Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Βάζει… απ’ όλα!!

Θετικό πρόσημο στο τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους. Ο «δικέφαλος του Βορρά», στο 1-1 απέναντι στην Καμπούρ, έδειξε βελτίωση σε όλους τους τομείς σε σχέση με τα προηγούμενα τεστ.

Βάζει… απ’ όλα
Με χαμόγελα αποχαιρετά την Ολλανδία ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήρθε ισόπαλη 1-1 απέναντι στην Καμπούρ, στο τελευταίο της φιλικό στην «χώρα της τουλίπας».

Βελτίωση σε όλους τους τομείς από τον «δικέφαλο του Βορρά», που έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει μια εύκολη νίκη απέναντι στους νεοφώτιστους της Eredivisie. Το τέρμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε ο Αθανασιάδης στο 14’ με κεφαλιά.

Καλή παρουσία από Γκολάσα, Μακ και Πόζογλου, ενώ στοιχεία από την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση έδειξε ο Φακούντο Περέιρα, στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της νέας του ομάδας.

Το ματς:



Πιο ορεξάτο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη προσπάθησαν με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Καμπούρ, που όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειξε πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στην δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε το απέδειξε και στην πράξη, με τον Αθανασιάδη να κάνει εύκολα με κεφαλιά στο 14’ το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους μετά το γρήγορο προβάδισμα. Το γεγονός πως οι Ολλανδοί ανέβασαν τις γραμμές τους και θέλησαν να πιέσουν δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που δεν κινδύνεψε. Αντίθετα, οι στημένες φάσεις λίγο έλειψε να δώσουν το δεύτερο γκολ στην ομάδα του Αναστασιάδη, όμως ο Βίτορ ήταν άτυχος, αφού συνολικά τρεις φορές (η μία δοκάρι ή υπόλοιπες πάνω στην γραμμή) δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο έληξε 1-1 από το… πουθενά, αφού ο Μέλεγκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ μερικά μέτρα μετά το κέντρο ξεγέλασε τον Μελίσσα και ισοφάρισε για την Καμπούρ.

Η αλλαγή όλης της ενδεκάδας στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου από τον κόουτς του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στην Καμπούρ να απειλήσει. Οι νεοφώτιστοι πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και ανάγκασαν τον Γιακουμή να πραγματοποιήσει μια δύσκολη επέμβαση στο 53’ προκειμένου να κρατήσει το 1-1. Μετά το 60ο λεπτό και έπειτα από μια ατομική ενέργεια του Περέιρα, ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειξε να ξυπνάει και έφτιαξε και πάλι ευκαιρίες κοντά στην εστία του Νινχάις.

Ο Πόζογλου μαζί με τον Μακ άλλαξαν τον ρυθμό του ματς και έδωσαν και πάλι στον «δικέφαλο του Βορρά» τα ηνία της αναμέτρησης. Τελικά, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, όμως αξίζει να σημειωθεί, πως δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Καμπούρ να δημιουργήσουν φάσεις. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ (34’ Μελίσσας, 46’ Γιακουμής), Βίτορ (46’ Κωνσταντινίδης), Κατσικάς (46’ Σπυρόπουλος), Κίτσιου (46’ Κιόσε), Ρατς (46’ Σκόνδρας), Σαββίδης (46’ Κάτσε), Τζανδάρης (46’ Πολύζος), Γκολάσα (46’ Παναγιωτούδης), Μάρτενς (46’ Μακ), Κουλούρης (46’ Περέιρα), Αθανασιάδης (46’ Πόζογλου)

Στον πάγκο: Μαντούρο, , Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, , Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Τζαβέλλας, Γλύκος,

Καμπούρ (Ντε Γιονγκ): Νινχάις, Περέιρα, Ράινεν, Ντίικστρα, Μπίικερ, Μπάκερ, Ελ Μακρινί (73’ Μακ Ιντος), Ράσνακ, Σέπερς (73’ Σόκερ), Ογκμπέτσε (46’ Χέμεν), Μέλεγκ (46’ Φαν Ντε Στρέεκ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: