά σχήματα). Από την άλλη, ο Σπανούλης θα είχε ένα σημαντικό επιθετικό στήριγμα, όμως το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις.
Με τον Τρεμέλ Ντάρντεν ο Ολυμπιακός γίνεται πιο σκληρός και δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα όταν η αντίπαλη ομάδα διαθέτει δυνατό «τριάρι». Με αυτόν ο σχετικά «soft», Ματ Λοτζέσκι θα μπορεί να κατεβαίνει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και να εκτελεί με μεγαλύτερη ευχέρεια τις αντίπαλες άμυνες.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη βαρυσήμαντη μεταγραφή του Όλιβερ Λαφαγιέτ, που «δένει» εξαιρετικά μια πολλά υποσχόμενη περιφέρεια, μαζί με τον rising star του ελληνικού μπάσκετ, Ιωάννη Παπαπέτρου.
ΥΓ Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Ντάρντεν με τον Κόλινς. Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι άλλης κλάσης και εκτός απροόπτου θα αποδειχτεί «λίρα εκατό», ενώ οι Μάντζαρης, Σλούκας θα παραμείνουν σε πρώτο πλάνο…

Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: