Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ότι και να γίνει...!!

Ο  Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για δυο-τρία πραγματάκια που πρέπει να γίνουν, ότι και να γίνει και δίνει.. δώρο σε υστερόγραφο ένα ακόμα blog με...πορτοκαλί απόχρωση!
Είναι ξεκάθαρο για μένα το τι πρέπει να συμβεί στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ αυτή την στιγμή για αυτό και θα είμαι απόλυτα...σύντομος. Η διοίκηση Στεφανίδη οφείλει να φανεί συνεπής στις υποσχέσεις της και να διασφαλίσει την έλευση οικονομικών πόρων, ικανών και να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό ρόστερ...ανόδου, αλλά και να μην υπάρχουν προβλήματα με τις...αμαρτίες του παρελθόντος.
ADVERTISEMENT
Είναι υποχρεωμένη να το πετύχει με βάση τις υποσχέσεις που έδωσε- τουλάχιστον- τον τελευταίο μήνα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λύση- τουλάχιστον σήμερα στον ορίζοντα- καλό θα ήταν να συσπειρωθεί γύρω της όποιος πιστεύει, γουστάρει, θέλει, ευελπιστεί, ελπίζει ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να τα καταφέρει. Και αν δεν γουστάρει να συσπειρωθεί, τουλάχιστον όσοι θέλουν να λέγονται αρειανοί να μην δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Αν προκύψει λύση, ειδικά...επενδυτή   με πραγματικά λεφτά, μια... χαψιά θα τον κάνει τον Στεφανίδη και τον κάθε Στεφανίδη που διαχειρίζεται χρήματα και προσπαθεί να βρει πόρους μέσω χορηγιών και λοιπών παρόμοιων δραστηριοτήτων (πχ τηλεοπτικά).
Ο κόουτς Καλαιτζίδης, εφόσον η ΠΑΕ του διασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και με δεδομένο ότι έχει εν λευκώ τα κλειδιά στα χέρια και αφήνει... έξω από την πόρτα όποιον αυτός θέλει, να... μπάσει εντός του Ρυσίου και κατ' επέκταση του Κλεάνθης Βικελίδης, τους παίκτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα να ανέβει.
Να είναι οι επιλογές του τέτοιες, που θα αποφευχθούν τα λάθη και ο ΑΡΗΣ έστω και με τόσα προβλήματα, αλλά και περιορισμό μεταγραφών να έχει ένα ρόστερ που θα κερδίσει την άνοδο. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός στόχος για τον Αρειανό. Να ανέβει η ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα από την...προσπάθεια ως το καλό ποδόσφαιρο δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου.
Επομένως η διοίκηση Στεφανίδη και ο κόουτς Καλαιτζίδης θα έχουν πετύχει τον σκοπό τους μόνο υπό μία και μόνο προυπόθεση. Να πετύχει ο ΑΡΗΣ την άνοδο. Όλα τα υπόλοιπα θα συνιστούν αποτυχία και πισωγύρισμα γιατί αν είναι να χαθεί φέτος η χρονιά χωρίς να ανέβεις και το ξέρεις, πάνε παίξε στην Γ εθνική. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν πιστεύεις και μπορείς να παίξεις στην Β, τότε έχεις υποχρέωση να το κάνεις. Δεσμευτήκατε ότι θα πετύχετε. Κάντε τα λόγια και τις υποσχέσεις...πράξεις.
Πάμε όμως στον ουσιαστικό λόγο που γράφω αυτό το κείμενο. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα παραπάνω για τα οποία δε νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το τι θεωρώ ότι θα θεωρηθεί...επιτυχία και τι (όλα τα άλλα) θα είναι αποτυχία, η διοίκηση Στεφανίδη είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ, από την στιγμή μάλιστα που επιβεβαίωσε τα σχετικά ρεπορτάζ, να τραβήξει ως το τέλος δύο θέματα. Πρώτον μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για ζητήματα νομικά, φορολογικά, λογιστικά για το οποίο υπάρχει η υπόνοια της απιστίας. Να μάθουμε τελικά ποιος πουλούσε παπά και ποιος όχι σε θέματα όπως της Σπορτβίζιον, του Λακώμματος, αν κάποιος έκανε ότι έπρεπε με τα διαρκείας ή έβαζε στην τσέπη τα μισά. Να πετάξουν ορισμένοι άνθρωποι την λάσπη από πάνω τους και να πάει στα μούτρα όποιων πραγματικά είχαν συμπεριφορά λαμόγιου, αν αποδειχθεί φυσικά ότι υπήρχαν τέτοιοι.
Παράλληλα για ένα θέμα που έχει περισσότερη ηθική αξία γιατί πιστεύω ότι νομικά δύσκολα μπορεί να προκύψουν ευθύνες. Να πάει ως το τέλος το θέμα της μη αδειοδότησης της ομάδας το 2012-13. Να μάθουμε τι πραγματικά ειπώθηκε στην πρώτη εκδίκαση και στην έφεση. Ποιος είπε...τι. Αν υπήρξε όντως τρύπημα όπως λέγεται. Αν ο ΑΡΗΣ έπεσε θύμα την στιγμή που άλλες ομάδες με πολλαπλάσια χρέη αδειοδοτήθηκαν κανονικά.
Αυτά τα πράγματα είναι υποχρεωμένη η διοίκηση Στεφανίδη να τα βάλει μπροστά. Αν μάλιστα κάποιοι για αυτό τον λόγο ή όποιον άλλο καταφέρουν και τον “φάνε” τον Στεφανίδη, να ξέρουμε άπαντες ότι αυτοί που ανέλαβαν προχώρησαν ή όχι αυτές τις περιπτώσεις.
Γιατί από 4-5 και μόνο περιπτώσεις είναι πολύ εύκολο να καταλάβει και ο τελευταίος Αρειανός ποιοι έχουν οδηγήσει τον ΑΡΗ στην καταστροφή και εφάρμοσαν εδώ καιν χρόνια το... φωνάζει ο κλέφτης. Αναμένουμε από την διοίκηση Στεφανίδη τις πράξεις. Αυτές οι περιπτώσεις όμως δεν είναι χορηγίες που πρέπει να...υπογραφούν. Αυτές αν δεν τις προχωρήσεις, θα είσαι συνένοχος. Επομένως αναμένουμε τις μηνύσεις και τις... κινήσεις για να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και φυσικά να αποκαταστήσουν ορισμένοι άνθρωποι το όνομά τους. Ότι και να γίνει στα υπόλοιπα...

ΥΓ1 Θα μπορούσαν τα παρακάτω να είναι ένα ξεχωριστό blog, αλλά θα το δώσω...δώρο στην τιμή του ενός. Το συμπέρασμα στο τέλος του υστερόγραφού είναι στάση ζωής. Αυτό πιστεύω, αυτό ακολουθώ και σε κάποιες περιπτώσεις -όπως και σε αυτή θα καταλάβετε- μπορεί να παρεξηγηθεί υπέρ κάποιας διοίκησης. “Δεν σ' αλλάζω, δεν σ' αλλάζω είσαι η μόνη που ταιριάζω” που τραγουδάει και ο Αρειανός Αντύπας. Πάμε και θα καταλάβετε...
 Θεωρώ μικρό το ποσό πώλησης του Μποχωρίδη (350.000). Είναι όμως σωτήριο για την ΚΑΕ και την ανάγκη να  βγει η χρονιά με το 99  και τα παλιά χρέη. Αγωνιστικά εφόσον αρθεί το ban της FIBA, θεωρώ ότι θα ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΕΙ το κενό του. Το ζήτημα είναι από ποια οπτική γωνία το βλέπεις και χρίζει μεγάλης ανάλυσης αν κάνει καλά ή όχι. Δε νομίζω όμως να μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα την κατάσταση άλλοι από αυτούς που παίρνουν την ευθύνη για αυτή την πώληση και κυρίως ανέλαβαν την ευθύνη για χρέη που δεν δημιούργησαν αυτοί.
Είναι εύκολο να κάνεις λόγο για ξε-πούλημα και ότι θα έπρεπε να δώσεις τον παίκτη μόνο με τα... τριπλάσια.  Είναι δύσκολο να διοικήσεις όμως και να βάλεις την υπογραφή σου αναλαμβάνοντας χρέη άλλων. Πόσοι αλήθεια με τα χρέη στο δικό τους το κεφάλι, δεν θα ξε-πουλούσαν τον Μποχωρίδη; Μπορεί στα λόγια πολλοί, στην πράξη όμως; Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε όλοι!
Σε κάθε περίπτωση ένα πράγμα οφείλει να κάνει ο Αρειανός ανεξάρτητα από τον κάθε Μποχωρίδη, Βεζένκοφ και όποιον άλλο αθλητή φύγει από την ομάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Να στηρίξει την ομάδα με το διαρκείας του ή το απλό εισιτήριο κάθε αγωνιστική. Το έχω αναφέρει και στο ποδόσφαιρο. Δεν αγοράζεις εισιτήριο για κανένα Στεφανίδη ή Αρβανίτη. Δεν αγοράζεις το εισιτήριο για να δεις καλό μπάσκετ ή καλή μπάλα. Αν το κάνεις για αυτό, είναι σεβαστό και θεμιτό , αλλά είσαι πελάτης. Αν το θέαμα είναι χάλια, μπορεί καμιά φορά να μπερδευτείς και να πας και σε άλλο μαγαζί;
Αν είσαι... φίλαθλος αγαπάς το... άθλημα όχι τον ΑΡΗ, περίμενε να δεις αν θα πάρει καλούς Αμερικανούς.  Αν όμως λες ότι σε νοιάζει μόνο ο ΑΡΗΣ, το κάνεις για τον ΑΡΗ και μόνο και για να το εστιάσω περισσότερο στο μπάσκετ για τις χαρές που θυμάσαι κοιτώντας το... ταβάνι (δεν το κοιτάνε μόνο οι αντίπαλοι). Τότε λέγεσαι οπαδός.  Στην Ελλάδα πάντα ξενέρωνα με όσους έλεγαν ότι είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί. Προφανώς και δεν είχαν ιδέα για το τι σημαίνει οπαδός. Στο μυαλό τους το είχαν με κάτι κακό. Τον χούλιγκαν. Αυτόν όμως τον λένε χούλιγκαν, όχι οπαδό. Και η κάθε ελληνική λέξη αν την ανάλυσης θα διαπιστώσεις ΑΚΡΙΒΩΣ το νόημά της.
Μία ανάλυση της λέξης, εννοιολογικά στα νέα ελληνικά ή αναζήτηση της στα...αρχαία ή ακόμα πιο εύκολα πατώντας στο... google στην εποχή μας, θα σας δείξει ότι οπαδός είναι αυτός, ο πιστός, που ακολουθεί παντού μία...κίνηση, μια ιδεολογία, μία ΙΔΕΑ. Απλά και...οπαδικά. Τον ΑΡΗ. Ότι και να γίνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: