Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ναι, ο Ολυμπιακός χαρίζει αίγλη στο ICC!!

Πού θα πάνε τώρα τα διαρκείας μετά τους ευρωπαϊκούς θριάμβους του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ και την «μπόμπα» που πρόκειται να σκάσει, αναρωτιέται ο Δημοσθένης Καρμοίρης και γράφει τα γενικά και ατομικά συμπεράσματα του για το 3-0 επί της Μίλαν
MILANELLO – Filippo Inzaghi had this to say at Milanello this afternoon before leaving for the USA,
“I am pleased with the work done so far. We are working well, players are trying what we do in training and they are doing it the right way. I see great professionalism”.

Τάδε έφη Πίπο. Η σχετική υπόμνηση στην αρχή του κειμένου της ανταπόκρισης ξένων διαδικτυακών ΜΜΕ από το Μιλανέλο, το «άντρο προετοιμασίας» της Μίλαν, μοιάζει να ήταν προφητική! Λίγο προτού πετάξει η ιταλική αποστολή για τις ΗΠΑ. Για το ακριβές μελλοντικό συμβάν πάντως ο τεχνικός της Μίλαν, Κάλχας δεν είναι, ιδέα δεν είχε…
Ο Ιντζάγκι τα έλεγε όλα αυτά («είμαστε στον σωστό δρόμο», «δουλεύουμε καλά», «ευδιάκριτος επαγγελματισμός», κλπ., κλπ.) παραμονές του… καλωσορίσματος από τον Ολυμπιακό με το εμφαντικό 3-0.
Ανασκευή βεβαίως στη συνέχεια από το νεόκοπο προπονητή και «σημαιάρα» της Μίλαν, που ούτε ψύλλος στον κόρφο του να κάνει τέτοιο ευρωπαϊκό σεφτέ στον λατρεμένο “rossonero” πάγκο: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από εμάς»…
Έχει δεν έχει δίμηνο από την ημέρα που ο Αντριάνο Γκαλιάνι «έστειλε» τον Ζέεντορφ και του παρέδωσε τα κλειδιά της ανοικοδόμησης του μεγάλου μιλανέζικου συλλόγου. Και σίγουρα η «3άρα» από τους πρωταθλητές Ελλάδας – ακόμα και σε φιλικό αγώνα – όχι μόνο… μέσα στα πλάνα του Ιντζάγκι δεν ήταν, προκειμένου να δείξει στους Ιταλούς ότι η Μίλαν αφήνει πίσω της το κακό παρελθόν, αλλά ίσως και το αρνητικότερο προμήνυμα για τις φιλοδοξίες του…
Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Οι Μιλανέζοι δεν είναι το θέμα μας, ούτε και η ήττα τους. Δικοί τους οι μπελάδες, ας τα καταφέρουν όσο μπορούν.
Απλά έχουν πεντακάθαρες συμβολικές διαστάσεις για την ευρύτατη νίκη του Ολυμπιακού, κάποιες παρατηρήσεις που αφορούν στους Ιταλούς με τα 7 Κύπελλα Πρωταθλητριών-Champions League, τα 2 Κυπελλούχων και τα 5 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.
Εντάξει έχει καμιά βδομάδα μπροστά ο Ολυμπιακός σε προετοιμασία; Ζήτημα είναι, αλλά και τι έγινε στο τέλος, σιγά την… απόσταση, για να το επικαλείται ο Πίπο, παλεύοντας ο καημένος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Μια άλλη παρατήρηση που λέει ότι ο Μπαλοτέλι με τον Εσιέν ήταν εξέδρα, όπως και κάποιες ακόμα πρωτοκλασάτες μονάδες των Λομβαρδών, είναι αλήθεια, ωστόσο την επιθετική τριπλέτα την πρόσεξε κανείς;
Ή μήπως τους υπόλοιπους της 11άδας και τις αλλαγές που έγιναν στη διάρκεια του ματς; Τίποτα… παραπεταμένοι έπαιξαν στο φιλικό του Τορόντο;
Ο Ολυμπιακός να δεις
Να πούμε και για τον Ολυμπιακό; Τρίτο του καλοκαιρινό τεστ ήταν όλο κι όλο. «Πρωτάρης» σε φιλικό τουρνουά με τα φώτα και την προσοχή του πλανήτη στραμμένα σ’ αυτό το «μικρό Champions League»…
Με 6 νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα, που δεν έχουν καν ξαναβρεθεί μεταξύ τους πέραν ίσως οικογενειακών διπλών από τη συνεχή καθημερινότητα της εποχής…
Με πρόσωπα-κλειδιά στη σύνθεση σε θέσεις-κολώνες της ανάπτυξης και της άμυνας, που δεν υπήρχαν καν πέρυσι στο ρόστερ. Ο Αμπιντάλ στους στόπερ, δύο νέα επιθετικογενή μπακ στα πλάγια (Ομάρ, Μαζουάκου), συνδετικός κρίκος στον άξονα, το «8άρι» ανάμεσα σε κόφτη (Σάμαρη) και επιτελικό, ας πούμε, μέσο (Τσόρι), ο επίσης νέος Κασάμι (καθώς και ο Μπουχαλάκης μετά την ανάπαυλα), καινούργιος ακραίος επιθετικός στα δεξιά (Ντοσεβί), όπως καινούργια και τα δύο σέντερ φορ που έπαιξαν ανά ημίχρονο (Παπάζογλου, Διαμαντάκος).
Με πολλές αλλαγές στο 2ο ημίχρονο, επίσης οι ερυθρόλευκοι, σαν να αγωνίστηκαν πάλι δύο 11άδες.
Και μια φρεσκάδα παράδοξη είναι αλήθεια για αυτό τον καιρό, καθώς και αυτοματισμούς στο παιχνίδι λες και αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καιρό μαζί και ξέρουν να «βρίσκονται» με… κλειστά μάτια!
Δεν είναι λοιπόν για θριαμβολογίες διότι παρατηρούνται και ορισμένα… ολίγον κουφά. Όχι τυχαία, αλλά πιθανά και ελαφρώς υπερβολικά για την εποχή αυτή.
Ο Ολυμπιακός «μίκρυνε» την Μίλαν σαν πριν μερικούς μήνες στο Καραϊσκάκη τη Γιουνάιτεντ!
Ήταν μια ανάλογη βραδιά ποδοσφαιρικού μεγαλείου από την ελληνική ομάδα, η οποία συνήθως πια όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη κάνει σπουδαίες εμφανίσεις. Κι αυτό είναι ενδεικτικό της εντυπωσιακής αλλαγής επιπέδου του Ολυμπιακού την τελευταία τριετία.
Καθώς και επιβεβαιωτικό, δικαίωση προφανώς για τους διοργανωτές του ICC, που… δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν «θα καλέσουμε και τους Έλληνες για να συμπληρώσουμε την 8άδα του τουρνουά»! Προφανώς και γνώριζαν άριστα την αύξηση αίγλης της διοργάνωσης με παρόντες τους ερυθρόλευκους.
Ωστόσο δεν παύει να είναι ακόμα πολύ νωρίς. Στην αρχή ουσιαστικά, στο δρόμο για τα μισά της καλοκαιρινής προετοιμασίας και με την σταθερή και απαραίτητη υπόμνηση, ότι ο Μίτσελ δεν έχει καν στη διάθεση του, δύο «βαριά χαρτιά» του για φέτος: Τον «καλό του» σέντερ φορ, τον αριστερό επιθετικό και μαζί σ’ αυτούς (πιθανά) και τον Πουλίδο.
Μια νίκη επί της Μίλαν και μάλιστα με τον πειστικότερο τρόπο που περιγράφεται μέσω ενός 3-0, δεν είναι… στην ημερήσια διάταξη. Είναι ΘΕΜΑ, είναι μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΙΑ, είναι ΕΙΔΗΣΗ, σαν αυτή που κάνει από τα ξημερώματα το γύρο του κόσμου.
Τα κεφάλια μέσα όμως. Το γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό. Από την κορφή ως τα νύχτα. Χαμόγελα πλατιά, ικανοποίηση βαθιά, υπερηφάνεια ανάλογη, αλλά και αυτοσυγκράτηση.
Αυτό είναι μήνυμα και προς τον κόσμο. Τον πολύ, το πλήθος που ακολουθεί μαζικά και πιστά τον Ολυμπιακό στο κυνήγι του ευρωπαϊκού προσδιορισμού του.
Του ερυθρόλευκου κοινού, που με την αγορά 8.000 καρτών διαρκείας ήδη από την Πέμπτη, πριν από το «Βατερλό της Μίλαν» αλλά και τη «βόμβα» που θα πέσει (…) – γιατί η ζήτηση είναι πάλι αυξημένη από το πρωί υποθέτω – εμπιστεύεται και ακολουθεί το όραμα Μαρινάκη-διοίκησης-Μίτσελ-παικτών.
Για τη μειοψηφία που με ρωτάει στο Facebook ή αναρωτιέται «φωναχτά», αν μετά την εμφάνιση και τη νίκη επί των Ροσονέρι σκεφθεί η διοίκηση να… κατεβάσει μηχανές στα μεταγραφικά για φορ και ακραίο κυνηγό, η απάντηση είναι: Το μυαλό σας και μια λίρα!
Υ.Γ. Αν ο Μαζουάκου είναι τούτος που είδαμε, ο κυρίαρχος της αριστερής πτέρυγας, ο Χολέβας… την έκανε από κούπες (χαριτολογώντας) εφόσον μείνει στην ομάδα και ο Μπονγκ δε βλέπει θέση στη σύνθεση ούτε… με τηλεσκόπιο!
Υ.Γ.1 Άλλη ποιότητα στο κέντρο με τον πληθωρικό (και ευρηματικό) Κασάμι πίσω από τον ΣΟΥΠΕΡ Τσόρι. «Ελβετό-Αργεντίνικη» μαγεία!
Υ.Γ.2 Παρατηρούσα στο ριπλέι τον Μπουχαλάκη και τον συγχαίρω για το ποδοσφαιρικό σθένος του. Έτσι πρέπει να είναι τα νέα παιδιά (και ηλικιακά και στην ομάδα): «Τσαμπουκαλεμένα» στο γήπεδο, με αυτοπεποίθηση. Δεν το πολυσκέφτηκε. Ζύγισε το εξαιρετικό αριστερό πόδι του και εξαπέλυσε τον κεραυνό στο «Γάμα» της μιλανέζικης εστίας. Γ-Κ-Ο-Λ-Α-Ρ-Α!
Σάμπως πολλά ξέρει ο Μίτσελ που στάζει μέλι για τον Ανδρέα από το χειμώνα…
Υ.Γ.3 Γράφω από το περασμένο πρωτάθλημα, συμπερασματικά από τη δράση του στον Εργοτέλη, ότι ο Δημήτρης Διαμαντάκος έχει κάνει μεγάλες προόδους. Εξελίσσεται σε σκόρερ της «μίας επαφής»!
Υ.Γ.4 Πολύ καλά τα στοιχεία του Ντοσεβί. Και βλέπουμε…
Υ.Γ.5 Κι άλλο δανεικό παραχώρησε ο Παναθηναϊκός; Και πού; Εργοτέλη; Αυτούς δεν τους έβριζαν για «παραρτήματα»; Τώρα δηλαδή ενισχύουν τους συμμάχους του Ολυμπιακού; Ρε παιδιά, μήπως αυτό τελικά θα πει… Παναθηναϊκή Συμμαχία;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: